Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Sat Przez Kompa Czy Ktos Sie W To Bawi (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sat-przez-kompa-czy-ktos-sie-bawi-26446/)

LECHWOS 13.10.2003 23:49

Sat Przez Kompa Czy Ktos Sie W To Bawi

POLECAM VISIONPLUS VP1020RC Możliwość oglądania programów telewizji satelitarnej na ekranie komputera to bardzo ciekawa i przydatna funkcja. VisionPlus VP - 1020 to sprzętowy odpowiednik karty Prolink PixelView DTV2000p+ (karta jest identyczna). Służy do odbioru cyfrowych programów telewizyjnych i radiowych nadawanych drogą satelitarną i jest to obecnie najtańsze możliwe rozwiązanie realizujące dostęp do satelitarnej telewizji cyfrowej. Dzięki nowej karcie VP-1020 użytkownik ma możliwość oglądania i rejestrowania programów o bardzo wysokiej cyfrowej jakości obrazu i dźwięku. Posiadacze kart graficznych z wyjściem telewizyjnym mogą oglądać odbierane przez tuner programy także na ekranie standardowego telewizora. Specyfikacja techniczna: wejście: 75Ohm zakres częstotliwości: 950 do 2150 MHz poziom sygnału we.: - 65 do -25dBm prędkość transmisji (SR): 2 do 45Msps zasilanie konwertera (LNB): 13V / 18V z zabezpieczeniem przeciwzwarciowym max prąd zasilający: 400mA przełączanie pasma 22kHz Ton obsługuje: "Data Burst" i "Tone Burst" złącze: PCI 2.2 Video format: MPEG-II Audio format: MPEG-II Wymagania czasza + konwerter Windows 98se/Me/2000/XP procesor: min. 500MHz pamięć:128MB RAM karta graficzna: VGA 8MB karta dźwiękowa Direct X 8.0 Funkcje: możliwość oglądania w oknie Windows lub w trybie pełnoekranowym "przesunięcie w czasie" - przy zastosowaniu tej funkcji jeśli coś nam przerwie oglądanie np. programu/filmu (np. telefon) możemy uruchomić nagrywanie, a następnie po przerwie możemy zacząć oglądanie w tym miejscu w którym skończyliśmy. Tuner będzie odtwarzał zapisany wcześniej program/film, a w tle zapisywał aktualny obraz. Dzięki tej funkcji nie musimy tak jak w konwencjonalnym magnetowidzie najpierw zapisać dany program/film do końca, a następnie dopiero go odtworzyć w całości, tylko możemy zacząć oglądać zapisany program/film natychmiast gdy mamy czas - zanim skończy on być nadawany. posiada pilota.
TO SA DANE PRODUCENTA A TERAZ MOJE PRZY ODPOWIEDNIM OPROGRAMOWANIU OGLADAMY CALY POL..:) PREMIERE BOZE JAKIĄ ONI MAJA OFERTE FILMOWĄ
TICKIET DUZO FILMÓW PRZYRODNICZYCH :fiu: ORAZ RADIO NIO DO WYBORU .PIEKNA SPRAWA MAM TĄ KARTE JAKIES PÓŁ ROKU .CZY KTOS BAWI SIE
W TV SAT;)

biniek 12.01.2004 12:56

Ja mam dekoder philips 6010 i wgralem to co potrzeba aby ogladac bezplatne programy na TV.

Nie potrafie natomiast przeniesc sygnalu na kompa. Mam karte TV Prolink Play TV pro RC/FM i ogladam programy z kablówki.

Mam natomiast problem z odbiorem programow z satelity poprze ten w/w dekoder.

Czy wiesz moze jak polaczyc go z PC?

Loczek 12.01.2004 20:44

Ile kosztuje te cudo ???

olo4you 12.01.2004 21:25

ja wole standardowe karty np technotrend wiecej programów na tym działa

Dawid Partyka - Koli 12.01.2004 22:45

Ja polecam technisat. Posiadam SkyStar i jest good:) wszytko dziala mi az miło :)

andrzejj9 14.01.2004 14:46

A czy oprocz Ticketa i Premiere mozna jeszcze jakies pakiety filmowe odbierac? Chodzi mi glownie o Tequille, Palco, Kiosque.

LECHWOS 14.01.2004 18:30

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A czy oprocz Ticketa i Premiere mozna jeszcze jakies pakiety filmowe odbierac? Chodzi mi glownie o Tequille, Palco, Kiosque.

kiski tak ale reszta nie seca 2 (:
niestety

LECHWOS 14.01.2004 18:32

Cytat:

Napisany przez olo4you
ja wole standardowe karty np technotrend wiecej programów na tym działa

wiecej od kiedy dziwne rzeczy piszesz .<oczko>

olo4you 14.01.2004 22:12

Cytat:

Napisany przez LECHWOS
wiecej od kiedy dziwne rzeczy piszesz .<oczko>

chodzi o programy do obsługi a nie te z satelity (słowo program ma różne znaczenia)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:58.