![]() |
Pomocy!!!!!!! przy przegrywaniu filmu DVD
Mam wielki problem jestem nowicjuszem w nagrywaniu DVD.Porzyczyłem sobie film od kolegi i za cholerę nie mogę go przegrać.Najpierw próbowałem CloneDVD ale po 80% nagrywania wyświetla się komunikat "DVD write error (writeDVD 9" - A DVD write error has occurred,probably caused by a bad medium.Please replace the medium and try again" i niewiem o co chodzi. Potem próbowałem programem DVDShrink 3.0 , poszło ok miałem pliki na dysku , i chciałem teraz je nagrać programem nero 6.0. i znów po nagraniu wyskoczył błąd. Co ja robie nie tak.Już popsułem 6 płyt i nerwy mi puszczają.Jak wy to robicie koledzy , przecież musi być na to sposób bo inny przegrywają filmy i jest ok.Jakimi programami przegrywacie sobie filmy? w was ostatnia nadzieja. Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrowienia:( |
Po pierwsze uzywaj opccji symulującej nagranie a dopiero pozniej zapisujacej nosnik a uchronisz sie przed stratami płytek. Poniewaz jestes poczatkujacy radzilbym Ci robic backupy plyt DVD programem "jednokliknięciowym" - opisy masz na forum.
|
symulacjia czasami
nic nie daje, gdyz przebiega prawidlowo , a wypalenie plytki nie wyjdzie ok.
czy wszystkie filmy ci sprawiaja takie klopoty czy tylko ten jeden ? pobaw wiec sie na razie plytkami dvd-rw nie bedzie strat ! i sprawdz program dvdxcopy xpress !:idea: |
Jedno, no moze kilkukliknieciowy program, hmm wybralbym instant copy8.0 chociaz poczytaj na forum swietny tutorial o dvd2dvd-r i cce - odkad zrobilem kilka porownan uzywam tylko dvd2dvd-r + bezproblemowe płyty Verbatimx2 azo.
|
A może używasz płytek firmy DATEX ?Miałem ten sam komunikat kiedy używałem taką płytkę.Przeszedłem na SilverCircle i wszystko jest OK.
|
Re: Pomocy!!!!!!! przy przegrywaniu filmu DVD
Cytat:
|
Re: Pomocy!!!!!!! przy przegrywaniu filmu DVD
Cytat:
Też jestem początkującym nagrywaczem DVD (od 10 dni). Ja zrobiłem tak: 1. Kupiłem książkż "ABC nagrywania płyt DVD" - poczytam 2. Kupiłem Chip Special o nagrywanie DVD (tytułu nie pamiętam). 3. Kupiłem nagrywarkę. 4. Poczytałem na tymże forum o nagrywaniu, nosnikach i nie trylko. 5. Pozyskałem kilka filmów mnie interesujących. 6. Przeprowadziłem kilka prób kopiowania płyt na DVD+RW. 7. Skopiowałem 6 filmów na DVD+R (TDK +R x4)z rekompresja i bez. Wszystko chodzi. Pozdrawiam Gatar |
Najwięcej Gatar dowiesz się z tego forum (oraz z forum divx.pl). Tylko trzeba chwile poszukać a potem poczytać.
Polecam : www.mrbass.org www.divx.pl - forum, instrukcje Yody www.cdrinfo.pl - forum - instrukcje Gelo_5 i Cobra Verde www.dvdrhelp.com www.doom9.org Ale pewnie już wiesz skoro nagrałeś parę płyt. Do kompresji polecam Instant Copy 7 i 8, dvd2dvdr plus CCE. Do samej kompresji możesz przygotować film dvdFabem lub DVD Shrinkiem. Do zrzutu na dysk dobry jest DVD Decrypter. Książka ABC... jest dobra, ale mało tam o interesującym nas temacie kompresji i backupu movies. Jabba |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:16. |