Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   "Wszystko oprocz LG" ... (( :klnie: (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wszystko-oprocz-lg-klnie-25846/)

mallow 21.09.2003 19:56

"Wszystko oprocz LG" ... (( :klnie:

(( :klnie:
Przepraszam za slowa jakuch uzyje, [nie] chce nikogo urazic
Ostatnio na forum pojawilo sie [po raz kolejny] zjawisko ktora nazwalem "Wszystko oprocz LG". W****ia mnie to strasznie.
Wypowiedzi typu:
1.) Nie bierz LG
2.) Sprzedwacy wciskaja LG bo im nie schodzi
3.) Bierz Tylko Litka
4.) LG sa ...[ble]... a Litek/Teac[Asus]/Plex sa coooool
dzialaja na mnie jak plachta na byka. ****ica mnie beirze jak widze takie co. Ludzie szanujmy sie nawzajem ... mysle ze takich wypowiedzi powinno byc jak najmniej. no juz nie moge sie powstrzymac tak mnie nosi .. :klnie:

Pingwin60 21.09.2003 20:36

Wiem, że nie powinienem się wypowiadać, bo mam dużo miejsze doświadczenie na ten temat napewno niż ty, ale:
Po 1. Nie powinno być tematów "Jaką nagrywarkę wybrać".
Po 2. Niekture LiteONy są lepsze od LG i na odwrót... Zależy od modelu i serii, więc tutaj się z Tobą zgodzę.
Po 3. Niekórzy nieznający się na spawarkach prawie wcale tak mówią, ponieważ LG sprzedaje jedne z najtańszych spawarek(jak nie najtańsze)... A oni się kierują zasadą "Najtańsze = Najgorze i Najdroższe = Najlepsze", a wcale tak nie jest...

Pozdrawiam
Pingwin

Nikita_Bennet 21.09.2003 21:30

Re: "Wszystko oprocz LG" ... (( :klnie:

Cytat:

mallow napisa***322;(a)
....
dzialaja na mnie jak plachta na byka. ****ica mnie beirze jak widze takie co. Ludzie szanujmy sie nawzajem ... mysle ze takich wypowiedzi powinno byc jak najmniej. no juz nie moge sie powstrzymac tak mnie nosi .. :klnie:

NIE KLNIJ - zrozumielismy ze cie nosi

po drugie jesli ktos pisze nie bierz lg lg to syf to sorry - dla mnie taka wypowiedz nic nie znaczy. traktuje ja jak powietrze bo bo nie jest rzeczowa. nie zawiera zadnych konkretow, sensownych porownan a mowi mi ze wypowiadajacy takie slowa malo zna sie na rzeczy (lub mu zbrzydlo wypowaidanie sie)

to wolny kraj i forum pozwala chyba na takie wypowiedzi. nie znaczy to ze je akceptuje. sa bo sa.

a lg jak juz pisalem mialem, teraz stoi u mnie komp kumpla gdzie tez jest lg. dziala to to ale i tak ich nie lubie za serwis i tylko wylacznie za to (no oprocz tego, ze w palniku 12x nie bylo zadnego burprof'a a inne w tym czasie juz to mialy - wiekszosc)

jasut 21.09.2003 21:40

Cytat:

mallow napisa***322;(a)
(( :klnie:
Przepraszam za slowa jakuch uzyje, [nie] chce nikogo urazic
Ostatnio na forum pojawilo sie [po raz kolejny] zjawisko ktora nazwalem "Wszystko oprocz LG". W****ia mnie to strasznie.
Wypowiedzi typu:
1.) Nie bierz LG
2.) Sprzedwacy wciskaja LG bo im nie schodzi
3.) Bierz Tylko Litka
4.) LG sa ...[ble]... a Litek/Teac[Asus]/Plex sa coooool

Zdecydowanie popieram Twój punkt widzenia. Stary forumowicz przejdzie obok takiego posta obojętnie, ewentualnie trochę się zdenerwuje, natomiast nowy forumowicz zbuduje w sobie awersję do tego sprzętu. Pozwolę sobie powtórzyć słowa, którymi posługiwałem się już na tym forum: ...dyskusja co jest lepsze Litek czy LG jest z gatunku dyskusji o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy.

MaciejT 21.09.2003 21:48

Mojej niechęci do sprzętu LG jakoś nie opieram na powietrzu. Nie wyrażam jej również powszechnie.

Na zadane pytanie "co wybrać", nigdy w życiu nie polecę nikomu LG ani Samsunga (spośród napędów optycznych, bo LG robi dobre klimatyzacje, a Samsung robi dobre monitory i discmany).

To moje zdanie, i każdy ma prawo do swojego.

Natomiast jeśli nie dojrzał odpowiednio aby we właściwy sposób wyrazić swoje zdanie/chęć/niechęć/emocje, to już TRUDNO.

Loczek 21.09.2003 22:01

Mallow nie obaź się ale każdy ma prawo mówić co chce a że nie każdy wie co mówi to już jego problem. I nie chodzi tu tylko o LG bo na forum jest wiele innych podobnych stwierdzeń niepopartych doświadczeniem użytkowników tylko zwykłymi plotkami które im dajej dochodzą tym są wieksze i mówią co innego, a jeśli chodzi o Lg to myśle że jest prowadzona na nie istna nagonka. Sam kiedys mialem problem z napedem tej firmu i serwisem ale niemoge nic zlego powiedziec o monitorze który stoi i mnie juz 3 lata i chodzi elegancko, nie powiem już nic o nagrywarecce LG 8080B którą wręcz kochałem za jej solidne wykonanie:) I na koniec do wszystkich tych ktrzy lubą dużo gadać ale o niczym i bez sensu - Opanujcie się ludzie, jak już mówicie to mówcie z sensem i na temat a mówiąc o czymś badzcie pewni że tak jest na prawdę. I Mallow nie denerwuj się każdy jest człowiekiem.

Patrix 21.09.2003 22:19

a ja powiem tak:

cd-rom LG zwlaszcza 52x do dupy
cd-rw LG rullez ;) zwlaszcza seria 8x i 16x, innych nie mialem wiec nie oceniam.

cd-romy 40x z LG to jeszcze bylo cos, wytrzymywal 1,5 roku katowania.
Ale te 52x to potrafia byc od nowosci padniete, zwlaszcza te HD-DT-ST - nadzialem sie na takiego, audio nie czytal.

Co do nagrywarek LG:
mialem gce-8080b 8x4x32x swietny sprzet (ale nie do lamania safedisca) - chodzi do dzis, sprzedalem tylko dlatego, ze nie obslugiwala DAO i troche wolno (8x) nagrywala.

Teraz mam gce-8160b 16x10x40x i to tez jest cos, dziala juz ok rok bezawaryjnie. Jestem z niej zadowolony i dluuuuugo nie kupie innej.

PS
Moze moje spawarki sa zywotniejsze bo sluza tylko do zapisu.
Odczytem katuje tylko (cd) asusa i (dvd) toshibe - tez bomba sprzet ale to inny temat.

ThanatoS 22.09.2003 00:17

Cytat:

mallow napisa***322;(a)
[...]2.) Sprzedwacy wciskaja LG bo im nie schodzi[...]

Bo to prawda ze wciskaja, bo nie schodzi. Znam setki takich przypadkow. Zazwyczaj klient przychodzi po nagrywarke LiteOn'a a sprzedawca mowi ze LG to wspanialy naped (bo przeciez drozszy). A Liteony to wtedy tylko dla znajomych ida. Taka jest rzeczywistosc.

-Sid-The-Rat=> 22.09.2003 00:24

hmm - do monitorow samsunga - swieta racja - model 171p mimo dziwnego wygladu ejst najlepszym monotorem LCD do zastosowan rozrywkowych przed jakim siedzialem - niski czas reakcji (bardzo niski!), piekne kolory, duza jasnosc i absolutna stabilnosc - no i bajer z obracaniem ekranu - nc tylko chwalic
nagrywarki lg tez moge chwalic - mam jzu drugi rok model 32x - i pomimo ze to to hd-xx-xx to naped sluzy mi wiernie i nie zanosi sie zeby sie buntowal - a zycie mial ciezkie...

co do 'bierz litka' - coz.. bolesna prawda jest taka ze w tej chwili i przy tych cenach jest to poprostu jedyny rozsadny zakup - niska cena, wysoka jakos, zadnych problemow z zabezpieczeniami (tak przy odczycie jak i nagrywaniu) bezproblemowa wspolpraca z kazdym softem nagrywajacym a do tego wspanialy support producenta (biosy!) - mozna kupic plexa - to inna kategoria (wiecej opcji, model dopieszczony) - ale cena.. coz.. juz nie wygorowania tylko przegorowana...

moge sie tez zgodzic z opinia o napedach samsunga modele 32. i 52x - TRAGEDIA - mialem w sumie 3 z tej grupy - pierwsze objawy zdarcia po okolo 3 miesiacach! zgon przed 6 miesiacem - gwarancja, nowy egz., powtorka...

CIAPEK 22.09.2003 00:53

Mallow stwierdził fakty... :(

...a ja nie będę się produkował bo każdy chyba wie co chce napisać bo wielokrotnie pisałem o LG i Litkach.

mallow 22.09.2003 14:54

Tu juz nie chodzi o LG... ale o to ze ktos kto ma litka, a nigdy nie mial LG mowi ze to shit ... to tak samo jak ja bymteraz powiedzial `nie jedz na Komodo bo tam smierdzi` ... paranoja ... szanujmy sie i dostosowujmy wypowiedzi do naszego doswiadczenia

mqy 22.09.2003 16:15

Eeee ja tam powiem tak, moim zdanie to w tego typu sprawach nie ma co mowic o szanowaniu sie -- to jest nie mozliwe, sprzet jest lepszy albo gorszy, i nie ma tu prawa dyskusji, i podobnie jak nie ma sie ktos za to obrazac, ma taki sprzet a nie inny, bo cena byla dla nie go wazna, albo twierdzi ze jego sprzet jest najlepszy, jesli tak mowi to niech to udowodni - pokarze testy, najlepiej z CDRinfo.pl i porownamy co lepsze, jesli gosc ma racje to trzeba mu przyznac, racje bez placzu, bo jest jak jest i nic tego nie zmieni(cyt. E.K.P.), LG(nowe modele) robi slaby sprzet(ja sam go nie mialem, oprucz LG 52x, ale ogol wiekszosci tak mowi - nie przypadkem), i nie ma nic do gadania, w sumie ja mam TEAC'a, ostatni dobry model, tej firmy nowsze nie sa za "specjalne", no i co?...nic sa do slabe i tyle, kupil bym sobie Lite-On'a bo sa dobre i tanie wszystko przemawia za ich zakupem - nie SENTYMENTY, tylko sprzet i to co oferuje........

Pawel_k 22.09.2003 17:07

mallow - daj sobie na luz, jedni zawsze beda lubiec Teaca/LiteOna/Szajsunga a inni wola LG. niestaraj sie nawracac wszystkich na LG albo narzucac im swoja wole :blee:

Piterniel 22.09.2003 17:33

Re: Re: "Wszystko oprocz LG" ... (( :klnie:

Cytat:

ThanatoS napisa***322;(a)
Bo to prawda ze wciskaja, bo nie schodzi. Znam setki takich przypadkow. Zazwyczaj klient przychodzi po nagrywarke LiteOn'a a sprzedawca mowi ze LG to wspanialy naped (bo przeciez drozszy). A Liteony to wtedy tylko dla znajomych ida. Taka jest rzeczywistosc.
Dokładnie :D. Gdy w piątek zapytałem się i LiteOn 52327S to odmówił (sprzedawca) ale nie tak stanowczo jakby nie chciał mnie oszukiwać. Nie poleca specjalnie. Ale LG i TEAC te filmy na których się zawiodłem są :spoko: i dobra jakośc zapisu, sam używa TEACA. To samo mi mówił jak kupowałem u niego TEACA :D też mówił żema TEAC.I ciekawe jaki ma napęd jak już 4 lata mu się trzyma :PP

/\/\cDrive 22.09.2003 18:08

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
...a do tego wspanialy support producenta (biosy!)
No właśnie, biosy, dlaczego on ich tyle wypuszcza?? Skoro produkuje tak dobry produkt to po co?? Po co im tyle tego?? Lite-On nie jest przecież aż taki znowu doskonały, pamiętacie przeciez problem z overburningiem, gdyby Lite-On nie popełniał błędów w tworzeniu biosów to by ich tyle nie wypuszczał.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:42.