![]() |
Problem z CD-RW MediaStore MT285 (12x)
Witam Grupowiczow
Kupilem ostatnio plytki CD-RW 12x firmy MeidaStore typ MT285 Moj sprzet: nagrywarka: LG GCE-8481B, bios ver. 1.05 + Nero 5.5 i mam nastepujacy problem, gdy nagram te plytke CD-RW (nie wazne czyz z predkoscia 4x, 10x lub 12x) mam problem z odczytem ich na zwyklych CD-ROM-ach. Przy uzywaniu innych CD-RW nie ma tego problemu. Co mozna na to poradzic, oprocz wywalenia ich do kosza i kupna innych ;) !!!!! Czekam na sugestie |
a nie zapomniales zamknac sesji
|
Cytat:
Wszysko jest O.K. Probowalem nagrywac to samo i w ten sam sposob na MediaStore MT285 (12x) i na Dysan CD-RW 12x. Dysan czyta sie w innych napedach CD-ROM jak "zloto", a MediaStore "mieli" sie kilka minut, a potem wyskakuje komunitakt "NIE MOZNA CZYTAC Z DANEGO NOSNIKA, BYC MOZE WYMAGA WYCZYSZCZENIA"!!! Robilem juz na rozne sposby, po pelnym i najwolniszym formatowaniu CD-RW, zarowno w Nero jak i w CloneCD. Co z tym poczac???? |
Moze to taka sama przypadlosc jak z 10x Akossem. Czyta sie w nagrywarce i w zasadzie tylko w niej. W CD-Romach czasami nawet uda sie odczytac strukture katalogow :blee:
|
Może kiepskie egzemplarze. Uzuwam takich samych Cd-Rw na moim Teacu i toshibie DVD, bez problemów jakie opisałeś . Sprawdziłes tylko na swoim swoim sprzecie czy tez jeszcze u kogos innego.
|
mam
ten sam problem co eb70.
moim zdaniem to nieudana seria plytek. Z CDR-ami Media Store nie ma problemów. A ta moja CDRW testowalem na kilku innych kompach i wszedzie jest problem. |
szczerze nie polecam mediastore - wydaje mi sie
ze cdr mediastore odegral decydujaca role w dobijaniu mojego starego 24102b. Trzymalbym sie od tej firmy z dala:blee: |
z daleka od tych plytek...
przynajmniej ja tak radze. Nie dosc ze na Lite-Onie 52327S nie da się zapisywać szybciej niż X4 to jeszcze po kilku razach zapisu przestały mi działać. Nawet pełne kasowanie nie pomogło. Poleciały do kosza.
pozdrawiam. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:07. |