Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   software do szukania zdublowanych plikow (https://forum.cdrinfo.pl/f5/software-szukania-zdublowanych-plikow-25610/)

Weron 15.09.2003 20:13

Dzieki za info obydwa programy calkiem ciekawe.
Ten drugi(easy cleaner) to kiedys nawet uzywalem ale pamietam, ze jak sie przerzucilem na nsw to zrezygnowalem z niego i nie pamietalem, ze on ma opcje szukania zdublowanych plikow :)
Pozdro

czero 15.09.2003 20:03

Cytat:

mallow napisa***322;(a)
Program polecam ... u mnie dostaje 8/10 ... gdyby nie swoj wyglad :) [/B]
Jak juz wczesniej wspomnialem takze goraco polecam ten program, ale jak dla mnie wyglad w nim nie ma wiele do znaczenia. Liczy sie jego funkcjonalnosc, ktora jest naprawde bardzo szeroka i dobra.
Uzywam go juz jakis czas i naprawde ten programik pomaga utrzyumac porzadek na dyku:).

Poza tym zgadzam sie z tym co napisal o nim Mallow;).
Dodam tylko ze podczas kazdego wyszukiwania mozna sprecyzowac jakie nazwy ma program opuscic.

mallow 15.09.2003 18:35

ŚCIĄGNIJ EASYCLEANER 1.7

No wiec tak ...
Programik jest bardzo maly i bardzo prosty w obsludze. Przedewszystkim jest po polsku. Program jest w miare szybki, przeszukal 40GB w poszukiwaniu duplikatow w okolo 10 min (zamulajac przy tym prace komputera) Potrafi przeszukac nasz komputer i odnalesc:
1. bledne wpisy w rejestrze
2. Duplikaty plikow
3. niepotrzebne pliki [u mnie nie potrafil usunac 2 plikow ktor byly uzywane najprawdopodobniej przez windows w katalogu TEMP]
4. Oczyszci nasze Menu start z Pustych folderow i z folderow zawierajacych tylko bledne sktory
Program potrafi tez pokazac informacje o zajetym miejscu na dysku w postaci roznokolorowego diagramu kolowego. Zaleta moze byc to ze wyswietla zajety obszar przez wyszeczolnine foldery ktore sa widoczne na wykresie. Jest latwy w konfiguracji.
Program polecam ... u mnie dostaje 8/10 ... gdyby nie swoj wyglad :)

warzelnik 15.09.2003 17:43

Faktycznie jest jak piszesz :)
Czekać tylko aż Mallow przetestuje EasyCleaner i wyda opinię o co niniejszym go prosze :)
Pozdrawiam

-Sid-The-Rat=> 15.09.2003 17:35

coz.. sprawa jest tak prosta jesli sa to np. dokumenty lezace luzem w kilku katalogach czy jakies instalki i patche - gorzej kiedy sa one juz posegregowane i nad kazdym trzeba sie chwile zastanowic czy nie wywalisz go z miejsca gdzie on juz byc powinien - na dodatek musialm przemyslec strategie ukladania tego szajsu - a fakt ze pliki byly na 7 dyskach na dwoch kompach zabawe jeszcze utrudnial - niestety na dluzsza mete zaden automat nie zalatwi myslenia...

total naturalnie ma te funkcje - bez nich wogole nie widzialbym gdzie to wszsytko popakowalem - ale potem trzeba bylo dziubdziac recznie

warzelnik 15.09.2003 17:18

:) Poczciwy Windows czy aktualnie Total Commander o ktorym wspomnial szanowny -Sid-The-Rat=> jest dobrym narzedziem do tego typu zadań , tylko nie wiem dlaczego-o ile dobrze zrozumialem-przeglądales ręcznie i przez dwa dni ?
Wygląda to tak ; polecenia/szukaj/zaawansowane i pojawia się okienko gdzie na rózne sposoby można wyszukiwać zdublowane pliki (m.in.-wielkosć , data , itp, takie same nazwy, wielkosci , zawartość...)
-trwa to od kilku chwil do kilku minut , w zależności od ustawionego zadania . Gdy mamy wynik, zaznaczamy wpisz do okna i przegladamy, sortujemy , usuwamy itd itp .
.... i po robocie .
Pozdrawiam wszystkich :)

mallow 15.09.2003 17:00

podajcie linak do EC
ja sciagnelem jakas zla wersje ... bo mi sie zainstalowac nie chciala i nie bylo zadnego jezyka do wyboru

RoKFoR 15.09.2003 15:55

tez polecam EasyCleanera.

czero 15.09.2003 13:56

Sprobuj EasyCleanerem.
Ja go uzywam i jest:spoko:.
Oprocz zduplikowanych plikow usuwa takze niepotrzebne wpisy w rejestrze i ogolnie pomaga zachowac porzadek na dysku;).

Mrufka 15.09.2003 13:28

Ace Utilities 1.82

Copyright 1999-2002 HariKrishnan.

Platny, ale bardzo dobry. Ma wiele opcji konfiguracyjnych i nie robi numerow!

-Sid-The-Rat=> 15.09.2003 13:22

tez szukalem - byl nawet taki jeden (nortonowski) program - ale odbry pomysl skopano fatalnym wykonaniem
w koncu 40gb danych przejzalem recznie w total commanderze (warto sobie pod shortctami ustawic pare akcji - jak oblicznie pojemnosci, zamiana okien, kopiowanie bez potwierdzen i tak dalej)
zajelo 2 dni - ale od tamtego czasu mam juz spokoj

a jakbys znalazl cos dzialajacego - to aj sie pisze...

Weron 15.09.2003 13:02

software do szukania zdublowanych plikow

Witam.
Mam maly balagan na dysku tak, ze prawie nie moge sie juz polapc o co tam chodzi.
Sa to tzw kopie kopi w zwiazku z tym mam pelno plikow, ktore wystepuja nawet po trzy razy.
I w zwiazku z tym mam pytanie jakie znacie programy do szukania zdublowanych plikow?
Ladnie wtedy bym usunal pliki, ktore sie powtarzaja a reszte bym zarchiwizowal.
Mialem cos takiego od Grzenia to tez juz mi sie gdzies zgubilo taki balagan;

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31.