![]() |
problem z dyskiem??
kiedyś laser miał problem z dyskiem caviara 80 giga 8 mega cachu ja mam chyba ten sam mianowicie stawiam winxp na raidzie działa normalnie 30 godzin potem odpalam kompa i mam piękny napis barkuje pliku ntoskrnl.exe jak skopiuje system znowu jest oki kilka dni i znowu czy te dyski sa jakieś powalone?> moja mobo to msi k7n2 delta z raidem firmy promise procek 2500 athlon oraz grafika hercules prophet radeonm 9100 128 na ddrach wszystko new więc może to problem dysku?? bo teraz ja mam taki problem jak laser i nic niemogę dojść do tego może firmware dysku ma wady??
|
te dyski z 8mb chache maja ten problem ze M$ zapomnial dodac do sterownikow hdd komendy zapisu danych z bufora na fizyczny nosnik
inna sprawa - mialem kiedys cos takiego ze po restarcie windoza potrafila mi gubic konfiguracje - pomogla wymiana baterii podtrzymania BIOS i kabla IDE na ktorym siedzial twardy (maxtor 60gb 5400obr) |
Cytat:
|
Cytat:
chyba mylisz sterownik kontrolera IDE ze sterem dla HDD ;p a jedynym rozwiazeniem bedzie wymienienie dysku na innej marki :glaszcze: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:27. |