![]() |
Grafika - chyba popsuta
Cze, jakie s± objawy że grafikę jest przekręcona lub ma uszkodzona pamięć? Mam GF 4 MX 440 od Pixelview kupion± z drugiej ręki. Nie mogę na niej ukończyć testu w 3dmarku, w grach tez się sypie. Zamontowałem nawet dodatkowy radiator (był tylko wentylator). Czy można jako¶ tak± grafe naprawić?
|
karta jest raczej dobra i niekoniecznie musi się grać
moze jaki¶ inny sterownik trzeba... może masz płytę na VIa i potrzeba via 4 in 1 podkręcona też raczej nie jest bo softwareowo to musiałby¶ sam to zrobić na swoim systemie i podkręcenie wł±czam się wra z systemem a hardwarowo to trzeba bios w takiej karcie sflashować a w±tpię żeby komu¶ aż tak na tym zależało... stawiam na sterownik i via 4in1 a próbowałe¶ innych testów i jak± wersję tego 3dmarka masz 2001se build 330 ? zawsze w tym samym miejscu się wysypuje... jest jaki¶ komunikat ? totalny zwis ? ;) |
Cytat:
Pozdro |
mam ta sama karte radiator plus wentylator i wlasnie siedl mnie wentylator czy karta moze sie uszkodzic i czy mozna dokupic taki wentylator
|
Cytat:
zależy jaki masz ten cooler.. 1. możne się dać wymienić tylko wiatrak 2. będzie trzeba odczepić radiator z mocowań (jeżeli takie ma) i kupić cały cooler 3. gorzej jak radiator jest nietypowy i do tego jeszcze przyklejony do chipsetu - wtedy zostaje odklejenie jkako¶ :) lub spiłowanie radiatora na płasko i doklejenie następnego || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:50. |