Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co można robić po odpowiednich studiach? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-mozna-robic-po-odpowiednich-studiach-25391/)

camfo 09.09.2003 21:37

Co można robić po odpowiednich studiach?

Witam,
ma ktoś może www, na której moge sie dowiedziec jakie zawody będę mógł wykonywac po np. studiach turystycznych lub po anglistyce lub awf...???

-Sid-The-Rat=> 09.09.2003 21:46

co bedziesz w zyciu robil stosunkow zadko pokrywa sie z kierunkiem studiow - zadbaj o to zebys robil to co lubisz - bo to tez sie da (pod warunkiem ze to cos pozytecznego - a nie lezenie do gory d...:))
po anglistyce moze cie czekac los nauczyciela - wydaje mi sie ze w polsce to bardzo niewdzieczna praca ostatnio

adixo 09.09.2003 22:58

Tak tak
Olej zawód nauczyciela angielskiego
- chyba że chcesz zostać gwiazdą wiadomości TV

mr_uwe 09.09.2003 23:07

Co mowi, bezrobotny absolwent prawa, do pracujacego absolwenta wydzialu prawa?
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
^
-BigMaca poprosze! z Cola!

ThanatoS 09.09.2003 23:30

Ludzie koncza jakis kierunek a pracuja w innym zawodzie. Czesto i gesto wazniejsze sa znajomosci niz np. 3 fakultety.

Proton 10.09.2003 09:51

Po studiach z reguły można być bezrobotnym... przy odrobinie szczęścia uda Ci się po pewnym czasie zdobyć jakąkolwiek pracę za kilkaset złotych miesięcznie, zaś przy ogromnym szczęściu uda Ci się pracować w zawodzie, ale też za kilkaset złotych miesięcznie :)
Takie są polskie realia :( Oczywiście nie twierdzę, że nie warto kończyć studiów. Wręcz przeciwnie.

Pozdrawiam

CIAPEK 10.09.2003 10:01

Cytat:

Co można robić po odpowiednich studiach?
- być bezrobotnym
- znaleźć prace za 600 zł
- mieć szczęście i znaleźć coś lepszego
- mieć dobrych znajomych którzy wciągną Cię w dobrą pracę
- jeśli żyjesz w rodzinie w której rodzice lub bliscy mają jakąś firmę i wciągną Cię z ten biznes masz duże szczęscie i tak jak wielu nie musi kończyć żadnych studiów tylko tatuś załatwia dobrą posade za pare tysiączków złotych :)
- zająć się nowym hobby jakim będzie szukanie pracy
- nic nie robić

"Bo to Polska, nie elegancja Francja" , smutna polska rzeczywistość.

Powodzenia:3msie:

eloise 10.09.2003 19:54

Cytat:

Proton napisa***322;(a)
Po studiach z reguły można być bezrobotnym... przy odrobinie szczęścia uda Ci się po pewnym czasie zdobyć jakąkolwiek pracę za kilkaset złotych miesięcznie, zaś przy ogromnym szczęściu uda Ci się pracować w zawodzie, ale też za kilkaset złotych miesięcznie :)
Takie są polskie realia :( Oczywiście nie twierdzę, że nie warto kończyć studiów. Wręcz przeciwnie.

Pozdrawiam

to jest niestety brutalna prawda

wiem to z własnego doświadczenia

ed hunter 02.06.2018 07:47

https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net...11&oe=5B801C10

mgit 02.06.2018 11:09

Uruchamiamy koparkę :D

Patrix 02.06.2018 21:58

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=> (Post 186517)
co bedziesz w zyciu robil stosunkow zadko pokrywa sie z kierunkiem studiow - zadbaj o to zebys robil to co lubisz - bo to tez sie da (pod warunkiem ze to cos pozytecznego - a nie lezenie do gory d...:))
po anglistyce moze cie czekac los nauczyciela - wydaje mi sie ze w polsce to bardzo niewdzieczna praca ostatnio

15 lat minęło... czym zajmuje się Sid? :D

ed hunter 02.06.2018 22:03

Pewnie siedzi na którejś poprzeczce. :D

zenonz 05.06.2018 22:07

Jednak po 15-latach perspektywy dla absolwentów są o wiele lepsze. Niedawno rozmawiałem ze swoim promotorem, to narzekał, że ciężko nakłonić wielu studentów do obrony, bo wielu z nich już ma ciekawe i dobrze płatne prace i mówi "po co mi to". Jest o wiele lepiej, niż wiele osób myśli, niestety nic nie dzieje się automatycznie i nie każdemu się polepsza "po prostu". Trzeba mieć fach czy umiejętności, na jakie jest zapotrzebowanie.

majkowska 11.06.2018 17:34

zależy czy mówisz o licencjacie czy mgr, bo moim zdaniem mgr rzeczywiście nie jest potrzebne.

mgit 11.06.2018 17:41

Cytat:

Napisany przez majkowska (Post 1406169)
zależy czy mówisz o licencjacie czy mgr, bo moim zdaniem mgr rzeczywiście nie jest potrzebne.

To spróbuj dostać tytuł dr i zostać na uczelni - bez tytułu mgr...
A tak poważnie tytuł mgr - to raczej drugi kierunek - który można wykorzystać jako skrócenie czasu studiowania. Zamiast kolejne trzy lata - studiujemy 2 lata i mamy inny kierunek. Ze swojego doświadczenia - wiem, że drugi kierunek jest znacznie bardziej przemyślanym i trafnym wyborem - aniżeli kierunek pierwszy :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:15.