Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak można "nadpalić" płytę AudioCD? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-mozna-nadpalic-plyte-audiocd-25580/)

jasc 14.09.2003 14:46

Jak można "nadpalić" płytę AudioCD?

Mam stara plyte AudioCD, zapelniona w polowie. Chcialbym wykorzystac jej reszte tak, by odtwarzacz widzial tylko moja druga sesje, a starych utworow nie widzial. Wiem ze przy danych ISO mozna to zrobic, a jak z płytami cd-audio? Of kors w Nero.

/\/\cDrive 14.09.2003 14:50

O ile sie niemyle to do raz nagranej płyt AudioCD nie można już nic więcej dogrywać.

jasc 14.09.2003 15:03

to moze trzeba zamazac pisakiem sciezki?

RoKFoR 14.09.2003 15:07

w plycie audio trzeba sesje zamknac zeby chciala dzialac w wierzy.

epol 14.09.2003 15:28

Jesli zmknąles sesje to już nie dograsz.

P.S. Możesz spróbować ją otworzyć Łomem 2003 :)

pawelblu 14.09.2003 15:33

Cytat:

RoKFoR napisa***322;(a)
w plycie audio trzeba sesje zamknac zeby chciala dzialac w wierzy.
Hm - zamykanie sesji nie jest rownoznaczne z zamykaniem dysku, ale to nie zmienia faktu ze ta plyta audio jest zamknieta. Problem dziwny i ciekawy :)
Napewno w zaden normalny sposob nie da sie nic dograc na zamknieta plyte. Nadpalanie = overburning wiec to chyba nie o to chodzi, tym bardziej ze nie zrobisz tego na plycie mulisesyjnej. A czy daloby sie oszukac nagrywarke (np. zamazujac markerem pewien obrzar) i kazac jej nagrac nastepna sesje na juz zamknietej plycie, to szczerze w to watpie.

MacGyver 14.09.2003 15:39

Jeżeli chcesz odtwarzac płyte na Wieży Hi-Fi to musisz zamknąc sesje na CD, jeżeli ją zamkniesz to nic nie dograsz.

jasc 14.09.2003 15:44

Stare sciezki nie byly finalizowane (uff...) Na pewno nie ma sposobu?

A moze istnieje takie cos, co nagrywa jakistam ciąg jedynek na płytę, co zamazuje cały lead-in i dane ścieżki? (moja fantazja)

Thx za odp!

grzeniu 14.09.2003 17:29

Cytat:

jasc napisa***322;(a)
Stare sciezki nie byly finalizowane (uff...) Na pewno nie ma sposobu?

A moze istnieje takie cos, co nagrywa jakistam ciąg jedynek na płytę, co zamazuje cały lead-in i dane ścieżki? (moja fantazja)

Thx za odp!

Byl kiedys ten temat na forum, da sie dograc tracki audio do istniejacych juz na plycie ale ten wariant jest bez sensu bowiem stacjonarne czytniki i tak zawsze widza tylko pierwsza sesje. Tobie zdaje sie chodzi o odczyt tej plyty w stacjonarkach i w dodatku zeby widzialy tylko druga sesje - otoz jest to niemozliwe, kup sobie nowa plytke bo na ta szkoda zachodu.

para 15.09.2003 12:36

Jedyne co możesz dograć na zamkniętej płycie to tatuaż.

koj 16.09.2003 01:36

Dyskusja jest w stylu: "Ej, chlopaki slyszalem ze ktos wsadzil silnik do swojego cinquecento od Beemki (BMW) i calkiem niezle te cinquecento posuwalo". Przeciez plyty teraz sa tak tanie ze chyba nie ma sensu kombinowac jak kon pod gore bo na plycie zostalo mi jeszcze 5 min. a zamknalem juz sesje, wiec moze sa jakies programy ktore to otwieraja. A. Oczywiscie nie mialem zamiaru zjechac nikogo a w szczegolnosci nowego na forum bo sam jestem nowy, tylko uwazam ze nie ktore pytanie rzeczywiscie sa tworzone z duzo doza fantazji :):)

MaciejT 16.09.2003 02:17

A czy przypadkiem nie taniej będzie nagrać nową pustą płytę za 0.99pln, i cieszyć się jej CAŁĄ zawartością oraz bezproblemowym działaniem?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:47.