![]() |
problem z czytaniem plyt
mam problem z liteon-em 48246s bios SS0E,(dma wlaczone) nagrywam nero 5.5.10.35.
po nagraniu plytki nie moge jej skopiowac na dysk , pojawia sie komunikat ze nie mozna czytac z danego urzadzenia; po sprawdzenieu przy pomocy scandisc-a wykazuje ze na plycie sa bledy (zawsze na samym koncu plytki; zamykam plytke i po nagraniu pojawia sie komunikat ze plyta nagrana poprawnie) Wczesniej takich problemow nie mialem. Bios nie byl zmieniany aspi zainstalowane, zadnych konfliktow sprzetowych ??? ??? ??? pomozcie :buu: :buu: :buu: |
może wcześniej wolniej nagrywałeś?
może na innych nośnikach? może te błędy na końcu płyty to wynik wypalania z Overburning-iem? |
nosniki byly rozne teraz tez to nie zalezy od nosnika ani predkosci plyty byly ponizej 700 mega wiec bez overburn-ingu
|
a napefno maz dobrze/poprawnie podpiete napedy ??? ;)
|
A na jakich nosnikach, tj zeby bylo prosciej za jaka cene, i z jaka predkoscia je nagrywales?
|
jesli chodzi o podpiecie napedow to bylo sprawdzane i jest dobrze a plyty jakie mi skopalo to po platinium, tdk, verbatim i pare no name-ow; wszystkie byly nagrywane roznymi predkosciami
|
pojedynczy czerwony kwadracik w nero-cd speed to norma przy wypalaniu w TAO
ja bym stawial na kiepskie plyty i za szybkie palenie |
to nie jest pojedynczy kwadracik jest tego cale mnostwo na koncu plyty i to niezaleznie od firmy plyty i predkosci nagrywania
|
i juz po problemie bawilem sie z biosami sprawdzalem wszystkie po kolei i w koncu przeszlo :jupi: :jupi: :jupi:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:40. |