![]() |
Linux Mandrake 9.1...polish
Nie wiecie jak moge zrobić w Linux Mandrake 9.1 żeby była po polsku??Prosze tylko o odp ludzi którzy naprawde wiedza jak to zrobić!
|
juz przy instalacji wybierasz jezyk polski zdaje sie europa i dalej szukasz POLSKA
|
Dzięki....sie zobaczy jak to pójdzie...a Może wie ktoś jak to jest potem ze zmianą z Linuxa na Microsoft??Bo słyszałem że są straszne problemy...niw eim...moze chodzi o partycje:/
|
JAGBY CO TO PATRISHON MAGIC I FAT 32 I JUZ
|
Cytat:
jak masz linuxa i chcesz wrocic do windowsa, to np. Partition Magic'iem wyrzucasz partycje Linuxa i juz masz miejsce na windowsa jak chcesz zainstalowac oba systemy, to tu troche gorzej, bo najpierw musisz zainstalowac windowsa a potem linuxa - linux zainstaluje swojego bootloadera i doda do niego windowsa (jak najpierw zainstalujesz linuxa a potem windowsa, to windows wyrzuci linuxowego bootloadera i wsadzi swojego, czyli nie bedziesz mial dostepu do linuxa, chyba ze z dyskietki startowej) |
Cytat:
to jest wlasnie ten problem. zrob swap(100mb) i ext3(2gb do swobodenj pracy) |
Więc tak...zdecydowałem się na Linuxa jako główny system...a dodatkowo Win 98 na prawie mini malnej instalacji zeby od czasu do czasu w jakąś gierke sobie pyknac:DNo ale to będzie czysty 98 z directX 9.0 i Detonarami. A z tym partitionem to jak??;/Z Dosu?Z dyskietki?czy w Win-ie zainstalować i tam "instal new system"??NIe czaje:/Niech ktoś wyjaśnie jak najlepiej (a przedewszystkim jak) zrobić 2 systemiki w/w.Dzięks!!
|
opcja szukaj,
pisalem już kiedyś o tym, inni tez ;) |
Cytat:
|
Weron...hehe....no tak bo janapewno wiem co to lilo i wiem co dopisac:P
:) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:41. |