Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dysk-gwarancja-co mogę zrobić z tym badziewem? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dysk-gwarancja-co-moge-zrobic-tym-badziewem-26179/)

surff 03.10.2003 17:57

Cytat:

yarosh napisa***322;(a)
a ja zawsze pakowalem dysk do zamrazalnika ;) - skutecznosc 100%... zawsze wymieniali ;)
Też dobry sposób:)

yarosh 03.10.2003 16:19

Cytat:

surff napisa***322;(a)
Zawiń dysk w ręcznik, złap go pewnie w rękę i walnijnim kilka razy o podłogę(tylko tak aby nie było widocznych śladów uszkodzenia). Później podłącz i daj format w Dosie. Jeśli pójdzie, powtórz operacje kilka razy:) . Ja zawsze tak robie jak hadek fiksuje i nie ma badów. Jak jest martwy to wtedy mam pewność, że wymienią mi na nowy
a ja zawsze pakowalem dysk do zamrazalnika ;) - skutecznosc 100%... zawsze wymieniali ;)

pepperman 03.10.2003 15:18

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
problem rozwiązaby chyba winna była kieszeń bo jak jest luzem to jest oki:)
a ladnie to slac bezpodstawne oskarzenia :)

memorando 03.10.2003 12:29

Cytat:

surff napisa***322;(a)
Zawiń dysk w ręcznik, złap go pewnie w rękę i walnijnim kilka razy o podłogę(tylko tak aby nie było widocznych śladów uszkodzenia). Później podłącz i daj format w Dosie. Jeśli pójdzie, powtórz operacje kilka razy:) . Ja zawsze tak robie jak hadek fiksuje i nie ma badów. Jak jest martwy to wtedy mam pewność, że wymienią mi na nowy.

Jak byś miał jakies dodatkowe pytania wal na GG#825905
Pozdro

problem rozwiązaby chyba winna była kieszeń bo jak jest luzem to jest oki:)

surff 03.10.2003 11:54

Zawiń dysk w ręcznik, złap go pewnie w rękę i walnijnim kilka razy o podłogę(tylko tak aby nie było widocznych śladów uszkodzenia). Później podłącz i daj format w Dosie. Jeśli pójdzie, powtórz operacje kilka razy:) . Ja zawsze tak robie jak hadek fiksuje i nie ma badów. Jak jest martwy to wtedy mam pewność, że wymienią mi na nowy.

Jak byś miał jakies dodatkowe pytania wal na GG#825905
Pozdro

Pio 03.10.2003 11:45

A dla pewności sformatuj niskopoziomowo i zainstaluj system jeszcze raz. No chyba że w trakcie formatowania pojawią Ci się errory to wtedy do serwisu.

woitas 03.10.2003 10:34

Ilość załączników: 1
tutaj masz ten program.

woitas 03.10.2003 10:32

wprzepusc go programem o nazwie WDClear. zapisz wyniki na dyskietce. mozesz je ewentualnie wydrukowac i podac jako powod. gwarancja zostanie uznana.

Weron 03.10.2003 10:21

Cytat:

memorando napisa***322;(a)
mobo nowiutka ma z 6 dni:( taśma zmieniana była z 5 razy:(
No jak sprawdziles.
Bo znajomy mial podobny problem tez mu sie system walil a wyszlo pozniej na to, ze to byla wina tasmy i komunikat byl podobny do twojego.

memorando 03.10.2003 10:05

Cytat:

Weron napisa***322;(a)
Trudny problem.
Jak bedziesz zanosil do gwarancji to sprobuj pogadac moze zrozumieja bo moze byc ciezko z reklamacja.
Sprawdz jeszzce czy tasmy sa docisniete i sprawne, i czy aby kontroler czasem nie zaczal szwankowac na plycie.
Bo moze to nie wina dysku tylko kontrolera lub tasmy?

mobo nowiutka ma z 6 dni:( taśma zmieniana była z 5 razy:(

Weron 03.10.2003 10:03

Trudny problem.
Jak bedziesz zanosil do gwarancji to sprobuj pogadac moze zrozumieja bo moze byc ciezko z reklamacja.
Sprawdz jeszzce czy tasmy sa docisniete i sprawne, i czy aby kontroler czasem nie zaczal szwankowac na plycie.
Bo moze to nie wina dysku tylko kontrolera lub tasmy?

memorando 03.10.2003 09:54

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
powody? To co nam powiedziałeś powinno wystarczyć bo to nie jest normalne.
Jeśli jesteś pewny, że wina nie leży po stronie systemu-bo może brakować jakiś ważnych plików...może nakładeczke pyknij dla pewności ;)
Wymień na Samsunga. Polecam tak dla odmiany od tych Baracud, w sumie mało kto miewa problemy z tymi dyskami a tak mało się o nich mówi. Kiedyś gdy kupowałem 20GB był to najchichszy dysk wśród znajomych, Seagety charczały orginalnie :blee: , a nowe Samsungi to wogóle dla mnie bajeczka :jem:

to wina dysku bo na win2k czasem jest gorszy problem bo się wykrzacza i nieidzie nic zrobić wtedy:)

memorando 03.10.2003 09:52

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
Jeśli jesteś pewny, że wina nie leży po stronie systemu-bo może brakować jakiś ważnych plików...może nakładeczke pyknij dla pewności ;)
Wymień na Samsunga. Polecam tak dla odmiany od tych Baracud, w sumie mało kto miewa problemy z tymi dyskami a tak mało się o nich mówi. Kiedyś gdy kupowałem 20GB był to najchichszy dysk wśród znajomych, Seagety charczały orginalnie :blee: , a nowe Samsungi to wogóle dla mnie bajeczka :jem:

no dobrze ale dysk niema bad sectorów teoretycznie jest sprawny gorzej tylko ze system niechce stać poradźcie co im powiedzieć czy delikatnie czy za mordę i po chamsku???:)

CIAPEK 03.10.2003 09:26

memorando 03.10.2003 09:16

Dysk-gwarancja-co mogę zrobić z tym badziewem?

Mam *****nego caviara JB seria 80 giga 8 mega cachu. Teraz mam pewność że problem leży po stronie dysku. Dysk niema nad sectorów ale zonk jest taki: godzin 3 w nocy wyłączam system godzina 9 rano odpalam system ukazuje się: błąd odczytu dysku brak pliku ntldr. Godzina 9.05 klikam control alt delete i resetuje się już niepokazuje błąd odczytu i brak pliku ntldr ale pokazuje że plik ntoskrnl.exe jest uszkodzony klikam control alt del i system się odpala <szok> co mogę z tym dyskiem zrobić?? jak go w ramach gwary wymienić???? jakie mam dać powody????

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:59.