![]() |
Odzyskanie danych z sformatowanej partycji
Macie na oku jakis program bo kumpel sobie sformatowal dysk w dosie przez przypadek nie ten co trzeba i chcialbym mu pomoc, najlepiej cos takiego co odzyska nazwy cale takie jakie byly.
|
Jesli chodzi o odzyskanie danych to sprobuj programem get data back.
Sa dwie wersje for fat & for ntfs. Skoro to byl dos to przyda sie for fat. Program bez problemu znajdziesz na stronie producenta. Wpisz w google to ci wypluje ta strone. Bedziesz jeszzce do tego potrzebowal maly slodzik to znajdziesz tam gdzie zwykle. I tak nie jest wcale powiedziane, ze sie wszystko odzyska ale czesc napewno. Nawet jak znajdzie program ci dane to beda problemy z plikami, ktore maja polskie nazwy. Chyba, ze cos poprawili w ostatniej nazwie. Z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec, ze pare razy juz mnie ratowal.Przynajmniej czesciowo. |
kiedys tez zepsulem sobie partycje i stracilem troche danych i od tej pory naszlo mnie na zbieranie takich programikow (zbieranie to moze za duzo powiedziane, ale jak jakis znajde to na CDR go)
sprawdz te programiki: - Drive Rescue - EasyRecovery - FinalData - FinalRecovery - GetDataBack (jak pisal kolega wyzej) - File Rescue Plus - mrecover - Tiramisu nie wiem czy wszystkie zrobia to co chcesz, ale mozesz sprobowac |
Spróbuj
- EasyRecovery - GetDataBack Miałem podobny problem i pomocny okazał się ten drugi. |
ja gorąco polecam to co kolega MacGyver ze wskazaniem na Ontrack EasyRECOVERY.
Pozdro |
A ja uważam że szkoda czasu
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:14. |