![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
mam nowe dane na temat problemu ktore najprawdopodobniej jeszcze bardziej namieszaja ???
otoz bylem wczoraj u kolegi ze swoim napedem i o dziwo on u niego dziala bez problemu natomst po ponownym podlaczeniu do mnie nie dziala, probowalem wszystkie mozliwe kombinacje tasiemek jak i zworek i nic, czyzby baped moj Teac 540e gryzl sie z moja nowa plyta Abit NF7 BTW robilem reinstal systemu i nic nie pomoglo:blee: |
witam ja rowniez poszedlbym o krok dalej i niepakowal sie w cd-rom tylko nabyl naped dvd poniewaz ceny wachaja sie w granicach 120-160 zl za naped z predkoscia 16X48. Dlatego jezeli teraz mialbym kupowac naped napewno byloby to dvd.
Jednak decyzja zawsze nalezy do kupujacego. Pozdrawiam i zycze udanego zakupu :) |
jak faktycznie nie chcesz dvd to kup teac'a x52, lub jesli nie dostaniesz to asusa - nie znam osobiscie tych napedow ale firmy pozadne i kupa bdobrych opinii na ich temat krazy
jesli jednak masz ochote sie przez chwile zastanowic to kup dvd - coraz wiecej softu jest na tych nosnikach (o filmach nie wspomne nawet) Toshiba - najlepszy i faktycznie uniwersalny naped - bardzo szybki i niezawodny (wady: maly bufor, ale daje rade, i brak odczytu plyt 800 i 870 MB) Asus - podobnie jak wyzej, tylko nie tak dobra marka, za to brak powyzszych wad!! i cena grubo ponizej 200 pln tez zacheca :jupi: |
Jak chcesz dobry napęd to.....
zastanów sie nad napędem DVD. Troche trzeba więcej kasy wyłożyć ale warto. Jak już wcześniej ktos zauważył świetna jest Toshiba SD-M1712. Mam wcześniejszy model ( SD-M1612 ) i jest to naprawde doskonały napęd, nawet nie wyobrażam sobie lepszego. Napewno byłbyś zadowolony ale wybór należy do ciebie.
pozdrawiam. |
cd-rom?
TEACA 52X zareklamuje :chytry: Korekcja, działanie rewelacyjne. Z cd-romów to najlepszy produkt, sam kiedyś założyłem podobną dyskusje na temat zakupu cd-romu i padło na Teaca. |
ja po padzie cederoma (mialem juz nagrywarke w przyzwoitym stanie technicznym) kupilem se litka 48248 - i jestem zadowolony
jak koniecznie chcesz miec drugi naped proponuje zrobic to samo |
Cytat:
nie no ja nie mam nic do dvd ale ja nie uzywam wogole plytek dvd a nie lubie placic za cos czego i tak nie bede uzywal a w koncu 100 pln roznicy jest (odnosnie dobrego napedu dvd)a to jak dla mnie niemalo :kasa: zalezy mi mianowicie na dobrym napedzie CDROM jak mowilem byl zdecydowany na ASusa ale po przeczytaniu testu na xbitlabs z nowu nie wiem co kupic :( |
Niby tak, ale wtedy po co CD ROM który jest mniej funkcjonalny, jeśli za 100zl wiecej mozna miec nagryware???:o
|
Cytat:
niebralbym cdromow z allegro z uwagi na duzy potencjal wystapienia wad wywolanych dlugim uzytkowaniem napedu... :( i co ty zlego widzisz w DVDromach ??? |
Cytat:
przeciez ja mam nagrywarke pisalem o tym w pierwszym poscie (liteon 48246K) wiec po co mi druga:o |
Czy jest sens kupować CD-ROM za 70-90zł??? Dołożysz 100zl i jest nagrywara. Jeśli chcesz tak bardzo CD-Rom to poszukaj na allegro, zawsze taniej.
a z reszta sory, chcialeś opini na temat modeli, a nie odradzania kupna :P. Ale przemysl to 10X, szkoda kasy. Pozdrawiam |
Cytat:
btw chce kupic naped CD-ROM (nie chce dvd) |
Ja ze swojej strony polecam DVD toshiba 1712 -
spelnia wszystkie wymagania ktore podales:) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:37. |