Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co można robić po odpowiednich studiach? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-mozna-robic-po-odpowiednich-studiach-25391/)

mgit 11.06.2018 17:41

Cytat:

Napisany przez majkowska (Post 1406169)
zależy czy mówisz o licencjacie czy mgr, bo moim zdaniem mgr rzeczywiście nie jest potrzebne.

To spróbuj dostać tytuł dr i zostać na uczelni - bez tytułu mgr...
A tak poważnie tytuł mgr - to raczej drugi kierunek - który można wykorzystać jako skrócenie czasu studiowania. Zamiast kolejne trzy lata - studiujemy 2 lata i mamy inny kierunek. Ze swojego doświadczenia - wiem, że drugi kierunek jest znacznie bardziej przemyślanym i trafnym wyborem - aniżeli kierunek pierwszy :)

majkowska 11.06.2018 17:34

zależy czy mówisz o licencjacie czy mgr, bo moim zdaniem mgr rzeczywiście nie jest potrzebne.

zenonz 05.06.2018 22:07

Jednak po 15-latach perspektywy dla absolwentów są o wiele lepsze. Niedawno rozmawiałem ze swoim promotorem, to narzekał, że ciężko nakłonić wielu studentów do obrony, bo wielu z nich już ma ciekawe i dobrze płatne prace i mówi "po co mi to". Jest o wiele lepiej, niż wiele osób myśli, niestety nic nie dzieje się automatycznie i nie każdemu się polepsza "po prostu". Trzeba mieć fach czy umiejętności, na jakie jest zapotrzebowanie.

ed hunter 02.06.2018 22:03

Pewnie siedzi na którejś poprzeczce. :D

Patrix 02.06.2018 21:58

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=> (Post 186517)
co bedziesz w zyciu robil stosunkow zadko pokrywa sie z kierunkiem studiow - zadbaj o to zebys robil to co lubisz - bo to tez sie da (pod warunkiem ze to cos pozytecznego - a nie lezenie do gory d...:))
po anglistyce moze cie czekac los nauczyciela - wydaje mi sie ze w polsce to bardzo niewdzieczna praca ostatnio

15 lat minęło... czym zajmuje się Sid? :D

mgit 02.06.2018 11:09

Uruchamiamy koparkę :D

ed hunter 02.06.2018 07:47

https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net...11&oe=5B801C10

eloise 10.09.2003 19:54

Cytat:

Proton napisa***322;(a)
Po studiach z reguły można być bezrobotnym... przy odrobinie szczęścia uda Ci się po pewnym czasie zdobyć jakąkolwiek pracę za kilkaset złotych miesięcznie, zaś przy ogromnym szczęściu uda Ci się pracować w zawodzie, ale też za kilkaset złotych miesięcznie :)
Takie są polskie realia :( Oczywiście nie twierdzę, że nie warto kończyć studiów. Wręcz przeciwnie.

Pozdrawiam

to jest niestety brutalna prawda

wiem to z własnego doświadczenia

CIAPEK 10.09.2003 10:01

Cytat:

Co można robić po odpowiednich studiach?
- być bezrobotnym
- znaleźć prace za 600 zł
- mieć szczęście i znaleźć coś lepszego
- mieć dobrych znajomych którzy wciągną Cię w dobrą pracę
- jeśli żyjesz w rodzinie w której rodzice lub bliscy mają jakąś firmę i wciągną Cię z ten biznes masz duże szczęscie i tak jak wielu nie musi kończyć żadnych studiów tylko tatuś załatwia dobrą posade za pare tysiączków złotych :)
- zająć się nowym hobby jakim będzie szukanie pracy
- nic nie robić

"Bo to Polska, nie elegancja Francja" , smutna polska rzeczywistość.

Powodzenia:3msie:

Proton 10.09.2003 09:51

Po studiach z reguły można być bezrobotnym... przy odrobinie szczęścia uda Ci się po pewnym czasie zdobyć jakąkolwiek pracę za kilkaset złotych miesięcznie, zaś przy ogromnym szczęściu uda Ci się pracować w zawodzie, ale też za kilkaset złotych miesięcznie :)
Takie są polskie realia :( Oczywiście nie twierdzę, że nie warto kończyć studiów. Wręcz przeciwnie.

Pozdrawiam

ThanatoS 09.09.2003 23:30

Ludzie koncza jakis kierunek a pracuja w innym zawodzie. Czesto i gesto wazniejsze sa znajomosci niz np. 3 fakultety.

mr_uwe 09.09.2003 23:07

Co mowi, bezrobotny absolwent prawa, do pracujacego absolwenta wydzialu prawa?
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
-BigMaca poprosze! z Cola!

adixo 09.09.2003 22:58

Tak tak
Olej zawód nauczyciela angielskiego
- chyba że chcesz zostać gwiazdą wiadomości TV

-Sid-The-Rat=> 09.09.2003 21:46

co bedziesz w zyciu robil stosunkow zadko pokrywa sie z kierunkiem studiow - zadbaj o to zebys robil to co lubisz - bo to tez sie da (pod warunkiem ze to cos pozytecznego - a nie lezenie do gory d...:))
po anglistyce moze cie czekac los nauczyciela - wydaje mi sie ze w polsce to bardzo niewdzieczna praca ostatnio

camfo 09.09.2003 21:37

Co można robić po odpowiednich studiach?

Witam,
ma ktoś może www, na której moge sie dowiedziec jakie zawody będę mógł wykonywac po np. studiach turystycznych lub po anglistyce lub awf...???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:43.