![]() |
Czy rzad Milera powinien odejsc???
Dolaczam ankiete.
|
Wedlug mnie powinien.
Pozdro;) |
... jasne, że powinien; Oleksy na premiera :cisza: :chytry: || :glaszcze:
|
Re: Czy rzad Milera powinien odejsc???
Cytat:
|
Powinien juz dawno odejść, tylko co dalej ??
|
Ilość załączników: 1
Balcerowicz musi odejsc...
|
Nieszczescie Leszka to przyslowie chinskie: Kto dosiada tygrysa...
|
głupie pytanie. Jasne, że tak!
Jeszcze większy jest bałagan i bieda i niezadowolenie społeczne niż dawniej, ale Miller ma usprawiedliwienie :D (lol) - poprzedni rząd zostawił zły stan! :D Tak tak a Miller zostawi jeszcze gorszy burdel. P.S. Ja też jestem głupi! Prosze modratora o odjęciu mojego głosu na nie i dodanie głosu na tak! :) Jakoś tak nie wiem skąd kliknąłem na NIE zamiast na TAK :( ;) |
done
|
niby wszystko dobrze - obecny rząd musi odejść ale kim będą i jacy będą następcy? aniołkami? prawdziwymi Polakami? patriotami? ludźmi z sercem?
taki drugi Piłsudski już się nie narodzi, a szkoda... |
jeszcze sie pytaja - Miller musi odejsc....
|
kopa w dupe tym starym wapniakom
jakis mlodych by dali !!! |
Może się czepiam ale widzę w tym poście pewną nieścisłość.
Otóż w temacie jest napisane "Czy rząd Millera powinien odejść?", a pytanie w ankiecie brzmi czy Kwaśniewski powinien zarządzić dymisję rządu. Na pierwsze pytanie moja odpowiedź brzmi TAK, ale już na drugie odpowiedź nie może być jednoznaczna. Prezydent może zarządzić rozwiązanie parlamentu i przedterminowe wybory, a nie dymisję samego rządu. To że powołuje i odwołuję ministrów nie znaczy, że może robić tak z całym rządem. I tak ministrów asygnuje na wniosek premiera i Kwaśniewski nie ma na to żadnego wpływu. A tak pozatym to Prezydent RP może rozwiązać parlament tylko w ściśle określonych warunkach, podanych bodajże w konstytucji (jak np. niemożność uchwalenie budżetu w ustawowym terminie) ps.Przepraszam za ten wykład, ale coś we mnie kazało go uczynić ;) ps.ale całkiem mozliwe że tylko się czepiam tego postu z braku innego zajęcia ;) |
nie! i nie!
nie powinienbył być wybrany, a został. Spierd..lił i teraz odejść? -nie! Nie odkręca to co namieszał i po upływie kadencji odejdzie w niebyt. Na to jednak jest za cwany,wie,że syf jest taki,że aby sie dokulać do następnych wyborów,trzeba obiecać wszystkim wszystko. Nie kierował sie interesem kraju i teraz nagle miałby robić coś sensownego? Właśnie ro bi ;) kumple Łapińskiego wracają jak hieny noca - będą tworzyć farmaceutyczny holding łącząc i tak już dojone Polfy. Jeszcze pare takich akcji "dla kraju" i pewnie go wy-ebią sami Ci dla których może nie starczyć. Racja stanu,wyborcy - ludzie - tam gdzie nas mają jest ciemno i śmierdzi8) Jeden złodziej usiłuje udupic drugiego,zanim tamten sie zdąży nachapać Bolek i Lolek na prezydentów, a my na piwo:jupi: |
Niech Miller i SLD idą jak najdalej z naszego rządu, najlepiej to tam gdzie nie zrobią nigdy więcej czegoś głupiego np. na Antarktydę lub Arktyke.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:22. |