Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   kilka pytan odnosnie DVD Maestro i MaestroSBT (https://forum.cdrinfo.pl/f13/kilka-pytan-odnosnie-dvd-maestro-maestrosbt-25687/)

asek22 16.03.2004 17:30

Witam.
Może bedziecie wiedzili,
Kiedy importuje plik do DVDMaestro i włącze edytor i przeciągne ten plik do edytora to nie mogę włączć podglądu i na dole po jakimś czasie pojawia się rózowy pasek na pół ekranu. Z góry dziki

waszq/pl/ 15.03.2004 18:01

albo w sieci bitorrent

namor 14.03.2004 22:34

Cytat:

Napisany przez pipo
szukałem na DC++ ale u nikogo nie znalazłem. Może podasz linka albo prześlij na pipo@op.pl. Pozdrawiam!

jest to troche za duże aby wysłać proponuje zainstalować muła i tam szukać

pipo 14.03.2004 22:14

szukałem na DC++ ale u nikogo nie znalazłem. Może podasz linka albo prześlij na pipo@op.pl. Pozdrawiam!

namor 14.03.2004 22:05

Cytat:

Napisany przez pipo
Czy ktoś może mi pomóc - gdzie znaleść programiki Cinema Craft Encoder 2.50 albo 2.66.xx, 2.67.xx i Spruce DVDMaestro 2.9 !???

pipo@op.pl
Pozdrawiam!

najszybciej znajdziesz na jakimś P2P np. eMule

pipo 14.03.2004 21:42

Programiki!???

Czy ktoś może mi pomóc - gdzie znaleść programiki Cinema Craft Encoder 2.50 albo 2.66.xx, 2.67.xx i Spruce DVDMaestro 2.9 !???

pipo@op.pl
Pozdrawiam!

little-turpe 08.10.2003 20:32

nastepny problem

a wiec stanalem tym razem przed nastepujacym problemem:

mam kilka filmikow na plytce dvd.
po skonczeniu kazdego pojedynczego nastepuje powrot do menu.
i teraz chce zrobic tak, aby za pomoca jednego odnosnika mozna bylo
wyswietlic wszystkie filmy po kolei.

zrobilem cos takiego - stworzylem command sequence - z lista jumpow do kolejnych filmikow.
niestety wbrew (jak mi sie wydawalo) zdrowemu rozsadkowi to rozwiazanie nie dziala :( dalej jest tak, ze po skonczonym pierwszym filmie wraca do menu.

myslalem jeszcze o czyms takim - po prostu nie robic End Action dla
poszczegolnych filmow. zamiast tego tworzyc command sequence dla kazdego poszczegolnego filmu skladajacy sie z: jump do filmu; jump do menu.
ale i to rozwianiae nie dziala :buu:

ma ktos jakas koncepcje na rozwiazanie tego problemu?

ideJ 25.09.2003 02:08

Przed chwilą skończyłem aktualizację swojej stronki na temat dokładania napisów. Brakuje tam co prawda jeszcze tekstu o MaestroSBT i informacji o formacie STL ale mam nadzieję, że pomoże nam wszystkim w uzyskaniu jak najlepszych kopii bezpieczeństwa.

Tak zupełnie przy okazji jeśli ktoś byłby zainteresowany współpracą przy tłumaczeniu poradników z http://www.doom9.org to proszę o zostawienie mi wiadomości (pryawtnej na tym forum lub mailem)

Miłej nocki życzy...

waszq/pl/ 24.09.2003 21:15

Hmm... w gruncie rzeczy caly ten temat nalezaloby wlaczyc do poradnika .... bo jeszcze pare dni i gdzies nam sie zagubi...

CobraVerde 24.09.2003 13:20

Cytat:

ideJ napisa***322;(a)
Eeee tam... przecież jest w stanie zauważyć, że napisy są za długie. Skoro nie chce w nie ingerować to mógłby choć to jakoś zaznaczyć. Dla mnie jest to niedogodność
swiat nie jest idealny a programy to już napewno ;)

Cytat:

ideJ napisa***322;(a)
Mam parę płytek, które nie mają polskich napisów więc robiąc kopię bezpieczeństwa je po prostu dodaję.
ja też tak czasem robię (dzisiaj np. Truman Show) ale wywalam wszystkie inne napisy i zostają tylko polskie...

ideJ 24.09.2003 13:14

Cytat:

CobraVerde napisa***322;(a)
DVDMaestro nie ingeruje w importowane napisy bo nie ma chyba takiej możliwości więc to raczej nie jego wina...

Eeee tam... przecież jest w stanie zauważyć, że napisy są za długie. Skoro nie chce w nie ingerować to mógłby choć to jakoś zaznaczyć. Dla mnie jest to niedogodność
Cytat:

oryginalnych i dołożonych - to ile wersji napisów umieszczasz na DVD ???

Mam parę płytek, które nie mają polskich napisów więc robiąc kopię bezpieczeństwa je po prostu dodaję.

CobraVerde 23.09.2003 12:20

Cytat:

ideJ napisa***322;(a)
Ja bym się jednak upierał, że to wina DVDMaestro. MaestroSBT radzi sobie z takimi liniami doskonale (dlatego chyba wolę generować bitmapy właśnie nim). Zdaję sobie sprawę, że można to poprawić właściwie dowolnym programem do obróbki napisów :)
Zaletą tego formatu jest łatwość znalezienia wspólnych kolorów dla wszystkich napisów (oryginalnych i dołożonych) Przy bitmapach czasem jest to nieco tricky

DVDMaestro nie ingeruje w importowane napisy bo nie ma chyba takiej możliwości więc to raczej nie jego wina...
oryginalnych i dołożonych - to ile wersji napisów umieszczasz na DVD ???

ideJ 23.09.2003 11:50

Ja bym się jednak upierał, że to wina DVDMaestro. MaestroSBT radzi sobie z takimi liniami doskonale (dlatego chyba wolę generować bitmapy właśnie nim). Zdaję sobie sprawę, że można to poprawić właściwie dowolnym programem do obróbki napisów :)
Zaletą tego formatu jest łatwość znalezienia wspólnych kolorów dla wszystkich napisów (oryginalnych i dołożonych) Przy bitmapach czasem jest to nieco tricky

CobraVerde 23.09.2003 11:22

no to nie jest taki super ;) i to nie wina DVDMaestro. linie możesz złamać w pliku źródłowym korzystając z Subtitle Workshop, używając wyszukiwania błędów (Narzędzia) i przechodząc do kolejnych nieprawidłowych linii (F12) poprawiać to wciskając CTRL+E i ewentualnie korygując ręcznie...

ideJ 23.09.2003 10:40

Format STL (jedno "ale")

Format STL jest naprawdę super i generują się bardzo ładne napisy. Mam tylko jedno zastrzeżenie (być może to wina mojej wersji DVDMaestro - 2.9). Nie potrafi złamać długich linii i efektem jest wyjeżdżanie tekstu poza ekran

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:02.