Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dziwne rzeczy!!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dziwne-rzeczy-26041/)

Sorty 27.09.2003 21:12

Dziwne rzeczy!!!!

Panowie jest sprawa!!! Instaluje Win98SE na kompie z płytą Abit BX 133 Raid i po postawieniu systemu komp sie restartuje. Najlepsze jest to że w trybie awaryjnym działa bez problemu. Pomóżcie bo tracę siły przy tym gracie.

Brutalny Stefan 27.09.2003 21:25

Moze ktores z peryferiow szwankuje; audio, modem, sieciowka. wywal wszystko co niepotrzebne (chwilowo). Czasem pamiec RAM plata figle. Jesli masz mozliwosc wetknac inny RAM to tez warto sprobowac.

Powodzenia!

mallow 27.09.2003 21:34

Witam!
ja mialem podobny problem ale na ECS k7vza ... okazalo sie ze windows byl walniety... najprawdoopodobniej pod okrelony sprzet ... postaraj sie poszukac innego windowsa ... u mnie pomoglo

Sorty 27.09.2003 21:36

Wszystkie wymienione przez was możliwości jush zostały sprawdzonje. Niestety. Wydaje mi sie że jest to problem z macierzą dyskową Raida. Ale główkujcie dalej.

CIAPEK 27.09.2003 22:33

Re: Dziwne rzeczy!!!!

Cytat:

Sorty napisa***322;(a)
Panowie jest sprawa!!! Instaluje Win98SE na kompie z płytą Abit BX 133 Raid i po postawieniu systemu komp sie restartuje. Najlepsze jest to że w trybie awaryjnym działa bez problemu. Pomóżcie bo tracę siły przy tym gracie.
to jak ty z internetu korzystasz? :) Z tego co wiem w trybie awaryjnym nie da się wejść w internet/przeglądarkę :)
Magik ;)
I tu Cie mam ;p

KrzysieX 27.09.2003 22:38

A masz dysko podlaczony pod maciez czy pod normalne IDE ? BO jesli pod maciez, to trzeba by do niej wgrac jeszcze jakies sterowniki, bo bez tego to to ma prawo sie wykrzaczac jakos... a jesli masz pod zwykle IDE.. hmm... brak pomyslow..

MaciejT 28.09.2003 02:10

raid ze sterami chodzi.
WSZYSTKO ze sterami chodzi, poinstaluj te, ktore miales poprzednio.

Zainstaluj WinXP, MEeeeeeeee, 2000, Win98nieSE, RedHata, Mandrake'a, a przekonasz sie czy to wina systemu/sterownikow czy sprzetu.

Na czas instalacji Win98SE i nieSE wyciaga sie z kompa WSZYSTKO co nie jest potrzebne przy instalacji (sieci, modemy, dzwiek, kabelek do glosniczkow z k. dzwiekowej, drukarki, skanery, HASPy i inne dziwne urzadzenia). Wklada sie je jak system JUZ DZIALA po instalacji.

Wyczysc kompa, spowolnij kompa, daj mu lepsze chlodzenie, etc

Jesli chodzilo a nie chodzi to zrob jak miales przed formatem.

kizio 28.09.2003 11:40

Ja miałem podobny problem. Ale to przez Partition Magic'a bo chciałem utworzyć 2 partycję i na 39% się zatrzymało i komp się zresetował i już się windows nie włączył. Ale format pomógł.

Mój kumpel miał także podobny problem lecz tu format nie pomógł. Zwaliła mu się pamięc RAM

camfo 28.09.2003 12:03

Re: Dziwne rzeczy!!!!

Cytat:

Sorty napisa***322;(a)
włącz dosowego SCANDISK'A!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:10.