Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   win 2000 pl(sp4) - problem.... (https://forum.cdrinfo.pl/f5/win-2000-pl-sp4-problem-26506/)

mqy 15.10.2003 13:59

win 2000 pl(sp4) - problem....

!!!witam!!!

No wreszcie po zabawach z dyskami, doszedlem do instalacji win 2000 pl z sp4, ale mam naturalnie kilka problemow......
.........otoz wylaczylem sobie wszoraj kompa(jeszcze 98 ) i bylo wszystko ok, wlozylem do FDD i zaczolem instalacje Win 2000, po wczytaniu dyskietki ekran monitora(lewy-dolny rog) tak troche mroga sie i cos sie trzas(Monitor: Panasonic PanaSync/Pro P50) wiec go rozmagnesowalem przyciskiem do tego stosownym na monitorze, ale nie pomoglo......wylaczalem glosniki i je odsunolem ale to niby pomaga, niby nie - sam nie wiem.......
........Nastepnie zajolem sie instalacja Win na dobre, myslalem ze monitor jak przez noc odpocznie to juz mu nic nie bedzie w win 98 nigdy mi sie cos takiego nie zdarzylo, pelen optymizmu poszedlem spac.........a tu dzis monitor trzesie sie jeszcze bardzie......nawet nie chodzi o to ze nie bardzo sie da pracowac to jeszcze boje sie o niego...Obecnie terzesie sie tak dosc porzadnie prawy gorny rog, a w czoraj jak instalowalem progsy an win'ie trzasl sie prawy dol...:buu: (( :buu: :buu: :buu:.......co mam zrobic co sie dzieje, i czym mi to grozi............
-------------------------------------------------
To jest moj drugi problem....dotyczacy uzdkownikow(mniej wazny, dla mnie)..........
..........w Win standardowo ustawione bylo Administrator i Gosc.....chcialem wywalic i goscia i admina i zrobic swoich ale to sie nie udalo.....wiec goscia zostawilem w spokoju(bez hasla),a admina(administrator), zamienilem na "mqy"(pelna kontrola) i zrobilem "Adam"(pelna kontrola), wszystko jest ok. ale tylko w plikach win'a(C:\Documents and Settings), sa tylko trzy katalogi, Administrator, All Users i Default User(ukryty), z mojej dedukacji wynika ze ja czyli mqy jestem(mam pliki w katalogu)"administrator", przy czym zgadzaja mi sie pliki z pulpitu(wszystko oprucz:"Moj Komputer, Moj Dokumenty, Kosz, Moje miejsce sieciowe i Internet Explorer") i Mojch DOkumentow, z menu Start juz nie bardzo(w "Administrator" nie ma tych wszystkich ktore mam ja), problem: gdzie jest "Adam" i w sumie "mqy"(a nie "Administrator"), do obu uzydkownikow mozna sie zalogowac z odpowiednim haslem.......;) ;)

adixo 15.10.2003 17:10

problem pierwszy - wizyta w serwisie z monitorem.
to nie jest wina zmiany systemu z win98 na 2000.

problem drugi - zostaw administratora w spokoju załóż tylko hasło, załóż użytkownika -nazwa dowolna np.mqy o uprawnieniach administratora + hasło i wszystko gra.
gościa też pozostaw, jeśli ktoś niezna twoich haseł może wejść jako gość, ale nie ruszy ci systemu i katalogów administratora i twoich czyli np. mqy

to moja opinia
pozdrawiam

mqy 15.10.2003 17:15

prosze i o dalsze opinie.......
a i jeszcze jedno czy na win 2k instalowac Force aspi(1.7)?????????????dla fieuro?????????
PS. Prosze o szybka odpowiec......

CrazyLucas 15.10.2003 17:23

mi dzialaja dobrze stert adapteca 4.60 - bez koniecznosci force czy fix

mqy 15.10.2003 21:29

Cytat:

CrazyLucas napisa***322;(a)
mi dzialaja dobrze stert adapteca 4.60 - bez koniecznosci force czy fix
Jesli chodzi o stery Aspi to mam ForceAspi 1.7 czyli 4.60, dziala fajnie palilem juz w Feuiero!...........

Ale mam inny problem[Przyjmijcie ludzie, ze urodzilem sie tylko po to aby cierpiec], otoż na Win 2000 miga mi i moj Panasonic(symbol wyzej) i jakis 15 calowy Likom.(( :buu: :-o ......a na Win 98(drugi HDD), nie miga ani pierwszy ani drugi............no ten Likom troszke, ale taki charakter tego monitora, takze to jest jak byc powinno........
PS.poooooooooommmmmmmocccccccccyyyyyyyyyyyyy!!!!!! !!!!!
Co mam teraz zrobic.... ratujcie...... zyletka czy Win 2000.....................

esem 16.10.2003 11:47

Ustaw prawidłowo szybkość odświeżania ekranu: pewnie standadowo Ci się założyło 60Hz.
Pozyteczne są programiki typu Refreshforce a tak wogóle to polecam pakiet programów dołączany do sterowników Omegi: rozpozna Ci świetnie monitor i ustali prękości odświeżania dla wszystkich rozdzielczości. 8)

nimal 16.10.2003 11:57

tak jak pisal esem

w windach nt (czyli tez 2000) nie ma czegos takiego jak odswierzanie optymalne - zainstaluj monitor (jesli masz stery) i recznie ustaw odswierzanie dla wszystkich razdzialek
potem w dxdiag ustaw ponownie odswierzanie "zastepcze" dla trybow dx (zeby w grach tez nie migalo)

ale najlatwiej uzyc refreashforce - zaltwi to w okolo 1 sec 8)

-Sid-The-Rat=> 16.10.2003 12:24

stery omegi - dobra rzecz - cho transfery od tego pana sa kijowe :)
to jest kwestia sterownikow - niestety, ja mialem w xp podobna rzecz - monitor super, karta super - a jak na catalystach 3.8 wchodzilem w zaawansowane menu obslugi ekranu to nie bylo sily zeby obraz nie zafalowal...
wrocilem do 3.7 - i wszystko gra

niestety nie wiem ani jaka masz karte ani jakie sterowniki - koniecznie zainstaluj stery do swojego monitora! bo bez tego to rozne rzeczy sie dzieja...

mqy 16.10.2003 17:30

!!!witam!!!

Co ta za program ten "refreashforce", skad go moge wziasc................
...Karta graficzna to Riva TNT m64(32 mb ramu), dzialam na nowych FX(detonatory), bo takie znalazlem na jakiejs plytce, z bodajze eksperta, na 2k.......(ew. prosze o linki do seterownikow, "uznanych" za najlepsze do mojej karty, chetnie sciagne, cos dobrego, byl gdzies post o tym...Dzialam na rozdzielczosci 1024 na 768(32 bity) - od "urodzenia" nigdy innaczej nie pracowalem(a i poszukam tych sterow do monitora)...........

esem 16.10.2003 17:49

Cytat:

mqy napisa***322;(a)
!!!witam!!!

Co ta za program ten "refreashforce", skad go moge wziasc................
...Karta graficzna to Riva TNT m64(32 mb ramu), dzialam na nowych FX(detonatory), bo takie znalazlem na jakiejs plytce, z bodajze eksperta, na 2k.......(ew. prosze o linki do seterownikow, "uznanych" za najlepsze do mojej karty, chetnie sciagne, cos dobrego, byl gdzies post o tym...Dzialam na rozdzielczosci 1024 na 768(32 bity) - od "urodzenia" nigdy innaczej nie pracowalem(a i poszukam tych sterow do monitora)...........

Oj, grafę to Ty masz cieniutką...
www.guru3d.com - tu masz wszystko. 8)

mqy 16.10.2003 17:56

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Oj, grafę to Ty masz cieniutką...
www.guru3d.com - tu masz wszystko. 8)

Prosze cofnij to co powiedziles....:buu: (( (( :buu: .....
PS. To niestety nie ja ja kupowalem..........:buu: ((

esem 16.10.2003 17:59

Cytat:

mqy napisa***322;(a)
Prosze cofnij to co powiedziles....:buu: (( (( :buu: .....
PS. To niestety nie ja ja kupowalem..........:buu: ((

Załatwione. Cofam, nie masz cienkiej grafy. 8)

mqy 16.10.2003 18:08

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Załatwione. Cofam, nie masz cienkiej grafy. 8)
Szkoda ze nie zmienia to faktu, ze sie sfrajerowalem......:buu:
PS.Choc teraz sie przynajmniehj czuje dowartosciowany - mam pozadna grafe, bez dwuch zdan(na jak esem pochwalil to mucha nie siada)

mqy 17.10.2003 14:15

....UPDATE!.........
.....Refreshforce naturalnie pomogl.......
.....A jesli chodzi o moj stary problem z nagrywaniem(moze ktos pamieta), to istalacja Win 2000(z formatem C:\), pomogla, swietnie sie nagrywa........:)

mqy 23.11.2003 19:55

!!!witam!!!

No i problem wrocil, uzylem wymienionego[post wyzej] programu, ale problem wrocil...............

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:38.