![]() |
NIe wykrywanie płyt
Mam nagrywarke Hp 4x4x32x. Trudno ustalić jej model tym bardziej, że jest po wymianie optyki. Nagrałem kilka płytek datexa [ jasnozielonych ] i na następne płytki [ tego samego koloru ] już nie chciała nagrywać. Wyskakuje w nero 6.0.0.15, żę to dysk tylko do odczytu, albo za mało miejsca i żeby inną płyte włożyć. Aha nie nagrywa też na CD-RW mediastorach media techa. Na verbatimach nagrywa dobrze. Zależy mi na rozwiązaniu tego problemu bo mam troche datexów na zbyciu, no a wiadomo, żę verbatimki są droższe.
|
Zmien Nero ;) 6.0.0.15 i 5.5.10.50 sa skopane...
|
download
Skąd ściągnąć starsze nero, bo z cdrinfo nie za bardzo chcą iść starsze wersje. tzn. w ogóle się ściąganie nie chce włączyć...
|
Re: NIe wykrywanie płyt
Cytat:
Twoja nagrywarka jest już ciut starsza i może ich nie rozpoznawać (taką sytuację mam ze swoją nagrywarką Teac 4/4/32) |
Re: download
Cytat:
|
To jest HSCD-RW ale pisze high speed 4x-12x. Potrzebuje tylko linku do jakiejś starszej wersji nero.
|
z tym ściąganiem to mam podobnie
poczekaj dłuższą chwilę aż wyskoczy okienko pobierania pliku lub klikaj na link do skutku a może poszukaj wersji nero 5.5.x.x (byle nie 5.5.10.50) na www.filemirrors.com lub www.ahead.de mały update: tu masz dobrą wersję Nero ftp://ftp.ahead.de/nero551042.exe co do nagrywania płyt HS CDRW - twoja nagrywarka może ich nie nagrać bo jest niestety za stara, pomimo że napisane jest na płytach x4 i nagrywarka jest też x4, temat raczej nie do przeskoczenia |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:29. |