![]() |
Jak podlaczyc SATA + HDD IDE + CDROM`y
jak w temacie. Plyta IS7E (nie moja)mam problem.
Jak podlacze nagryware na master to nie widzi SATA (1dysk) a jak odwrotnie to nie widzi nagrywary. Mysle ze to jest tak ze primary master nie jest wykrywany gdy chodzi sata. Na tej plycie jest tak: SATA (2kanaly) PRIM.MASTER PRIM.SLAVE SEC.MASTER(tu ladnie) SEC.SLAVE(tu ladnie chodzi) moze wiecie czy idze czy nie? |
Mam płytę NF7S v.2 z SATA
Dysk Sata podpięty do Sata 1 kanał CDRW - Primary master DVD - Secondary master sekwencja startowa w biosie - tylko SATA resztę wykrywa automatem - wszystko gra, wiem że to nie ten model płyty ale nie sądze aby producent zaprojektował to tak że jeśli dysk na SATA to nie chodzi primary master w IS7E (zdaje mi się że to też ABIT) pozdrawiam |
moze nie dodalem.Sorka glownie chodzilo o to ze Chce podlaczyc 1DYSK SATA i 1 dysk IDE i jak to wszystko razem polacze to mi nie wykrywa albo nagywary albo SATA (dysku)
polaczylem tak: kanal 1 SATA - dysk sata kanal 2 SATA - puste ide1-nagrywara master ide2-hdd slave ide3-cdrom master ide4-nic jak to polaczyc. Z kumplem wszelkie kombinacje robilismy.Jest jakis opis do tego. W instrukcji nie ma nic |
Podczas przenoszenia danych miałem dwa dyski, ale głowy nie dam czy IDE był jako primary master czy slawe
obecnie: 1 kanał SATA HDD SATA Baracuda ST3120026AS primary master - CDRW LTR 52327S primary slave - nic secondary master - DVD Lite ON LTD 163D secondary slave - nic i wszystko u mnie gra ??? ??? ??? podepne ponownie hdd IDE i sprawdzę każdą pozycje pozdrawiam |
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno rozwiązanie ??
spróbuj podłączyć HDD IDE na secondary slave lub zamień z CD-ROM na master tak aby CDRW była sama na taśmie ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:42. |