Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Cactus Data Shield Audio (https://forum.cdrinfo.pl/f11/cactus-data-shield-audio-26370/)

szakallo 08.10.2003 19:51

Cactus Data Shield Audio

Witka,

Poszukuje sposobu jak skopiować płytke BAJM-u .... Myśli i słowa ..

Płytka jest zabezpieczona CACTUS DATA SHIELD, 2 sesje, muza i dane ...

Kopiowanie przynosi różne rezulataty, w zależności od użytego softa, albo sie nie udaje, albo sie udaje ale płytka nie działa, albo nagrywa się z jakimiś trzaskami ....

BArdzo prosze o pomoc, very desperate :(

Pozdrówka,

naheis 10.10.2003 01:01

Re: Cactus Data Shield Audio

Cytat:

szakallo napisa***322;(a)
Witka,

Poszukuje sposobu jak skopiować płytke BAJM-u .... Myśli i słowa ..

Płytka jest zabezpieczona CACTUS DATA SHIELD, 2 sesje, muza i dane ...

Kopiowanie przynosi różne rezulataty, w zależności od użytego softa, albo sie nie udaje, albo sie udaje ale płytka nie działa, albo nagrywa się z jakimiś trzaskami ....

BArdzo prosze o pomoc, very desperate :(

Pozdrówka,

Podsyłam ci info, które już zamieściłem na tym forum, zaznaczając jednocześnie, że chodziło mi przede wszystkim nie o kopię płyty, ale jej zripowanie:

1. Do mojej dyspozycji był Teac CD-W516EB
2. Najnowszy Alcohol wiesza się przy robieniu obrazu
3. EAC przy ekstremalnych ustawieniach korekcji błędów pracuje przez 18 godzin (AMD 400) i tworzy wave'a, w którym na początku każdego utworu znajduje się przerwa, a całość usiana jest błędami jitter.
4. Clone CD tworzy obraz, z którego CDmate wyciąga wave'y, ale pierwszy utwór podzielony jest na 10 scieżek, zaś 11 zawiera jego końcówkę i pozostałe. Poza tym są drobne błędy jitter.
5. Właściwie nie ma sprawy bo za pomocą WaveLab'u doskonale da się wszystko wyedytować, ale mam pytanie: czy zna ktoś sposób zripowania takiej płyty bez żadnych błędów?
6. Polecam stronę www.cdr.cz, gdzie (tylko po czesku i z zablokowanym ściąganiem plików) omówione są kolejne Cactusy i dość ekstremalne sposoby ich łamania, począwszy od obklejania płyty naklejkami po podmienianie płyty na wysuniętym napędzie z zdjętą obudową.

szakallo 10.10.2003 06:47

Mój czeski jest bardzo marny, ale dzięki ... text poszedł już pod translacje, a ja w łikend zabieram się na początek za nalepki ...

Wielkie dzięki, i czekam dalej na jakieś inne sugestie ...

Pozdrówka,

ulm@n 13.10.2003 19:55

Jeśli posiadasz nagrywarkę, to zgrywasz ścieżki na dysk programem do ripowania CD albo robisz obraz np. CloneCD i po kłopocie. Jeśli jednak nie posiadasz nagrywarki, to polecam do zgrywania Easy Audio Copy [dostępny na cdrinfo]. To powinno skopiować ścieżki bez szumów.

Testowałem na nowej płytce Łez [Cactus Data Shield 200] i działa jak złoto.

Pedros 25.10.2003 00:26

EAC faktycznie zachował się dość... nietypowo przy ripowaniu tej płyty z nagrywarki, ale już z cd-rom'a (Asus) szło mu lepiej.
Nie wiem czy bezbłędnie (nie sprawdzałem) ale do zripowania tego Bajmu wystarczył mi LTR-2403S i Easy CD-DA Extractor. Zrzut ścieżek wykonałem z szybkością x4.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:35.