![]() |
Pytanie dotyczace wypalania CD dwoma nagrywarkami na raz.
Hey !
Uzywam CLONE CD i wypalam sobie obrazy plyt na 2woch nagrywarkach naraz (zeby bylo szybciej) Czy takie wypalanie moze spowodowac utrate jakosci danych czy powstawanie jakis bledow na CD ?? Obie nagrywarki mam ustawione na wypalanie x40 ale kiedy wypalam obiema w tym samym momencie to kazda wypala z predkoscia tylko x16 :) Czyzby moj dysk nie wydalal ?? Mam Seagate 80GB 7200 :P Idzie to jakos przyspieszyc zeby wypalaly w predkosciach takich jakich ja chce czy raczej na to nic nie poradze ?? Jesli ktos sie zna to prosze odpowiedziec mi na te 2 pytania poniewaz sa one dla mnie bardzo wazne i musze znac odpowiedzi :))) |
Może programy nie pozwalają nagrać prędkością powyżej 16x. Lepiej nagrać 2 płyty 16x niż 40x, unikasz dużo błędów.
|
a mozesz podac jakies info co i jak masz podpiete i w jakim trybie pracuje (nagrywarki,hdd - hdd to raczej ata 100 ale wiadomo? roznie maja ludzie).
pzdrwm Niktia_Bennet |
bardzo czesto nagrywam cos na 2 nagrywary nie ma z tym zadnego problemu
jakosc nagranych plyt - bardzo dobra (wlasnie przez to ze nagrywam niskimi predkosciami rzedu 12-16), czas nagrania 2 plytek w ten sposob jest porownywalny z czasem zuzytym na nagranie tego samego na 1 nagrywarce przt predkosci x24 |
A jakim programem nagrywasz ? Bo ja tylko CLONE CD ! Nero tez mozna nagrywac 2ma nagrywarkami naraz ? :-)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:13. |