![]() |
U mnie dziala na karcie powered by ati.
|
Pytanie:
Czy te nowe sterowniki (Catalyst 3.8 - 7.94) działają tylko z kartami Built by ATi, czy także z kartami Powered by ATi? Na stronach Reference Driver Download są tylko 3.5 / 7.90. Pytam dlatego, że kiedyś ATi wyraźnie dzieliło sterowniki do swoich własnych kart i referencyjne - sterowniki do kart Built by ATi nie instalowały się, gdy karta była Powered by ATi.[SIZE=1] |
trojwymiarowy - u nvidii sie to chyba stereovision nazywalo...
nie slyszalem o takich - jesli jednak ktos by to robil to zaczalbym od kart herculesa - one chyba jako jedyne roznia sie powaznie od oryginalow ati na poziomie sprzetowym i moga cos takiego miec |
co to znaczy obraz stereoskopowy ? :blee:
|
U mnie bez problemow.
BTW. nie wiecie czy sa jakies drivery do radka, aby uzykac obraz stereoskopowy (jak na gf)? Szukalem troche w sieci ale nie znalazlem. |
ja zainstalowalem 3.8 i dzialają sobie normalnie
jedyne co zauważyłem to minimalnie mniejszy wynik w 3dmarku :( a mial być wiekszy... nowe funkcje widać na radkach XT, jakaś funkca bezpiecznego podkręcania tych kart |
hmmm - omegi to sa catalysty - jedyna roznica to odpowiednio poustawiane opcje - autor podkresla to w wielu miejscach - on tylko droga testow ustala dla jakich opcji obraz wygalda najlepiej badz jak aplikacje dzialaja szybciej
jesli masz karte na chipie r200 (8500/9100), lub uzywasz aplikacji openGL poszukaj omeg z dopiskiem 'dell's leaked' - sa to catalysty 3.8 z podmieniona biblioteka opengl - pochodzi ona z oem'owych sterownikow firmy dell i jest dowodem ze to co sie ati od dawna nie udalo bylo tylko kwestia checi - wreszcie 90% programow dziala! :) ja niestety gram tez w cnc generals - ktore nie dziala poprawnie na wielu kartach z catalystami 3.8 (niewazne czy omegowymi czy nie) wiec jade na 3.7... niestety z drivermi ati dlugo jeszcze tak bedzie ze trzeba je dobierac metoda prob i bledow - i jesli cos dziala to koniecznie zapisywac! bo moze sie okazac ze to jedyny dzialajacy konfig... [dotyczy zwlaszcza posiadaczy tanszych kart - ati wyraznie promuje zabawki po 400$ sztuka] |
Cytat:
|
catalyst to WIELKA LIPA
poczytajcie: http://www.rage3d.com/board/forumdis...?s=&forumid=59 jesli macie radeona na kosci r200 (8500(le), 9100...) poczytajcie: http://forum.tweak.pl/viewtopic.php?t=47163 jesli gracie w CNC Generals - odinstalujcie - na r200 nie dziala wogole jesli macie r200 - OMIJAJCIE Z DALEKA ati dalo ciala na maks ps. jakby wylaczyli link do tego dzialajacego opengl to bede hostowal |
No to wygląda na to, że jednak sobie zainstaluję te sterowniki - skoro same pochwalne opinie ;)
|
Cytat:
Jak narazie wszystko jest git, nie ma problemów z nowymi sterami. Czas pokaże, czy nie ma jakiś niedociągnięć. Na pierwszy rzut oka zmieniły się zakładki, w jednej zakładce jest OpenGL i Direct3D ( teraz zakładka nazywa się 3D ), doszła nowa zakładka VPU Recover. Może przy innych kartach graf. ATi pojawią się inne zakładki :) |
25 mb - Display Driver,
Control Panel, WDM Capture driver 7 mb - display driver |
Witam,
Do ściągnięcia są następujące driver'y: wxp-w2k-7-94-030917m-011434c.exe ( 7.80M ) a także: wxp-w2k-catalyst-7-94-030917m-011434c.exe ( 25.94M ) Jaka jest między nimi różnica ?? Z góry THX za odpowiedź. |
Cytat:
|
a ja chyba sobie poczekam na Omega Catalyst 3.8 (używam tych na podstawie Catalyst 3.7 i jest git)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:46. |