Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD Decrypter nie tworzy .iso ? (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd-decrypter-nie-tworzy-iso-26245/)

gou 20.03.2008 21:37

Mi DVD Decrypter utworzy***322; takie same pliki co BlackJackowi. Da si***281; co***347; z tym zrobi***263;? Niestety oryginalna p***322;yta z filmem uleg***322;a zniszczeniu ;/

P.S: Mam Windowsa XP

fido2001 05.10.2003 13:20

Slusznie, 4 GB :) byla troszke pozna godzina jak pisalem tego posta, wiec musicie mi wybaczyc :)

Pozdrawiam.

Jabba the Hutt 05.10.2003 11:13

IC8 wypuszcza kilka plików pdi wielkością podobnych do VOBów czyli po 1,4 giga około plus jeden mniejszy.

Jabba

BlackJack 05.10.2003 11:09

Cytat:

RobsYoda napisa***322;(a)

...zamiast mode ISO w DVDDecrypterze uzyj mode File - kopiując na dysk wszystkie pliki z płyty, po tej operacji DVDFab bez problemu poradzi sobie z taką postacią danych. [/B]
OK. Dzięki za rady. Ale potem może również wyniknąć problem z dalszą obróbką plików wynikowych. Z jakim rozszerzeniem (w jakiej postaci) DVDFab wypuszcza swoje dzieło? Czy będę mógł dalej pracować nad obrazem np. z IC8? Jakie pliki .pdi później wypuści IC8 - jeden większy czy kilka do 4Gb? Nie będzie problemów z wypaleniem tego DVD Decrypterem?

Robs 05.10.2003 10:24

Cytat:

fido2001 napisa***322;(a)
Zakladam ze uzywasz FAT32 - ktory posiada ograniczenie co do wielkosci plikow jakie mozna na nim zapisac - PLIK maxymalnie 2 GB.
a może jednak max 4GB ;)

@BlackJack jeśli z różnych powodów nie chcesz lub nie mozesz zmienić systemu, zamiast mode ISO w DVDDecrypterze uzyj mode File - kopiując na dysk wszystkie pliki z płyty, po tej operacji DVDFab bez problemu poradzi sobie z taką postacią danych.

fido2001 05.10.2003 04:05

Witaj.

Jezeli chcesz aby DVD Decrypter stworzyl Ci na dysku ISO z DVD, najpier musisz zapewnic mu odpowiednie warunki. Twoj komputer spelnia warunki z jednym tylko wyjatkiem. Mianowicie uzywasz systemu Windows 98 Second Edition, ktory pracuje jedynie na partycji w systemie FAT16 lub FAT32 ( File Allocation Table ), Zakladam ze uzywasz FAT32 - ktory posiada ograniczenie co do wielkosci plikow jakie mozna na nim zapisac - PLIK maxymalnie 4 GB. Z FATem16 jest jeszcze gorzej. DVD Decrypter Tworzac ISO chialby zapisac na dysku plik o wielkosci powyzej 4 GB, widzac jednak ze posiadasz stary system plikow nie pozwalajacy na zapisanie tak duzego pliku, dzieli Ci na male kawaleczki. Jedynym rozwiazaniem jest zmiana systemu operacyjnego na taki ktory umozliwia zalozenie partycji w systemie NTFS ( NT File System ) - czyli wszystkie systemu oparte na jadrze NT oraz Windows XP ktory Ci osobiscie polecam. Zreszta zabawa z DVD na dluzsza mete wymaga Takich partycji...

Pozdrawiam. Rafal.

BlackJack 05.10.2003 01:54

DVD Decrypter nie tworzy .iso ?

Witam,

Może to lamerskie pytanie, ale dopiero zaczynam przygodę z DVD-R...
Mój system to: PIII1.0 Celeron, 512RAM, 30+80 GB HD, Pioneer 106 DVD, Win98SE.
Przez kilka dni cztałem całe forum i gudes'y na innych stronach i próbowałem DVD Decrypterem zrzucić film w "read ISO mode". Program wykonał operację lecz nie otrzymałem .iso jak pisano w gude'ach lecz pliki: *.i00 *.i01 *.mds. Próbowałem potem otworzyć go zgodnie z poradnikiem w Deamon Tools lecz DVD Fab nie "widzi" tego wirtualnego dysku (Power DVD tez nie chce odtworzyć filmu z Deamon'a). Czy DVD Decrypter nie tworzy normalnego pliku .iso chociaż taką opcję wybieram?

PS. Mam najnowsze wersje programów...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:42.