![]() |
Cytat:
|
Esem, no co Ty nie lubisz Koziołka co to do Pacanowa do obuwniczego szedł w znoju i trudzie? :)
pozdro |
Jak uzywałem win 3.xx to swapa i tempa miałem na ramdisku.
Dzisiaj wolę mieć więcej więcej ramu: wychodzi taniej niż dysk z partycją FAT16. A cachemem jest rozwiązaniem dla win9x i Me. A Chipa mam w głębokim poważaniu, podobnie jak Koziłka Matołka. 8) |
Cytat:
ale bezpieczeństwo mniejsze niz pod ntfs ale to pomijalne / w czasach 95 i 98 zawsze mialem systemową postawioną na fat16 i tylko sys na niej zainstalowany/ pozdro |
to sprobuj posadzic plik wymiany na fat16 postawionej na innym niz systemowy dysku fizycznym - wtedy dopiero dostanie kopa
oczywiscie dysk nr 2 to nie moze byc jakis przedpotopowy zlom |
FAT 16 jest ponoc najszybszy a dlatego, że marnotrawi najwięcej miejsca
nie ma nic za darmo albo szybkość pracy albo strata wolnego miejsca ale pomysl ciekawy |
Plik wymiany na oddzielnej partycji (FAT 16)
Poczytałem nowego Chip'a, gościu tak ma zrobine na swoim twardzielu jak w tytule, qrde zrobiłem tak samo pod WinXP i programy uruchamiają się zauważalnie szybciej :). Na tej partycji posadziłem jeszcze katalog Temporary Internet Files przeglądarki IE 6. Czasem coś fajnego napiszą w tych komputerowych gazetach. Partycję główną C: mam pod NTFS-em.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:06. |