Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Promocja w MediaMarkcie !!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/promocja-mediamarkcie-25809/)

andrzejj9 20.09.2003 21:28

Promocja w MediaMarkcie !!!

Nie wiem, czy wiecie o tej promocji, bo ja dowiedzialem sie przypadkiem, ale jest na pewno godna uwagi. Otoz w Mediamarkcie (na pewno wroclawskim, ale podejrzewam, ze we wszystkich w calej Polsce, bo wiaze sie to z inwentaryzacja, a ta raczej robiona jest w wszedzie w tym samym czasie) w ten weekend wszystkie towary do 100 zlotych sa o 20% tansze. Latwo obliczyc, ile mozna zaoszczedzic np na plycie kompaktowej za 55 zlotych (11 zl :)). Sam od razu kupilem sobie film na DVD - Przyczajony tygrys Ukryty smok i zamiast 47 zlotych zaplacilem troche ponad 37 (co prawda filmu nie moge uruchomic - macie moze pomysl dlaczego? Slysze dzwiek, ale nie ma obrazu - naped to DVD Lite-ona, a program WinDVD 4.0 i 5.0 ??? ). Naprawde fajna sprawa :) Plyty, DVD, gry, muzyka - wszystko taniej. Jesli mozecie to korzystajcie :)

mallow 21.09.2003 09:13

u mnie nie ma MediaMarkt ;(
Zainstaluj se te kodeki powinny pomoc:
K-Lite Codec Pack 2.04 Full

WhiteMan 21.09.2003 12:27

Ta niby promocja jest juz u mnie od kilku miechow!!!^_^

Y@nkee_PL 21.09.2003 15:10

Cytat:

mallow napisa***322;(a)
u...
Zainstaluj se te kodeki powinny pomoc:
K-Lite Codec Pack 2.04 Full

do filmu DVD ??? :jezyk:

andrzejj9 21.09.2003 15:40

Cytat:

Y@nkee_PL napisa***322;(a)
do filmu DVD ??? :jezyk:
Tez sie troche zdziwilem, ale sprawdzilem, co sie tam instaluje (mialem troche wczesniejsza wersje) i faktycznie byly tam jakies sterowniki rowniez do filmow DVD. Niestety zainstalowalem to i nic sie nie zmienilo. Ale bylem dzisiaj w MediaMarkcie i okazalo sie, ze u nich chodzi. Co prawda chcieli mnie splawic pokazujac, ze chodzi na stacjonarnych, w zwiazku z czym film jest prawidlowy. Zmusilem ich jednak, zeby mi tez pokazali, jak to dziala na komputerze, no i zadzialalo, tyle ze odtwarzane programe Power DVD (ja probowalem WinDVD). Tak wiec teraz sciagam i zobacze, jak bedzie :)

andrzejj9 21.09.2003 15:47

Cytat:

WhiteMan napisa***322;(a)
Ta niby promocja jest juz u mnie od kilku miechow!!!^_^
Moglbys to rozwinac? Bo promocja dla mnie jest bardzo atrakcyjna i jesli gdzies trwa ona nieustannie, to bylbym bardzo zainteresowany.

INCOGNITO 21.09.2003 16:45

Może spróbuj z tymi kodekami:
ACE Mega CoDecS Pack ProXP v5.01 (~26MB)

-Sid-The-Rat=> 21.09.2003 17:15

wrocilem wlasnie z warszawskiego mm - nie zauwazylem zadnych sladow promocji - ceny plyt audio normalne (srednio-niskie), plyt cdr normalne (drogie), filmow - tez - przecietne

ps. teoria o tym ze cala siec mm ma te same promocje srednio mi pasuje do reality - w warszawie sa 3 mm - a bywaja promocje tylko w jednym - a kiedy w wawie mozna bylo litka 48x kupic za 199 zeta to w lodzi kosztowal normalnie czyli 220...

tak samo akcja wielka rozsprzedaz miala miejsce tylko w nielicznych placowkach...

andrzejj9 21.09.2003 17:42

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
wrocilem wlasnie z warszawskiego mm - nie zauwazylem zadnych sladow promocji - ceny plyt audio normalne (srednio-niskie), plyt cdr normalne (drogie), filmow - tez - przecietne

ps. teoria o tym ze cala siec mm ma te same promocje srednio mi pasuje do reality - w warszawie sa 3 mm - a bywaja promocje tylko w jednym - a kiedy w wawie mozna bylo litka 48x kupic za 199 zeta to w lodzi kosztowal normalnie czyli 220...

tak samo akcja wielka rozsprzedaz miala miejsce tylko w nielicznych placowkach...

Wydaje mi sie, ze promocje (a szczegolnie te oglaszane w gazetkach) powinny byc takie same wszedzie (we wszystkich sklepach sieci). Moze jednak jest inaczej, tego nie wiem. Co do ceny pozostalych towarow, to na pewno roznie bywa i trzeba zawsze poszukac jak najnizszej ceny. Natomiast przy tej promocji myslalem, ze wszedzie jest w tym samym czasie, bo remanent raczej robi sie w tym samym czasie. Ale patrzac na to z drugiej strony, to poszczegolne sklepy powstaly w roznym czasie, wiec i inwentaryzacje pewnie robia kazdy osobno. W kazdym razie ja skorzystalem w promocji. Dzisiaj kupilem sobie jeszcze najnowsza plyte Enigmy i zamiast 55 zlotych (co i tak jest niska cena w porownaniu do 69 w Empiku) zaplacilem okolo 44. To i tak ciagle uwazam za zbyt wysoka cene na plyte, ale juz jest blizsza w miare rozsadnej granicy (za ktora uwazam 25 - 30 zlotych).

markus96 24.09.2003 09:09

Zainstaluj directx9 i powinno i¶ć. Mi na Powerdvd pisało że jest rekomendowany DDRAW a on jest jednym ze składnikow Directx. Aha sprawdĽ czy masz kodek mpeg2 jak nie to instaluj.

andrzejj9 24.09.2003 17:04

Directa 9 chyba mam zainstalowanego, ale moge zainstalowac jeszcze raz, raczej nie zaszkodzi. Problem tylko, ze PowerDVD mi dziala, tylko ze wzgledu na zabezpieczenie nie chce odtworzyc filmu. W WinDVD nic nie moge zrobic... (tzn posluchac dzwieku moge, ale nie zobaczyc obrazu).

andrzejj9 24.09.2003 17:25

Directa 9 chyba mam zainstalowanego, ale moge zainstalowac jeszcze raz, raczej nie zaszkodzi. Problem tylko, ze PowerDVD mi dziala, tylko ze wzgledu na zabezpieczenie nie chce odtworzyc filmu. W WinDVD nic nie moge zrobic... (tzn posluchac dzwieku moge, ale nie zobaczyc obrazu).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:50.