![]() |
Cytat:
W czasopiśmie Komputer Świat nr 3/2003 (113) w teście na stronie 24-ej tak pisze o nagrywarce BTC BCE 4816IM : "Nagrywarka jako jedyna w teście rozpozanje bezpośrednio płyty większe niż 700 MB, dzięki czemu do ich zapisu nie trzeba wykorzystywać funkcji overburningu." Mowa jest o płytach 90 i 99 min., bo za takie "cudo" przyznano dodatkowe punkty (str. 27). No i SID co o tym sądzisz ??? Mi się wydaje, że musi być w tym prawda, przecież KŚ nie napisałby tego ot tak... :blee: |
Nero 6.0.0.15 i LTR 52327S
U mnie kompilację pomiędzy ~690 a 710 za cholerę nie można nagrać krzyczy że za mało miejsca na płycie, ale jak dołożę coś do kompilacji zaczyna kożystać z overberningu,nagrywa i jest OK Jak dołożę do ok. 750 na koniec podaje że zapis nie powiódł się ale po sprawdzeniu na płycie wszystko jest OK> film chodzi program dołożony też Mam ochotę powrócić do starszego Nero np.5.5.10.42 ale nie mogę go znależć bo wszystkie linki odnoszą się do witryny nero lub do miejsc gdzie jest już tylko 6.0.0.15 dotyczy to też www.cdrinfo.pl Pozdrawiam |
Tak panowie wszystko to przeczytałem. Też nagrywam płytki już od kilku lat. U mnie to znaczy nagrywarka Liteon 48246s i wszystkie wersje do 5.5.10.35 chodziło miodzio. Od wersji 6.0.0.0 do 6.0.0.15 jest kupa z overburningiem i z nagrywanie obrazu płyty z pliku *.bin, *.iso itp. itd.Mimo iż test overburningu przechodzi O.K mimo zanaczonych opcji DAO i włożonej płyty 800MB pliki o łącznej pojemności 715 MB nie idzie zapisać. Komunikat brak pojemności. Na poprzenich wersjach taką pojemność zapisywałem na płycie 700mb-towej.Bios jest najnowszy do tego modelu z poprawioną opcją Overburningu.Naprawdę nie wiem o co chodzi?
|
nagrywarka 'wie' jaka ma plyte dzieki informacjom z ATIP - jesli tam jest napisane ze plyte ma dwadziescia minut - to kazda nagrywarka powie ze plyta ma 20 minut - tylko wykonanie testu na overburning moze podac bardziej prawdopodobna pojemnosc - ale do tego momentu te 20min jest wielkoscia wiazaca i tylko te pojemnosc wykorzysta program
nagrywarka nie robi tajemniczych testow - bo nie moze byc madrzejsza od kury - test na overburning wymaga czasu i nie poda informacji od razu po wlozeniu plyty i tak dalej i tak dalej... ciekawi mnie co to za gazeta? komputer swiat? |
Mam tę samą nagrywarkę i nero 6.0.0.0 i nie mam najmniejszych problemów z wypalaniem płytek.
wczesniej mialem teaca cd-w540e i mialem z nim same problemy (psul plyty, nie chcial palic szybciej niz x16) a od przesiadki na lite-ona problemy zniknely. |
Tu nie chodzi o płyte, tylko o nagrywarkę.
Z czasopisma wynika, że po włożeniu nośnika o pojemności 800 lub 870MB napęd sam rozpoznaje te płyty i program np. NERO "widzi" tą pojemność. Muszę poszukać tego... |
nie znalazlem plyty ktorej atip (pomimo pojemnosci 800/870mb) podawalby inna dlugosc niz slynne 79m:54s:19f...
|
Ja kiedyś wyczytałem w pewnym czasopiśmi :cool: a dokładnie w teście, gdzie pisało, że napęd (nie pamiętam modelu) automatycznie rozpoznaje pojemność nośnika 800 i 870MB. Jak znajde to podam namiary.
|
ja rowniez bardzo chetnie sie pisze na screena - bedzie to pierwszy przypadek na swiecie
|
Cytat:
|
No tu się troszkę mylisz. Gość ma nagrywarkę LG 32x10x40x i gdy nagrywa w nero, program wyraźnie pokazuje pojemność płytki 800MB (w przypadku płytki którą próbowaliśmy pokazywał 794MB ale to nie istotne). Wersja Nero to 5.5.0.72. Mam tą wersję nero i uważam że na nagrywarkach LG chodziło znakomicie. Ja miałem LG 8x4x32x i nie spaliło mi ani jednej płytki... Pozdrówka.
|
a to zes sie wykazal
zadna nagrywarka pod zadnym programem nie rozpozna plyty 800mb jako 800mb tylko zawsze pokaze 703mb zadna nagrywarka pod zadnym programem nie zrobi overburningu inaczej niz w disc at once eh... poczytac faq i sprawa jest taka banalna... ale nie, nie chce sie a co do numerka - to nei to forum |
W końcu się udało!
Dla mniej wtajemniczonych chce podpowiedzieć, że z tą nagrywarką chodzi TYLKO Nero w wersji 6.0.0.9 Ale trza troszke pogłówkować bowiem gdy nagrywam na 800MB płytkę, film większy niż 700MB trzeba zaznaczyć opcję DISC AT ONCE (TRACK AT ONCE nie działa) dziwi mnie fakt że żadne Nero nie rozpoznaje płyt 800MB... zaznaczając DISC AT ONCE uparcie twierdzi iż w napędzie jest płytka 700MB i pyta czy kontynuować nagrywanie z overburningiem. Ale kit z tym... ważne że chodzi :) Dzięki wam wszystkim za pomoc. Pozdrawiam.
|
Taaak... witaj w klubie!
Ale do rzeczy - mam ta sama nagrywarke + Neronka. Oczywiscie zadna z wersji 6.0.x.x nie działa, ale za to 5.5.10.35 chodzi jak zloto! Dlatego polecam powrot do 5-ki. Sadze ze to kwestia Nero lub tez BIOSu nagrywarki, jesli ze starym chodizla bez zarzutu. |
Poproszę o namiar na numerek do 5.5.10.42
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:52. |