![]() |
dziura w płycie
Mam film na płytce w której zrobiła się dziurka i nie mogę obejrzec go do końca :bbb:. Czy ktoś może wie, czy jest możliwe zrekonstruowanie takiego filmu?
Pomóżcie!!! |
ta dziurka jest idealnie po srodku i ma 15 mm srednicy?
:zeby: |
Cytat:
zeby nowych zrazac :blee: Dzuma, witamy na forum :3msie: odnosnie problemu: conajmniej raz byla juz tu dyskusja na podobny temat, skorzystaj z Wyszukiwarki a znajdziesz ;) |
zalezy od nagrywary i plyty - mi moj litek odczytal bez problemu plytke z kawalkiem zdartego lakieru (plyta mediastore x48)
jak nie dziala sprobuj zamalowac uszkodzony obszar (od gory) markerem a jak dane sa szczegolnie wazne - polecam bad copy pro |
albo do
wulkanizacji||
|
Skoro w płycie jest dziura to pewnego fragmentu albo i nawet całego filmu nie odzyskasz(tak mi sie wydaje), ale spróbuj Bad Copy Pro.
|
Watpie w pomyslne zakonczenie odzyskiwania filmu, jezeli na plycie nie ma jego fragmentu:( .
Ale swoja droga to w jaki sposob ta dziura sie zrobila, ze plytka nie pekla??? |
Cytat:
Pozdrawiam :) |
Uzyj BulletProof File Copy
|
Uzyj Mocy Luke...
a tak serio - na sam poczatek polecam zamalowanie brakujacego fragmentu czarnym mazakiem - metoda bardzo skuteczna przy plytach tloczonych - przy CDR'ach tez potrafi pomoc ps. jesli nagrywales to jako vcd to raczej zapomnij - ten tryb ma znacznie ubozsze dane naprawcze |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:40. |