![]() |
co z płytami 800 MB w NERO?????
Mam nastepujacy problemik....jak chce nagrac film w formacie avi jako plyta z danymi w NERO - film ma 792 MB a plyta ma 800 MB, czyli teoretycznie wszystko jest ok.
Ale jednak NERO "wersia 5.5.9.8." wypisuje ze mam wlozyc nosnik o wiekszej pojemnosci = a ja przeciez wkladam plyte 800 MB. Ok ludziska......jedno tylko konkretne pytanie....JAK MAM NAGRAC TA PLYTA...tylko mi nie piszcie, że mam podzielic film na 2 CD. |
|
nie dziala
niestety...ustawilem wszystko wedlug sugestii w nero, ale problem nadal wystepuje....poza tym w mojej wersji nie da sie zawsze ustawic trybu DA-O,, jest T-AO i już...może to dlatego.
Mam przegrywarke Philips CDD6911 - plyty sa firmy "Intenso" z napisem 800 MB - 90 minut |
Re: nie dziala
Cytat:
|
w nero overburning jest dopuszczony tylko w trybie DAO, wiec musisz go wlaczyc!
Grzeniu ma racje - wylacz multisesje i po sprawie. jesli spawara nie obsluguje dao to nie obsluzy overburningu! |
DZIEKI WSZYSTKIM - pomoglo - to faktycznie chodzilo o tą MULTISESJE i potem jak to wylączyłem to Tryb DAO moża było użyć oraz wypaliś płytę...jeszcze raz dziękuję
POZDRAWIAM Mam jeszcze jeden klopot, to znaczy nie umiem ogladnac filmu, ktory jest nagrany jako plyta VIDEO. Jedyny sposob jaki znalazlem to przerzucenie pliku "*.dat" na twardziela i podmaina jego rozszerezenia na AVI lub MPEG. Czy można za pomocą jakiegoś programu oglądnąć to bez uprzedniego przerzucania na twardy dysk???Zaznaczę jeszcze , że nie mam otwarzacza DVD ani stacionarnego ani w kompie |
Mozesz chyba kazdym playerkiem, np bestplayerem i wchodzisz bezposrednio na plyte i wskazujesz mu ten plik *dat, trzeba chyba dac mu opcje wszystkie pliki zeby byl widoczny w okienku. To wszystko, odtwarza wtedy z plyty.
|
wystarczy zwykły MediaPlayer.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:30. |