andrzejj9 |
21.09.2003 18:22 |
Wylaczanie TV-Out / oryginalne plyty DVD
Ehhh, nie sadzilem, ze to powiem, ale wczoraj po raz pierwszy i prawdopodobnie ostatni kupilem oryginalna polska plyte DVD. Do tej pory mialem kilka przywiezionych z ameryki, oraz kilka kupionych na gieldzie i z zadnymi nie bylo najmniejszych problemow, a wczoraj postanowilem kupic sobie plyte oryginalna no i mam za swoje. Po pierwsze od razu musialem zmienic kod regionu. Niech bedzie, niechetnie, ale to zrobilem. Ale to oczywiscie nie wszystko. Zaraz potem okazalo sie, ze nie moge obejrzec filmu. Mialem program WinDVD 4.0 i do tej pory nie bylo zadnych problemow. Sciagalem wiec wersje 5.0, ale niestety nie dalo to zadnej poprawy. Sprobowalem poinstalowac rozne sterowniki, ale to tez nic nie dalo.
Probowalem reklamowac plytke, ale na miejscu w sklepie przekonalem sie, ze dziala ona dobrze (tylko, ze po Power DVD). No wiec wrocilem do domu i sciagnalem ten program (zaznaczam, ze lacze sie przez modem - wczoraj sciagnalem 17 mb, dzisiaj kolejne 12) i mialem juz nadzieje w koncu obejrzec film. Okazalo sie jednak, ze to dalej nie bedzie takie proste. Zaraz po wlozeniu plytki i przycisnieciu start, pokazal sie napis, ze zabezpieczenie plyty nie pozwoli jej odtworzyc przy wlaczonym wyjsciu TV Out na karcie graficznej.
Jestem juz coraz blizszy ponownego pojscia do sklepu i odniesienia tej plyty w cholere, bo mam juz dosyc wszystkich tych kolejnych problemow, ktore spowodowane sa jedynie tym, ze chcialem kupic oryginalna plyte. Powiedzcie mi, jak i czy w ogole jest to mozliwe, mozna wylaczyc to cale wyjscie z karty. Co prawda nie jest to dla mnie zadne rozwiazanie, bo filmy ogladam na telewizorze, do ktorego podlaczam komputer, ale jezeli okaze sie, ze wylaczenie tej funkcji nie jest specjalnie klopotliwe, to juz machne na to reka i bede ten film ogladal tylko na komputerze. Ale jesli okaze sie, ze mozna to wylaczyc tylko w biosie, to koniec. Koniec prob rozwiazania tego problemu i koniec polskich oryginalnych plyt DVD, przynajmniej na jakis czas.
|