Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Problem z glosnikami 5.1 Logitech-Z640 (https://forum.cdrinfo.pl/f5/problem-glosnikami-5-1-logitech-z640-26167/)

Smartek 03.10.2003 15:12

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
może to głupie pytanie :)....a masz wogóle karte 5.1? i podłączasz pod dwa wejście out w karcie? W sumei to też dokładnie nie wiem jak się podłącza taki zestaw, ale w kartach 5.1 i bardziej rozbudowanych są dwa wyjścia na głośniki...domyślam się, że od głośniczków też są dwa kable.
Ciapek... przeciez wspomnialem, ze kupilem S-BRACKETA... :)
pozdro ;)

CIAPEK 03.10.2003 14:51

może to głupie pytanie :)....a masz wogóle karte 5.1? i podłączasz pod dwa wejście out w karcie? W sumei to też dokładnie nie wiem jak się podłącza taki zestaw, ale w kartach 5.1 i bardziej rozbudowanych są dwa wyjścia na głośniki...domyślam się, że od głośniczków też są dwa kable.

Smartek 03.10.2003 13:14

Cytat:

cana napisa***322;(a)
a sprawdż foobara i jego wtyczkę convert stereo to 4 channels w opcjach dsp to się uruchamia

powinno Cię to zadowolić :)

BTW a sprawdzałeś na jakimś filmie zrobionym w ac3? bo tyły zawsze mają mniejszy "wygar" niż przody

pozdro

E... pupa :)... probowalem MP3 i AC3 wlasnie w divxach - to samo - brak dzwieku..., a jak graja bardzo cicho z efektami to sa raczej przejscia po kanalach i one nie graja tylko przez kable to przechodzi :P (tzn. taki poglos miedzy kanalami?)
pozdro ;)

RiT2 02.10.2003 22:26

Zainstaluj najnowsze stery do muzy. Mialem ten sam problem, stery pomogly.

cana 02.10.2003 21:47

a sprawdż foobara i jego wtyczkę convert stereo to 4 channels w opcjach dsp to się uruchamia

powinno Cię to zadowolić :)

BTW a sprawdzałeś na jakimś filmie zrobionym w ac3? bo tyły zawsze mają mniejszy "wygar" niż przody

pozdro

Smartek 02.10.2003 20:31

Hm... zauwazylem, ze jak zmieniam efekty... powiedzmy slucham MP3 w winampie i jak zmienie efekty dzwiekowe np. na "GENERIC" z "NONE" to bardzo cicho, ale slychac tylne glosniczki :)... czyli to dobry znak - dzialaja... zastanawiam sie jednak czy to nie wida karty dzwiekowej i nie wiem czy nie bedzie trzeba wkrotce nowa kupic? :)
pozdro ;)

Smartek 02.10.2003 19:02

Cytat:

nimal napisa***322;(a)
fajne glosniczki - gratuluje, sam mam logitecha, ale stare (dwa lata) i sa tylko kwadro + wooferek

ustawiles w windzie (panel sterowania/dzwiek i uzadzenia audio/zaawansowane) glosniki systemu 5.1?

Twojego softu od karty dzwiekowej nie znam, ale powinno byc cos takiego jak przesuniecie dzwieku - taki balans, tyle ze w cztery strony; jeli dales tylko na przud do ustaw na srodek

pozatym jak chcesz naprwde uslyszec porzadny dzwiek to kup dobra karte, np soundblastera (nawet stary live! bez 5.1 bedzie o nibo lepszy i wbrew nazwie ma mozliwosc podlaczenia glosniow 5.1 (center + woofer podlacz sie do zlacza cyfrowego, ktore samo przestawia sie w tryb analogowy), roznica jest tylko w dekodowaniu sprzetowym dolbydigital)

No wiec tak... dzieki za gratulacje :)..., a co do ustawien to w windowsie ciagle mialem ustawione jako 5.1 ... a w 'sofcie' od karty dzwiek. nie ma zadnego balansu! :(... co wiec poczac dalej? :)
pozdro ;)

nimal 02.10.2003 18:37

fajne glosniczki - gratuluje, sam mam logitecha, ale stare (dwa lata) i sa tylko kwadro + wooferek

ustawiles w windzie (panel sterowania/dzwiek i uzadzenia audio/zaawansowane) glosniki systemu 5.1?

Twojego softu od karty dzwiekowej nie znam, ale powinno byc cos takiego jak przesuniecie dzwieku - taki balans, tyle ze w cztery strony; jeli dales tylko na przud do ustaw na srodek

pozatym jak chcesz naprwde uslyszec porzadny dzwiek to kup dobra karte, np soundblastera (nawet stary live! bez 5.1 bedzie o nibo lepszy i wbrew nazwie ma mozliwosc podlaczenia glosniow 5.1 (center + woofer podlacz sie do zlacza cyfrowego, ktore samo przestawia sie w tryb analogowy), roznica jest tylko w dekodowaniu sprzetowym dolbydigital)

Smartek 02.10.2003 18:20

Problem z glosnikami 5.1 Logitech-Z640

No wlasnie, przyslali mi juz dzisiaj (kupowalem w komputroniku) i mam problem, otoz wszystko podlaczylem na pewno dobrze, tylko, ze nie dzialaja tylne dwa glosniki..., dodam jeszcze, ze mam mobo MSI K7N2 DELTA-L , tam jest REALTEK ALC650... i kupilem bracket'a (dokladna nazwa to S-Bracket), wszystko pieknie i ladnie tylko brak tego glosu z tylu mnie dobija... kombinowalem roznych ustawien..., a no i w tescie oprogramowania do REALTEKA - [AC97] w SpeakTest wszystkie glosniczki ladnie graja, tak wiec nie sa uszkodzone, lecz problem tkwi chyba w ustawieniach windy?
Prosze o pomoc i z gory thx...
pozdro ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:13.