Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   sciagnalem mp3. Co z tym zrobic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sciagnalem-mp3-co-tym-zrobic-25460/)

Kasprzak 11.09.2003 14:36

sciagnalem mp3. Co z tym zrobic

sciagnalem
201_va_-_loveparade_2003-love_rules_cd2-mod.mp3
101_va_-_loveparade_2003-love_rules_cd1-mod.mp3

i do nich o takich samych nazwach są pliki CUE. Wszystko bylo w 1 RARze.
I jak to podzielic na utworki bo to jest 72min plik a po co ten cue. Czy dzieki niemu idzie to jakos podzielic. Tak jak jest w orginale. Ja wiem ze sa programiki ale dokladnie nie podziele.A poza tym duzo bawienia
napisane jest w readme ze kodowano razorlame(wersja LAME) i EAC`iem

ThanatoS 11.09.2003 14:58

Nie bede sie rozwodzil.
Przekonweruj to na wav (mp3) i nagrywaj jako audio przy uzyciu pliku cue.

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=25429

Y@nkee_PL 11.09.2003 15:09

plik .MP3 potraktuj jako obraz plyty
w pliku CUE masz indexy na podstawie ktorych plik mp3 zostanie podzielony na odpowiednie sciezki podczas wypalania

nie pamietam, ale to co masz mozesz wypalic chyba w Ferio
ja osoboscie palilem takie cos w Nero, ale musialem recznie ustawic indexy, wyszlo idealnie :)

Kasprzak 11.09.2003 15:56

a jakis opisik jak to zrobic w feurio.

UPDATE:
Znalazlem. Dzieki Panowie!

pepperman 11.09.2003 16:34

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
a jakis opisik jak to zrobic w feurio.

UPDATE:
Znalazlem. Dzieki Panowie!

i tak podam co i jak. przyda sie na przyszlosc.

Feurio rozpakuje mp3 sam automatycznie. nie bedzie trzeba nawet niczego zmieniac w cue sheet (chodzi mi o podmiane rozszerzenia na wav).
wybierasz projekt - utwórz projekt z danych cue sheet (cue i mp3 musza byc w tym samym katalogu). w prawej polowie okna wybór projektu pojawi Ci sie ten projekt. klikniesz na nim prawym klawiszem i wypal projekt. zostaniesz poinformowany o dekodowaniu pliku mp3, a nastepnie ujrzysz okno menedzera nagrywania. voila! to wszystko.

-Sid-The-Rat=> 11.09.2003 17:49

yankee - tylko feurio da rade nagrac mp3 + cue bez dekompresji - kazdy inny program przy takeij probie wywali blad

Y@nkee_PL 11.09.2003 19:52

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
yankee - tylko feurio da rade nagrac mp3 + cue bez dekompresji - kazdy inny program przy takeij probie wywali blad
chodzi ci o to, ze ja robilem to w Nero i to ci nie pasuje?
jesli tak, to tlumacze :)

ja to zrobilem tak, ze dodalem do kompilacji CD-Audio plik MP3, a potem we wlasciwosciach wstawilem indexy takie jakie sa w pliku .CUE, a plik .CUE najzwyczajnie edytowalem w Notatniku :zeby:

takie to moje alternatywne rozwiaznie :)
moze czasochlonne, ale za to tak samo skuteczne jak wypalenie w Feurio ;)

-Sid-The-Rat=> 11.09.2003 19:55

czasochlonne? toc to rpzeciez mordega...

sciagnij feurio - wersja demo umie to samo co full tylko wyswietla monit przy uruchomieniu - i zajmie ci to jakeis 4 sekundy...

Pabloz 12.09.2003 21:53

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
Ja tam zawsze pale takie cos w nero. Opcja 'wypal plik obrazu', wrzucam mu to cue i szafa gra... troszke nie rozumiem co masz na mysli Sid...

Pozdrawiam

-Sid-The-Rat=> 12.09.2003 23:50

moze to ze wpisanie jako typ obrazu 'mp3' wywali blad - bo bez dekompresji do wav tego pliku nie da sie nagrac i juz - nero tez zrobi mu dekompresje

ps. u mnie taka proba - zrobielm eaciem taki plik mp3 - wywala sie w nero 5.5

kobra 16.09.2003 16:40

Mam pytanko w odpowiedziach jest tylko jak wypalic taki plik cue ale czy jest np. jakis program ktory by ten jeden wielki plik mp3 podzielil na osobne piosenki (pliki mp3) ?? wiem ze mozna to odtworzyc w feurio ale ja bym wolal w winampie :/

pepperman 17.09.2003 02:30

Cytat:

kobra napisa***322;(a)
Mam pytanko w odpowiedziach jest tylko jak wypalic taki plik cue ale czy jest np. jakis program ktory by ten jeden wielki plik mp3 podzielil na osobne piosenki (pliki mp3) ?? wiem ze mozna to odtworzyc w feurio ale ja bym wolal w winampie :/
podzielic mp3 mozna za pomoca programow MP3 CUE CUTTER, MP3 DIRECT CUT.
wystarczy jednak odpalic foobar i przeciagnac cue sheet'a do glownego okna :). z tego co mi wiadomo to tylko foobar bezposrednio wspiera cue sheet'y. co prawda do winamp'a sa wtyki to realizujace, ale bez owijania w bawelne sa po prostu do d.....y.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:25.