![]() |
to znaczy u mnie jest tak
kanal 1 IDE master LITEON 5232527s MASTER IDE slave ------ UDMA master IBM 30 gb MASTER UDMA slave ------ kanal 2 IDE master Teac w512EB MASTER IDE slave ------ UDMA master Quantum 3gb MASTER UDMA slave ------ Pod windowsami mam cos takiego jak pci mass storage controller i jak zainstaluje do tego sterowniki kontrolera hpt366 - tak napisane mam w manualu do plyty glownej - to system wiesza sie zanim wyswietli pulpit i jest niewesolo. Wiec pozostawilem to bez sterownikow. Wedlug mnie powinno byc dobrze. Zamienie Teac-a i LiteOn-a miejscami moze to cos da? Jak to sterowniki do IDE mam reinstalowac :) nie bardzo rozumiem :) |
Cytat:
Jeśli nie ,nagrywarka lepiej jak by była na Secondary Master ,a dysk na Primary Master. Spróbuj przeinstalować ....sterowniki do IDE . |
Przepraszam ze w tym samym temacie ale nie chcialem tworzyc nowego i zasmiecac forum. Mam LiteOn 52 32 52 moj system to win98 SE plyta glowna Abit BE6 II nagrywarka jest podpieta jako Primary Master na IDE dysk(IBM Dtla 7200 30GB) na Primary master na Udma66 (htp66). Wszystko jest ok dopoki nie zaczynam wypalac. Bardzo czesto po prostu w trakcie komputer sie wiesza. Dodam jeszcze ze mam 192 mb Dimmu 100mhz Jesli ma to znaczenie. DMA mam wlaczone! W czym moze byc problem , czemu to sie wiesza?
|
jeśli nagrywasz w "locie" i masz podpięte napędy na jednej taśmie ...to zawsze będzie skakał ...8)
Napisz wiecej ...jak ,czym i co ??? |
[QUOTE]/\/\cDrive napisa***322;(a)
A masz włączone DMA?? Oto jak włączyć DMA: Dla windy 98: Panel Sterowania --> System --> Menedżer urządzeń -->CD-ROM dwa razy kliknij na ikonce danej nagrywarki postaw haczyk przy DMA zatwierdz zmiany i zrestartuj komputer Dla windy xp: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/win...ptips.php3#dma [/QUO jest taki bajer ze ja DMA mam wlaczone :> i co dalej? |
przeirzyj najpierw posty przed zadaniem pytania, a sie duzo dowiesz.
wystarczy wlanczyc DMA |
A masz włączone DMA??
Oto jak włączyć DMA: Dla windy 98: Panel Sterowania --> System --> Menedżer urządzeń -->CD-ROM dwa razy kliknij na ikonce danej nagrywarki postaw haczyk przy DMA zatwierdz zmiany i zrestartuj komputer Dla windy xp: http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/win...ptips.php3#dma |
problem z liteon 52x24x52
przy nagrywaniu cdkow spada mi bufor? jakie moga byc przyczyny?
AMD 1800 XP+, ECS K7S5A, seagate 60GB, win xp nero 5,5,10,28 prosze o pomoc |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:12. |