![]() |
COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?
Jak w temacie... padly mi porty COM na plycie glwnej... i dowiedzialem sie ze moge qpic COM`a na PCI ale czy bedzie na tym dzialac SDI? Jesli tak to jak to zrobic?
|
Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?
Cytat:
Zalezi ile bedziesz mial portow. Jak podlaczysz do COMA1 a miales SDI tez pod COM1 to nawet nie bedziesz musial nic instalowac (chyba ze win bedzie chcial stery do kontrolera) myle sie? poprawcie mnie jezeli tak! |
Re: Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?
Cytat:
|
Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?
Cytat:
|
Re: Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?
Cytat:
|
Re: Re: Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?
Cytat:
Wracajac do tematu... sprawdzalem w BIOS`ie i nie ma tam zadnych opcji zeby wylaczyc COM`y... wiec moze obejdzie sie bez tego, albo znajduje sie to pod inna nazwa... HELP ;p Pozdrawiam, udanej nocki :3msie: |
Re: Re: Re: Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: Re: COM'y popadaly... COM na PCI -=> jak zrobic na tym SDI?
Cytat:
co jak co ale moim zdaniem to lekka przesada - nie ma moze ktos z Was na sprzedaz takiego cuda? |
ja mialem - moglbym ci nawet poslac za darmo - ale w ramach nauki obslugi lutownicy wylutowalem z plytki wszysciutkie scalaki co do jednego - i boje sie ze nie dam ich rady przylutowac tak samo... sorry...
na warszawskiej gieldzie karty com/rs/ide mozna kupic 'z kosza' za np 5 zeta (sa to stare, ale dzialajace uklady - jedynym problemem jest zdobycie sterownika do windowsow - czasem jest to bardzo powazny problem) nie bylem tam od miesiaca a i teraz nie jade bo chory jestem - ale jesli amsz taka gielde u siebie to popatrz czy nie ma gdzies stioska gdzie stoi plastikowy kosz z roznego rodzaju zlomem elektronicznym - i pogrzeb tam - poznasz to czego szukasz |
Sid - dzieki za rade... ale wiesz znow gdzie pojawia sie problem?
Otoz te co sa na gieldach sa pod ISA a ja po3buje pod PCI... A tak poza tym to mam nawet takiego na ISA w domu ale nie mam ISA na plycie glwnej... :( Znajsc takiego pod PCI na gieldzie to byl by nawet niezly biznes! ;p Tymczasem ma ktos jeszcze jakies propozycje? |
ja swojego wlasnie z gieldy wzialem (szczerze byl mi potrzebny dlatego ze bylo na nim mnostwo zworek - kolo 30 sztuk - a mialem juz dosc robienia zworek ze spinacza) i byl na pci i nawet znalazlem do niego stery i dzialal - choc transfer z dysku zapewnial gorszy niz z dyskietki... moze uda sie wygrzebac dzialajacy - pamietaj tez ze tobie nie jest potrzebny full dzialajacy uklad - tylko com - moze dasz rade takiego pol-trupa znalesc...
|
Oki oki ... bede szukal ;p ale moze ktos z forum ma takie cudo na sprzedaz?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:31. |