Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DivX, Xvid, Matroska i inne (https://forum.cdrinfo.pl/f16/)
-   -   Film się zacina (https://forum.cdrinfo.pl/f16/film-sie-zacina-25790/)

KaPi 20.09.2003 14:58

Film się zacina

Mam dużo filmów w formacie DivX i XviD. Niektóre filmy w pewnym momencie się zacinają tj. głos idzie, ale obraz stoi. Jak można to naprawić? :buu: Ja chcę sobie pooglądać dobre filmy :buu:
Chcę też je przerobić na VCD ale nie mogę :'(

goth 20.09.2003 15:04

Za duzo krzyku robisz, wpadzasz i od razu zadajesz pytania :P.
Nowy jestes wiec pewnie nie wiesz, ze jak bys sprobowal chociaz troszke POSZUKAC to bys NAPEWNO znalazl odpowiedz na swoje pytanie i bys mnial je szubciej niz pytac i czekac na odpowiedz.

P.S. Niektote odpowiedzi i tak cie nie zadowola (np. moja) || .

Pozdrawiam

KaPi 20.09.2003 15:32

Cytat:

goth napisa***322;(a)
Za duzo krzyku robisz, wpadzasz i od razu zadajesz pytania :P.
Nowy jestes wiec pewnie nie wiesz, ze jak bys sprobowal chociaz troszke POSZUKAC to bys NAPEWNO znalazl odpowiedz na swoje pytanie i bys mnial je szubciej niz pytac i czekac na odpowiedz.

P.S. Niektote odpowiedzi i tak cie nie zadowola (np. moja) || .

Pozdrawiam

Właśnie w ten sposób szukam. :cisza: Nie znam innych źródeł bo nie jestem pewny co do ich źródła. Dajcie odpowiedź to już więcej nie bedę wam truł zdrowia ;)

Piterniel 20.09.2003 15:35

To jest wina kodekai filmu. Możesz popróbowac z kodekami. Najlepiej te z ekspertachodza mi filmy tego typu. Al jak nie to sobie weź ściągnij AllPlayer TEST 15. I tam jest AVI cos tam żenaprawia pliki AVI jak nie pomoże.

Robs 20.09.2003 15:48

Właściwie to nie wiem po co wogóle odpowiadam, ponieważ temat "zacinania sie filmów" jest tak szeroki, że trudno cokolwiek podpowiedzieć, zwłaszcza jeśli osoba zainteresowana niewiele szczegółów podała.
Ogólnie - avi "zacina" się najczęściej z powodu:
- słaby sprzęt
- film jest źle zrobiony (np. źle dobrana rozdzielczość, interleaving audio itd.)
- złe dekodery do odtwarzania (do obrazu polecam ffdshow i nic więcej)
- burdel w systemie (delikatnie mówiąc zainstalowane całe setki kodeków, packów, sraków i innych pierdół)

to tyle,
powodzenia w szukaniu przyczyny

KaPi 20.09.2003 16:17

Z pewnością film jest źle zrobiony. System mam świeży z potrzebnymi kodekami do odtwarzania filmów. Sprzęt też mam dobry: Athlon 1.7 GHz, 384 MB RAM.
Jak mogę naprawić zacinający się film - jest źle zrobiony.

Piterniel 20.09.2003 16:37

Ciągniesz Allplayer z www.allplayer.prv.pl. Uruchamiasz program i naciskasz F9. :D a reszta jest po PL :D

Robs 20.09.2003 21:08

F9 czyli uruchomienie DivFix'a
DivFix to naprawdę super program, ale nie pomoze w żaden sposób na zacinanie się filmu, spróbuj KaPi i sie przekonaj :)

Piterniel 20.09.2003 21:13

Myślałem że przycinaniesię całkiem !

newyk22 25.03.2010 19:23

Siemka! Ja mam podobny problem. Ale gdy sciagnalem Program GOM PLAYER wszysko smigalo rewelacyjnie! Nic sie nie zacinalo! Sprobujcie moze tez wam to pomoze.
PZDR

ed hunter 25.03.2010 19:25

Słyszeli?!

zene_k 25.03.2010 21:17

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1089871)
Słyszeli?!

Melduję, że usłyszeli.:taktak:

prometeusz 27.03.2010 17:00

Mi teraz tez smiga, pomyslec ze musialem na to poczekac tyle lat:sciana:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:43.