Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/comy-popadaly-com-pci-jak-zrobic-tym-sdi-26018/)

-=>NieFF<=- 26.09.2003 22:07

COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?

Jak w temacie... padly mi porty COM na plycie glwnej... i dowiedzialem sie ze moge qpic COM`a na PCI ale czy bedzie na tym dzialac SDI? Jesli tak to jak to zrobic?

Kasprzak 26.09.2003 22:45

Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?

Cytat:

-=>NieFF<=- napisa***322;(a)
Jak w temacie... padly mi porty COM na plycie glwnej... i dowiedzialem sie ze moge qpic COM`a na PCI ale czy bedzie na tym dzialac SDI? Jesli tak to jak to zrobic?
no pewnie ze bedzie dzialac. Wylaczasz w biosie porty wbudowane. Kupujesz porty na karcie PCI wkladasz i masz. ;)
Zalezi ile bedziesz mial portow. Jak podlaczysz do COMA1 a miales SDI tez pod COM1 to nawet nie bedziesz musial nic instalowac (chyba ze win bedzie chcial stery do kontrolera)

myle sie?
poprawcie mnie jezeli tak!

MaciejT 26.09.2003 23:10

Re: Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
no pewnie ze bedzie dzialac. Wylaczasz w biosie porty wbudowane. Kupujesz porty na karcie PCI wkladasz i masz. ;)
Zalezi ile bedziesz mial portow. Jak podlaczysz do COMA1 a miales SDI tez pod COM1 to nawet nie bedziesz musial nic instalowac (chyba ze win bedzie chcial stery do kontrolera)

myle sie?
poprawcie mnie jezeli tak!

Teoretycznie sie nie mylisz. Com to com, najwyzej bedzie mial numerek 7 :)

Golomb 26.09.2003 23:26

Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?

Cytat:

Zbig-=>NieFF<=- ??

MaciejT 26.09.2003 23:33

Re: Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?

Cytat:

Golomb napisa***322;(a)
Zbig-=>NieFF<=- ??
Tak.

-=>NieFF<=- 26.09.2003 23:48

Re: Re: Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)
Tak.
Widze ze mnie wyprzedziles :P
Wracajac do tematu... sprawdzalem w BIOS`ie i nie ma tam zadnych
opcji zeby wylaczyc COM`y... wiec moze obejdzie sie bez tego, albo
znajduje sie to pod inna nazwa... HELP ;p

Pozdrawiam, udanej nocki :3msie:

Kasprzak 27.09.2003 08:07

Re: Re: Re: Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?

Cytat:

Widze ze mnie wyprzedziles :P
Wracajac do tematu... sprawdzalem w BIOS`ie i nie ma tam zadnych
opcji zeby wylaczyc COM`y... wiec moze obejdzie sie bez tego...

no to najwyzej bedziesz mial comy z liczbami powyzej twoich. jak masz com1,com2,com3 to jak wlozysz karte beda com4,com,5,itd.

-=>NieFF<=- 27.09.2003 13:31

Re: Re: Re: Re: Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?

Cytat:

Kasprzak napisa***322;(a)
no to najwyzej bedziesz mial comy z liczbami powyzej twoich. jak masz com1,com2,com3 to jak wlozysz karte beda com4,com,5,itd.
Dodatkowy COM wkladany do PCI w sklepach kosztuje od 80-100zl...
co jak co ale moim zdaniem to lekka przesada - nie ma moze ktos z Was
na sprzedaz takiego cuda?

-Sid-The-Rat=> 27.09.2003 13:50

ja mialem - moglbym ci nawet poslac za darmo - ale w ramach nauki obslugi lutownicy wylutowalem z plytki wszysciutkie scalaki co do jednego - i boje sie ze nie dam ich rady przylutowac tak samo... sorry...

na warszawskiej gieldzie karty com/rs/ide mozna kupic 'z kosza' za np 5 zeta (sa to stare, ale dzialajace uklady - jedynym problemem jest zdobycie sterownika do windowsow - czasem jest to bardzo powazny problem) nie bylem tam od miesiaca a i teraz nie jade bo chory jestem - ale jesli amsz taka gielde u siebie to popatrz czy nie ma gdzies stioska gdzie stoi plastikowy kosz z roznego rodzaju zlomem elektronicznym - i pogrzeb tam - poznasz to czego szukasz

-=>NieFF<=- 27.09.2003 14:18

Sid - dzieki za rade... ale wiesz znow gdzie pojawia sie problem?
Otoz te co sa na gieldach sa pod ISA a ja po3buje pod PCI...
A tak poza tym to mam nawet takiego na ISA w domu ale nie mam ISA na plycie glwnej... :(

Znajsc takiego pod PCI na gieldzie to byl by nawet niezly biznes! ;p
Tymczasem ma ktos jeszcze jakies propozycje?

-Sid-The-Rat=> 27.09.2003 14:24

ja swojego wlasnie z gieldy wzialem (szczerze byl mi potrzebny dlatego ze bylo na nim mnostwo zworek - kolo 30 sztuk - a mialem juz dosc robienia zworek ze spinacza) i byl na pci i nawet znalazlem do niego stery i dzialal - choc transfer z dysku zapewnial gorszy niz z dyskietki... moze uda sie wygrzebac dzialajacy - pamietaj tez ze tobie nie jest potrzebny full dzialajacy uklad - tylko com - moze dasz rade takiego pol-trupa znalesc...

-=>NieFF<=- 27.09.2003 16:04

Oki oki ... bede szukal ;p ale moze ktos z forum ma takie cudo na sprzedaz?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:31.