![]() |
sid the rat i inni którzy mają ltr 5232 litka:(pomocy
pomóżcie przez pomyłkę zacząłem tego litka 52327 s flashować a miałem tego ltr 48246 jak go mogę naprawić pomóż sid może masz jakąś metodę albo plik bin?:(
|
proponuje metode standardowa czyli mtkflash i wymusic zapis bioska recznie
|
Cytat:
|
Tyle SoBal sie nameczyl i nie korzystasz z tego, wstyd.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=26080 |
Cytat:
|
Cytat:
LiteOn ponoć jest tak elastyczny, że można nim "żąglować" wśro tych biosów/odratować. Jak to wogóle zrobiłeś? Wgrałeś bios od 48X? Przyjdą "mądre głowy od Litków" powinni Ci pomóc. Powodzenia! |
może spróbuj wgrać nowy bios *.bin w "czystym DOS-ie" za pomocą MTKFlash
ewentualnie pożycz taką samą nagrywarkę i wtedy próbuj wgrywać bios (przed rozpoczęciem procesu podmieniasz nagrywarki) |
Cytat:
podaj mi co tam mam wpisać w dosie i jak to podpiąć pozatym podaj też \z skąd niezawodnego mtkflasha??? |
memorando sprawdź poczte emaliową! ;)
mtk 1.55 poleciał do Ciebie, w dosie masz komendy powinieneś sobie poradzić. Ja narazie tylko ściągałem bios za pomocą niego wczytywać nie wczytywałem, ale ściechy są podobne. |
Skorzystaj z rady eloise w czystym dosie wgrywaj bios mtkflashem a nie jakimis wynalazkami pod windows.
Ja osobiscie tym programem ratowalem dvd i to nawet nie na chipsecie mediateka.Naped nie byl wykrywany prze bios plyty a i tak proba zakonczyla sie pomyslnie. Na forum tez bylo to opisywane nie jednokkrotnie. Powodzenia. PS O wgrywaniu pod dosem jest artykul na cdrinfo. |
Cytat:
|
Cytat:
Masz ten artukul znajdziesz ladnie wszystko opisane. Przeczytaj powoli dokladnie i powinno sie udac tylko oczywiscie musisz miec ten stary bios albo jakis do twojego modelu. Artykul jest o przerabianiu nagrywarki ale przy okazji ta czesc co cie interesuje czyli obsluga mtkflasha |
koledzy ci juz pomogli - bo nie mam madrzejszej rady
a ja sobie NIE ZYCZE takich personalnych zawolan w tematach! i juz jak masz cos do mnie do pisz na priv |
Cytat:
|
ps. ja NIE mam litka 52327s - tylko 48246s z biosem od 52246s - to dwa rozne modele
flashowac trzeba w trybie IDE a nie ATAPI - pokazujac palcem gdzie podpiales nagrywarke (nie pomyl sie ze zworkami!) i flashujac na sile - nie moge jakos uwierzyc ze to nie dziala |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:29. |