![]() |
dokonałem przeróbki z 401s na 411s, oczywiście za pierwszym razem była kicha po operacji cały czas migała dioda na pomar. ale wróciłe do wersjii 401s, stwierdziłem że jest oky więc zdecydowałem się na jeszcze jedną próbę no i udało się!!!!
Wszystko chodzi jak należy bez żadnych problemów. Dla tych którzy dopiero będą to robili jedna uwaga, jest dość istotny błąd w instrukcji autorstwa "-"na stronie a wygląda to tak: ODNOŚNIE ODWRACANIA!!! jest tak: A. Uruchom program Ltnflash 1.24.exe i w zakładce napędów wybierz na liście napędów wybieramy LITE-ON DVDRW LDW-411S i przejdź do zakładki EEPROM. Wciśnij Load File i podaj ścieżkę dostępu do EEPROMA oryginalnego z nagrywarki LDW401S Firmare ES0G od 401 ODKRECANIE.bin . Następnie kliknij Write i poczekaj kila sekund na wgranie EEPROMa (po zakończeniu pojawi się nowe okno z komunikatem potwierdzający pomyślne wgranie) B. Przejdź do zakładki Flash programu Ltnflash 1.24.exe , zaznacz opcję Update a następnie kliknij Browse i podaj ścieżkę dostępu do Twojego oryginalnego EEPROMa zapisanego w pkt.2 czyli MY EEPROM 401s.bin , następnie kliknij Go co spowoduje programowanie nagrywarki trwające około pół minuty, i objawiające się miganiem diody na czerwono i pomarańczowo. Po zakończeniu procesu ujrzymy w polu statusu programu Ltnflash napis Done. a powinno być tak: A. Uruchom program Ltnflash 1.24.exe i w zakładce napędów wybierz na liście napędów wybieramy LITE-ON DVDRW LDW-411S i przejdź do zakładki EEPROM. Wciśnij Load File i podaj ścieżkę dostępu do EEPROMA oryginalnego z nagrywarki LDW401S MY EEPROM 401s.bin Następnie kliknij Write i poczekaj kila sekund na wgranie EEPROMa (po zakończeniu pojawi się nowe okno z komunikatem potwierdzający pomyślne wgranie) B. Przejdź do zakładki Flash programu Ltnflash 1.24.exe , zaznacz opcję Update a następnie kliknij Browse i podaj ścieżkę dostępu do Twojego oryginalnego EEPROMa zapisanego w pkt.2 czyli Firmare ES0G od 401 ODKRECANIE.bin . , następnie kliknij Go co spowoduje programowanie nagrywarki trwające około pół minuty, i objawiające się miganiem diody na czerwono i pomarańczowo. Po zakończeniu procesu ujrzymy w polu statusu programu Ltnflash napis Done. |
Witam
mam pytanie czy ktos juz probowal nowe biosy do nagrywarki lite-on401@411 DR4FS0K i do modelu 811 DR8HS0R Pozdrowienia dla @all :) |
moze problem polega na tym ze zawolno nagrywam 2x
moze palic na max i w tedy bedzie dobrze moze ktos mam pomysl jak tego sie pozbyc Pozdrawiam @all:) |
Mam maly problem przerobilem nagrywarke lite-on401@411 i podczas nagrywania nero 6
wyskakuje ze nagranie sie powiodlo ale tak nie jest gdzies pod koniec nagrywania cus sie psuje ( 90%) cos ulega nie nagraniu :help: |
Dokładnie podobna sytuacja jest z esperanzą DVD+R 1-4x. Jeszcze przed przeróbką zapisywała je nie 4x a 2,4x .To że na płytce pisze 1-4 nie znaczy ,że płytki tyle mają.Oszszszustwa tanich producentów.
|
tez probowalem - niby wszystko ok
udalo sie przerobic - wzielem dvd-rw esperanza i zaczelem wypalac. wypalalo 2x wolniej niz poprzednio (przed przerobka dvd+rw) i w dodatku nero zawiesilo sie przy zamykaniu plyty (kilka razu probowalem i zawsze zwiecha na koniec) nie daje rady zamknac sesji, pomaga tylko restart kompa by odblokowac naped. przy probie wykasowania dvd_rw uslyszalem jak cos stuka w napedzie - jakby uklad z soczewka lasera pukal w cos. tak wiec czym predzej podarowalem sobie to i wrocilem do 401 bo chcialbym sie jeszcze nacieszyc ta nagrywarka :) |
jak przerabiac to odrazu na 811 ;) najlepsza jakosc zapisu jest wtedy :D
|
wgrywalem moj zmieniony eeprom - to nic nie daje - poprostu zaraz po wgraniu flash'a zaczyna migac dioda i koniec.
naped dopiero rusza na org firmware, ktore wczesniej zgralem |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam maly problem z przerobieniem 401->411 moze ktos zna odpowiedz jak sobie z tym poradzic
Robie wszystko wg opisu Nulka tj - zgralem eeprom i flash - wgrywam org. eeprom od 411 - wgrywam flash od 411 i w tym miejscu juz jest klopot - po zaladowaniu flash'a dioda w nagrywarce zaczyna mrugac na pomaranczowo - naped umiera. Wgranie przerobionego eepromu nie pomaga. Na cale szczescie moge wgrac spowrotem org eeprom i flash. dzikei za wszelkie odpowiedzi co z tym zrobic. |
Mam pytanie czy ktos testowal nowy firmware 0G ?
|
Mam pytanie. Czy ktoś miał taki problem: po przeróbce 401@411, po wypaleniu płyty, podczas jej odtwarzania przez pierwszych 5 - 10 minut film zatrzymuje się i zaraz rusza. Nagrywarka przyspiesza i zwalnia. Płyty nagrane wcześniej są odtwarzane dobrze (chociaż słychać, że nagrywarka przyspiesza, jednak film idzie płynnie). Poza tym, podczas ładowania plików vob do temp-a w programie CloneDVD użycie pamięci RAM wynosi 100&% (mam 512). Wcześniej takich objawów nie było. Tak zachowują się 2 nagrywarki wyprodukowane wróżnych miesiącach. Byłbym wdzięczny za odpowiedź.
|
Cytat:
Co do poprzedniego postu sprawdzilem te plyty HAWK DVD-R x2 i MediaStore DVD-R x4. Co do pierwszych to na firmware 0F widzial jako x2 a te drugie jako x1. Po zainstalowniu nowego 0G te drugie zaczal widziec jako x4. HAWKi na x2 wypala spokojnie ale z MediaStore jest roznie. Niektore poszly na x4 bez bledow ale najlepiej zeby miec 100% pewnosci wypalac je na x2 - przy zbyt duzej predkosci nie wszystkie sa zdatne do uzytku. Odczyt byl testowany rowniez na moim napedzie DVD-ROM LiteOn HD-163 i czytal je bez problemu. Wszystkie plyty z danymi. Jedyny mankament jaki zauwazylem to soft do nagrywania. Nero palilo HAWKi do ~13 minuty i wysypa ze nieprawidlowy nosnik mimo ze byl ustawiony na stworzenie nowej plyty DVD, a w oryginalnie dostarczonym Sonic'u bylo spoko. Jedyne czego nie moge teraz stwierdzic napewno to trwalosc tych plyt w stosunku do uplywu czasu :D |
dzieki
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:50. |