Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Komunikator Glosowy :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/komunikator-glosowy-26139/)

frog 01.10.2003 00:13

Komunikator Glosowy :)

Ludzie ludziska z dalek i bliska ;) jesli jeszcze nieznacie programiku Skype to goraco polecam kazdemu www.skype.com . Programik jest tworcow Kazaa i umozliwia rozmowy glosowe wedlug mnie bardzo dobrej jakosci. No i najwazniejsze : omija firewalle i uzytkownikow za NATem czy maskarada wiec kazdy z kazdym sie polaczy bez koniecznosci posiadania zewnetrznego IP :D Dajcie komentarze jak wam sie widzic ten programik

zorg 01.10.2003 00:54

ja uzywam

messengera i moge rozmawiac i widziec osobe po drugiej stronie ! wiec po co mi jakies wynalazki ?

KarolluZ 01.10.2003 07:36

a ja się skuszę, bo czasami lubię trochę poeksperymentować na nowych programach. Lecę do zasysania :). A tak BTW to dobrze, że omina firrewwale, bo niestety tlen i gg wymiękają :)

Dudi 02.10.2003 18:29

Ludzie sciagajcie ten programik jest po prostu nieziemski !!!

yarosh 02.10.2003 19:07

Rzeczywiscie programik bardzo wygodny, polecam

KarolluZ 02.10.2003 20:22

a ja mam pytanie... no programik świetny i owszem omija firewall'e, ale jakie trzeba mieć łącze, żeby gadało się świetnie !? ja mam radiówke 115 kb/s i wyłączyłem wszystkie programy co pracują w tle [chodzi mi o ściąganie] i rozmoowa przerywała :( a jak tam jest u was ? Czy macie coś podobnego ?

frog 03.10.2003 01:18

Do poprawnego działania aplikacji niezbędny jest komputer z Windows 2000 lub XP oraz procesorem 400 Mhz, który w czasie rzeczywistym będzie kompresował naszą mowę i dekompresował głos rozmówcy. Obciążenie łącza internetowego podczas rozmowy głosowej to około 5 kB/s na dźwięk przychodzący i dodatkowe pięć na wysyłany.
A sprawa przerywan wynika z jakosci lacza twojego jak i twojego rozmowcy. Czasami sa przypadki ze z kumplem od ktorego dzieli cie 10km bedziesz mial gorsza rozmowe niz z kims z kim dzieli cie 500km. Ja juz mialem takie sytuacje ;) Nieprzerwanych rozmow ZYCZE ! :D

KarolluZ 03.10.2003 08:09

tak myślałem, że moja radiówka to jakaś lipa :( ogólnie to mam problem nawet jak gadam przez gg... tandeta... będę kombinował.. dzięki za wyjaśnionko frog :)

frog 03.10.2003 09:07

Cytat:

KarolluZ napisa***322;(a)
tak myślałem, że moja radiówka to jakaś lipa :( ogólnie to mam problem nawet jak gadam przez gg... tandeta... będę kombinował.. dzięki za wyjaśnionko frog :)
Karolluz wlasnie co mowilem o tym przypadku ze gosc jest blisko a i tak z nim przerywa on tez ma radiowo neta.... :(

CIAPEK 03.10.2003 09:28

frog nie kumam! A co ma do tego 98? Napisałeś, że dziala tylko pod XP/2000. To co pod 98 nie pójdzie?

Why?:blee:

KarolluZ 03.10.2003 10:43

Frog... ale rozumiem, że ja mam radiówke i że przerywa jak z kimś gadam. Chodzi mi o to, że jak do kogoś mówie to przerywa, ale to samo jest jak on do mnie móówi i też przerywa. Może po prostu taki los nieszczęsnych radiówek... to jawna dyskryminacja radiówek :(

Ormianin 03.10.2003 11:02

Cytat:

KarolluZ napisa***322;(a)
Frog... ale rozumiem, że ja mam radiówke i że przerywa jak z kimś gadam. Chodzi mi o to, że jak do kogoś mówie to przerywa, ale to samo jest jak on do mnie móówi i też przerywa. Może po prostu taki los nieszczęsnych radiówek... to jawna dyskryminacja radiówek :(
Radiowka tak dziala, jesi stacja bazowa jest daleko, nie ma jednolitego strumienia danych, sa spadki, zatrzymania... ogolnie przepsutowosc jest zachowana ale fala dociera sinusoidalnie, raz pelna transmisja raz mniejsza... poza tym zalezy od radiowki i wykorzystywanego sprzetu

pozdrawiam:)

KarolluZ 03.10.2003 11:17

Dzięki wielkie Ormianin za odrobinę teorii :). Mi rzekomo obiecywali krystaliczny transfer no i nie narzekam, bo ping pokazuje bardzo ładnie jak na radiówke. Inne programi ładnie ciągną no a niestety problem jest z każdym komunikatorem głosowym. W sumie ja nie chcę dociekać dlaczego tak się dzieje... Może z czasem to się zmieni, gdyż internet mam od 2 miesięcy i czasami tam coś poprawiają... miejmy nadzieję, że na dobre poprawiają :)

/\/\cDrive 03.10.2003 14:57

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
frog nie kumam! A co ma do tego 98? Napisałeś, że dziala tylko pod XP/2000. To co pod 98 nie pójdzie?

Why?:blee:

Działa pod 98 tylko nie był jeszcze na nim testowany. Ja np. mam Winde 98 i chodzi mi ten programik bombowo. Naprawde polecam go.

Kasprzak 03.10.2003 16:03

programik nawet spoko. Lepsza jakosc niz polaczenie w np. w GG

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:03.