Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jaki naped, Liteon - Asus - Teac - inny? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jaki-naped-liteon-asus-teac-inny-26286/)

Rosio 06.10.2003 13:24

Jaki naped, Liteon - Asus - Teac - inny?

witam

ostatnio (po 3 latach) padl mi naped Teac x40 i musze cos kupic nowego bo nie che katowac nagrywarki (liteon 48246K), bylem juz zdecydowany na Asusa x52 ale jak zobaczylem testy na Xbitlabs to dalej nie wiem co kupic, szkoda ze nie bylo w tym tescie Liteona moze mialbym prosztrzy wybor:idea:

BTW

zalyz mi na w miare cichym napedzie o dobrej korekcji bledow no i w miare szybkim???

/\/\cDrive 06.10.2003 15:03

Niewiem jak inni ale ja polecam Ci LG GCE-8525B. Test tej nagrywarki jest zamieszczony na stronie CDRinfo więc sam zobacz czy Ci ta nagrywara bedzie odpowiadać.

Gorzala 06.10.2003 15:13

Cytat:

/\/\cDrive napisa***322;(a)
Niewiem jak inni ale ja polecam Ci LG GCE-8525B. Test tej nagrywarki jest zamieszczony na stronie CDRinfo więc sam zobacz czy Ci ta nagrywara bedzie odpowiadać.
Chodzi o cd-rom... ;)

/\/\cDrive 06.10.2003 16:17

A ja nie wiem ale podałem CD-RW ponieważ w treści postu nie ma nigdzie napisane że to ma być CD-ROM.

Sprezyn 06.10.2003 16:22

Ja ze swojej strony polecam DVD toshiba 1712 -
spelnia wszystkie wymagania ktore podales:)

Rosio 06.10.2003 20:31

Cytat:

/\/\cDrive napisa***322;(a)
A ja nie wiem ale podałem CD-RW ponieważ w treści postu nie ma nigdzie napisane że to ma być CD-ROM.
no z tresci postu wlasnie wynika ze to naped bo jak napislem mialem przez 3lata naped x40 a wtedy to raczej tak szybkich nagrywarek nie bylo;) poza tym napisalem "ze nie chce katowac nagrywarki" wiec i z tego mozna wyczytac ze nagrywarke mam i chodzi o cdrom:) poza tym w linku ktory podalem jest test napedow CDROM a nie CDRW

btw
chce kupic naped CD-ROM (nie chce dvd)

mr_spock 06.10.2003 21:05

Czy jest sens kupować CD-ROM za 70-90zł??? Dołożysz 100zl i jest nagrywara. Jeśli chcesz tak bardzo CD-Rom to poszukaj na allegro, zawsze taniej.
a z reszta sory, chcialeś opini na temat modeli, a nie odradzania kupna :P. Ale przemysl to 10X, szkoda kasy. Pozdrawiam

Rosio 06.10.2003 21:12

Cytat:

mr_spock napisa***322;(a)
Czy jest sens kupować CD-ROM za 70-90zł??? Dołożysz 100zl i jest nagrywara. Jeśli chcesz tak bardzo CD-Rom to poszukaj na allegro, zawsze taniej.
a z reszta sory, chcialeś opini na temat modeli, a nie odradzania kupna :P. Ale przemysl to 10X, szkoda kasy. Pozdrawiam

przeciez ja mam nagrywarke pisalem o tym w pierwszym poscie (liteon 48246K) wiec po co mi druga:o

Pawel_k 06.10.2003 21:17

Cytat:

Rosio napisa***322;(a)
(...)
chce kupic naped CD-ROM (nie chce dvd)

no to bierz tego Asusa bo galaz przemyslu zwana cdromami nierozwija sie juz, jak chcesz miec jakies super parametry to niestety trzeba kupic naped cdrw (najlepiej firmy XxxxXx ;))

niebralbym cdromow z allegro z uwagi na duzy potencjal wystapienia wad wywolanych dlugim uzytkowaniem napedu... :(

i co ty zlego widzisz w DVDromach ???

mr_spock 06.10.2003 21:17

Niby tak, ale wtedy po co CD ROM który jest mniej funkcjonalny, jeśli za 100zl wiecej mozna miec nagryware???:o

Rosio 06.10.2003 21:29

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
no to bierz tego Asusa bo galaz przemyslu zwana cdromami nierozwija sie juz, jak chcesz miec jakies super parametry to niestety trzeba kupic naped cdrw (najlepiej firmy XxxxXx ;))

niebralbym cdromow z allegro z uwagi na duzy potencjal wystapienia wad wywolanych dlugim uzytkowaniem napedu... :(

i co ty zlego widzisz w DVDromach ???

nie no ja nie mam nic do dvd ale ja nie uzywam wogole plytek dvd a nie lubie placic za cos czego i tak nie bede uzywal a w koncu 100 pln roznicy jest (odnosnie dobrego napedu dvd)a to jak dla mnie niemalo :kasa: zalezy mi mianowicie na dobrym napedzie CDROM jak mowilem byl zdecydowany na ASusa ale po przeczytaniu testu na xbitlabs z nowu nie wiem co kupic :(

CrazyLucas 06.10.2003 22:33

ja po padzie cederoma (mialem juz nagrywarke w przyzwoitym stanie technicznym) kupilem se litka 48248 - i jestem zadowolony
jak koniecznie chcesz miec drugi naped proponuje zrobic to samo

CIAPEK 06.10.2003 23:45

cd-rom?

TEACA 52X zareklamuje :chytry:
Korekcja, działanie rewelacyjne. Z cd-romów to najlepszy produkt, sam kiedyś założyłem podobną dyskusje na temat zakupu cd-romu i padło na Teaca.

rcobex 07.10.2003 08:50

Jak chcesz dobry napęd to.....

zastanów sie nad napędem DVD. Troche trzeba więcej kasy wyłożyć ale warto. Jak już wcześniej ktos zauważył świetna jest Toshiba SD-M1712. Mam wcześniejszy model ( SD-M1612 ) i jest to naprawde doskonały napęd, nawet nie wyobrażam sobie lepszego. Napewno byłbyś zadowolony ale wybór należy do ciebie.

pozdrawiam.

nimal 07.10.2003 10:25

jak faktycznie nie chcesz dvd to kup teac'a x52, lub jesli nie dostaniesz to asusa - nie znam osobiscie tych napedow ale firmy pozadne i kupa bdobrych opinii na ich temat krazy

jesli jednak masz ochote sie przez chwile zastanowic to kup dvd - coraz wiecej softu jest na tych nosnikach (o filmach nie wspomne nawet)
Toshiba - najlepszy i faktycznie uniwersalny naped - bardzo szybki i niezawodny (wady: maly bufor, ale daje rade, i brak odczytu plyt 800 i 870 MB)
Asus - podobnie jak wyzej, tylko nie tak dobra marka, za to brak powyzszych wad!! i cena grubo ponizej 200 pln tez zacheca :jupi:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:41.