Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   Składanka z wielu płyt DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f13/skladanka-wielu-plyt-dvd-25983/)

Jasienczyk 25.09.2003 17:29

Składanka z wielu płyt DVD

Szanowne Forum.
Proszę o informację i poradę w sprawie możliwości utworzenia składanki na jednej płytce DVD z teledysków zawartych na kilku płytkach DVD\
Jeżeli można wykonać taką operację to proszę o krótki opis i podanie niezbędnego oprogramowania (miejsca skąd można je pobrać).
Myślę, że podobny problem spotka prędzej czy później każdego kto intersuje się kopiowaniem DVD.
Pozdrawiam

Robs 25.09.2003 18:01

Może zaproponuje coś takiego:
-zgrywasz pojedyncze teledyski kolejno DVDShrinkiem (w trybie no-compression), kazdy do innego katalogu
-teraz robisz Re-authoring - do nowego DVD-R przenosisz wszystkie teledyski

to wszystko, proste i szybkie,
jeszcze jedno: potrzebny jest DVDShrink w wersji 3

Jasienczyk 25.09.2003 20:36

Posiadam jedynie v.2.3 oraz v.3 Beta 3 i 5.
W v. Beta nie funkcjonuje Re-authoring.
Podaj mi miejsce skąd mogę ściągnąć v.3

Robs 25.09.2003 21:04

Beta5 to ostatnia narazie wersja i Re-authoring działa w niej jak najbardziej.

Jasienczyk 26.09.2003 16:38

Genialnie proste. Próba udana. Serdeczne dzięki.

Robs 26.09.2003 16:43

Cieszę się - bo nigdy tego nie próbowałem z braku czasu i byłem ciekawy jak to wyjdzie :)

ErCoDeZz 30.01.2004 11:12

Cytat:

Napisany przez RobsYoda
Może zaproponuje coś takiego:
-zgrywasz pojedyncze teledyski kolejno DVDShrinkiem (w trybie no-compression), kazdy do innego katalogu
-teraz robisz Re-authoring - do nowego DVD-R przenosisz wszystkie teledyski
to wszystko, proste i szybkie,
jeszcze jedno: potrzebny jest DVDShrink w wersji 3

Niby dziala ale kazdy film jest w osobnym VTS co uniemozliwa skok pilotem do nastepnego.
Da sie jakos zrobic zeby wszystkie filmy byly w tym samym VTS jako osobne PGC?

CobraVerde 30.01.2004 13:01

żeby były w pojedyńczym VTS musiałbyś je połączyć w jednen "utwór" a początki teledysków oznaczyć jako chaptery i wtedy można skakać...
albo wrzuć pliki audio/video lub gotowe voby do DVDLab i zrób sobie wygodne menu...

ErCoDeZz 30.01.2004 14:03

Cytat:

Napisany przez CobraVerde
żeby były w pojedyńczym VTS musiałbyś je połączyć w jednen "utwór" a początki teledysków oznaczyć jako chaptery i wtedy można skakać...
albo wrzuć pliki audio/video lub gotowe voby do DVDLab i zrób sobie wygodne menu...

Problem w tym ze to nie teledyski tylko filmy z napisami :(
DVDLab zdaje sie nie obsluguje napisow.
Czym moge polaczyc tak zeby pozostaly napisy, bo np. TMPGEnc DVD Author laczy, ale rowniez bez napisow. Na menu specjalnie mi nie zalezy, chociaz jak by byla mozliwosc zrobienia to czemu nie.

CobraVerde 30.01.2004 17:53

Cytat:

Napisany przez ErCoDeZz
Problem w tym ze to nie teledyski tylko filmy z napisami :(
DVDLab zdaje sie nie obsluguje napisow.
Czym moge polaczyc tak zeby pozostaly napisy, bo np. TMPGEnc DVD Author laczy, ale rowniez bez napisow. Na menu specjalnie mi nie zalezy, chociaz jak by byla mozliwosc zrobienia to czemu nie.

autor tego wątku pisze o teledyskach, które raczej nie wymagają napisów ;) dlatego zaproponowałem DVDLab. jeżeli jednak chodzi o normalny film z napisami to nalepiej użyć DVDMaestro - w nim bez problemu możesz zrobić DVD z dwoma filmami, chapterami, napisami i menu...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:07.