![]() |
DivX na VCD
Jak nagrac plyte CDR na ktorej mialby sie znajdowac film w formacie DivX i mialby byc odtwarzany na Kinie domowym z mozliwoscia odtwarzania VCD??
Prosze o jakies info na ten temat bo nie wiem czy za pomoca Nero mozna to zrobic??:czytaj: |
Program Film Machine zamienia Divx na SVCD.
Jabba |
Cytat:
|
Cytat:
Na podobnej zasadzie co Film Machine można zastosować program DVD2SVCD z opcją INPUT : AVI. Też wymaga CCE. Z tym,ze tam tylko opcja AVI to SVCD. DVD2SVCD mozna znaleźć na www.divx.pl w dziale download. AVI2SVCD umozliwia też chyba SVCDBuilder. http://members.lycos.co.uk/svcdbuilder/download.htm Ale mnie ten program nie chciał się odpalić. Oczywiście wymaga CCE albo Canopus ProCoder. Pozdrawiam Jabba |
Tutaj jeszcze :
http://www.dvdrhelp.com/sefy/?id=divx2vcd.html jest instrukcja zamiany AVI na VCD z użyciem kilku programów. Trochę bardziej skomplikowana. Z poprzednio wymienionych programów Film Machine chyba jest najprostszy... Jabba |
Cytat:
|
FilmMachine nie chce sie wlaczyc, nie moze znalezc: Cinema Craft SP 2.50
Skad go sciagnac? |
Cytat:
Pozdrawiam Jabba "Per aspera ad astra" |
Jest jeszcze jednen program :
"AVI to VCD/SVCD/DVD Converter - v1.29 AVI to VCD/SVCD/DVD Converter is a powerful Batch AVI Converter, it lets you easily to convert AVI files to VCD/SVCD/DVD format files that can be played on your VCD/DVD Player. It allows to specify NTSC or PAL format of output file, PAL-to-NTSC conversion and vice versa. supports for AVI, Divx, MPEG1, MPEG2, and MPEG4 formats. The very user-firenldy interface lets you easily preview video files and batch convert." Ale obawiam się,ze nie obsługuje napisów (subtitles). Jabba |
Polecam zawsze i wszędzie TMPG,
a do napisów dodatkowo VirtualDubMod+SubtitlerFiltr :) |
Cytat:
Jabba |
Cytat:
Cytat:
|
Wiec tak, znalazlem Trial version Cinema Craft Encodera i po wlaczeniu FilmMachine, wybieram plik *.avi, dalej Mpeg1 lub 2 i na koniec Make VCD.
Nic nie robi tylko pisze ze juz zakonczyl chociaz nic nie zrobil. I jeszcze jedno ile miejsca na dysku jest potrzebne do przerobienia filmu *.avi?? Mam wolne 1.5GB i pisze ze niby mam za malo miejsca do wykonania operacji(przerobienia na VCD). Dziwne |
Cytat:
Jabba |
Dlatego polecam zawsze i wszędzie TMPG :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:14. |