![]() |
Komunikator Glosowy :)
Ludzie ludziska z dalek i bliska ;) jesli jeszcze nieznacie programiku Skype to goraco polecam kazdemu www.skype.com . Programik jest tworcow Kazaa i umozliwia rozmowy glosowe wedlug mnie bardzo dobrej jakosci. No i najwazniejsze : omija firewalle i uzytkownikow za NATem czy maskarada wiec kazdy z kazdym sie polaczy bez koniecznosci posiadania zewnetrznego IP :D Dajcie komentarze jak wam sie widzic ten programik
|
ja uzywam
messengera i moge rozmawiac i widziec osobe po drugiej stronie ! wiec po co mi jakies wynalazki ?
|
a ja się skuszę, bo czasami lubię trochę poeksperymentować na nowych programach. Lecę do zasysania :). A tak BTW to dobrze, że omina firrewwale, bo niestety tlen i gg wymiękają :)
|
Ludzie sciagajcie ten programik jest po prostu nieziemski !!!
|
Rzeczywiscie programik bardzo wygodny, polecam
|
a ja mam pytanie... no programik świetny i owszem omija firewall'e, ale jakie trzeba mieć łącze, żeby gadało się świetnie !? ja mam radiówke 115 kb/s i wyłączyłem wszystkie programy co pracują w tle [chodzi mi o ściąganie] i rozmoowa przerywała :( a jak tam jest u was ? Czy macie coś podobnego ?
|
Do poprawnego działania aplikacji niezbędny jest komputer z Windows 2000 lub XP oraz procesorem 400 Mhz, który w czasie rzeczywistym będzie kompresował naszą mowę i dekompresował głos rozmówcy. Obciążenie łącza internetowego podczas rozmowy głosowej to około 5 kB/s na dźwięk przychodzący i dodatkowe pięć na wysyłany.
A sprawa przerywan wynika z jakosci lacza twojego jak i twojego rozmowcy. Czasami sa przypadki ze z kumplem od ktorego dzieli cie 10km bedziesz mial gorsza rozmowe niz z kims z kim dzieli cie 500km. Ja juz mialem takie sytuacje ;) Nieprzerwanych rozmow ZYCZE ! :D |
tak myślałem, że moja radiówka to jakaś lipa :( ogólnie to mam problem nawet jak gadam przez gg... tandeta... będę kombinował.. dzięki za wyjaśnionko frog :)
|
Cytat:
|
frog nie kumam! A co ma do tego 98? Napisałeś, że dziala tylko pod XP/2000. To co pod 98 nie pójdzie?
Why?:blee: |
Frog... ale rozumiem, że ja mam radiówke i że przerywa jak z kimś gadam. Chodzi mi o to, że jak do kogoś mówie to przerywa, ale to samo jest jak on do mnie móówi i też przerywa. Może po prostu taki los nieszczęsnych radiówek... to jawna dyskryminacja radiówek :(
|
Cytat:
pozdrawiam:) |
Dzięki wielkie Ormianin za odrobinę teorii :). Mi rzekomo obiecywali krystaliczny transfer no i nie narzekam, bo ping pokazuje bardzo ładnie jak na radiówke. Inne programi ładnie ciągną no a niestety problem jest z każdym komunikatorem głosowym. W sumie ja nie chcę dociekać dlaczego tak się dzieje... Może z czasem to się zmieni, gdyż internet mam od 2 miesięcy i czasami tam coś poprawiają... miejmy nadzieję, że na dobre poprawiają :)
|
Cytat:
|
programik nawet spoko. Lepsza jakosc niz polaczenie w np. w GG
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:03. |