![]() |
Jak można "nadpalić" płytę AudioCD?
Mam stara plyte AudioCD, zapelniona w polowie. Chcialbym wykorzystac jej reszte tak, by odtwarzacz widzial tylko moja druga sesje, a starych utworow nie widzial. Wiem ze przy danych ISO mozna to zrobic, a jak z płytami cd-audio? Of kors w Nero.
|
O ile sie niemyle to do raz nagranej płyt AudioCD nie można już nic więcej dogrywać.
|
to moze trzeba zamazac pisakiem sciezki?
|
w plycie audio trzeba sesje zamknac zeby chciala dzialac w wierzy.
|
Jesli zmknąles sesje to już nie dograsz.
P.S. Możesz spróbować ją otworzyć Łomem 2003 :) |
Cytat:
Napewno w zaden normalny sposob nie da sie nic dograc na zamknieta plyte. Nadpalanie = overburning wiec to chyba nie o to chodzi, tym bardziej ze nie zrobisz tego na plycie mulisesyjnej. A czy daloby sie oszukac nagrywarke (np. zamazujac markerem pewien obrzar) i kazac jej nagrac nastepna sesje na juz zamknietej plycie, to szczerze w to watpie. |
Jeżeli chcesz odtwarzac płyte na Wieży Hi-Fi to musisz zamknąc sesje na CD, jeżeli ją zamkniesz to nic nie dograsz.
|
Stare sciezki nie byly finalizowane (uff...) Na pewno nie ma sposobu?
A moze istnieje takie cos, co nagrywa jakistam ciąg jedynek na płytę, co zamazuje cały lead-in i dane ścieżki? (moja fantazja) Thx za odp! |
Cytat:
|
Jedyne co możesz dograć na zamkniętej płycie to tatuaż.
|
Dyskusja jest w stylu: "Ej, chlopaki slyszalem ze ktos wsadzil silnik do swojego cinquecento od Beemki (BMW) i calkiem niezle te cinquecento posuwalo". Przeciez plyty teraz sa tak tanie ze chyba nie ma sensu kombinowac jak kon pod gore bo na plycie zostalo mi jeszcze 5 min. a zamknalem juz sesje, wiec moze sa jakies programy ktore to otwieraja. A. Oczywiscie nie mialem zamiaru zjechac nikogo a w szczegolnosci nowego na forum bo sam jestem nowy, tylko uwazam ze nie ktore pytanie rzeczywiscie sa tworzone z duzo doza fantazji :):)
|
A czy przypadkiem nie taniej będzie nagrać nową pustą płytę za 0.99pln, i cieszyć się jej CAŁĄ zawartością oraz bezproblemowym działaniem?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47. |