![]() |
CHEMIA POMOCY!!
1.Oblicz stężenie molowe i pH roztworu otrzymanego po zmieszaniu 300cm3 0,1 molowego roztworu KOH i 50 cm3 wody.
2.Oblicz pH 0,01 molowego H2SO4. 3.Iloczyn rozpuszczalności Pbl2 wynowi 1,6*10(do potęgi -5) czy 3 cm3 wody wystarczy do rozpuścić 0,5 soli? proszę pomóżcie |
ad 8. 4%
Nie masz tu nic chemii. Tak samo byś liczył, jakbyś rozrabiał bimberek :D |
jestes noga a przez te 8 godzin bys zmeczyl te zadania.
9 masz wynik - skad narzekanie? |
Chemii mam tylko semestr i nikt jej nie chciał, ale takie wymogi. Mój kierunek z chemią nie ma nic wspólnego i nigdy w życiu mi się to nie przyda. Więc jak jest ktoś na tyle uczynny żeby to zrobić to dziękuję, a jak ktoś nie chce to niech powstrzyma się od komentarzy.:ysz:
|
Cytat:
|
1:48 :D W tym czasie gość miał szansę ale ją sp... chwile później :]
|
|
Cytat:
|
W sumie macie rację. Jednak nie zmienia to faktu, że te zadania są proste (dobre parę lat nie mam styczności z chemią a nie widzę w nich wielkiego problemu, zresztą więcej w nich matematyki niż chemii), a jednak najlepszym sposobem na pojęcie czegoś, czego się nie rozumie jest zapytanie o pomoc kolegi/koleżanki - to trzeba nie tylko zapamiętać ale i zrozumieć.
|
Na lekarskim rowniez jest chemia zwykla.
|
Cytat:
Generalnie jest tak jak piszesz ale wydaje mi się, że są wyjątki :] |
Hmm. Kolokwium to takie coś na studiach.
Na studiach nie ma chemii na kierunkach niezwiązanych z chemią. Jeśli się jest nogą z chemii to się na kierunek związany z chemią nie wybiera. Zadania są tak proste, że część można w pamięci obliczyć. Jeśli nawet ktoś Ci pomoże, to co Ci to da? Przecież egzaminu z takimi brakami nie zaliczysz... |
wpadnie @Rycho to Ci procenty przeliczy :taktak:
On Ci nasz nadworny chemik jest ... |
Jak na kolokwium to nie ma bata - musisz zrobic sam.
Poza tym poziom abstrakcji jest niski. ad 9 - 7% |
dziś chyba jakieś przesilenie jest :sciana:
7 latek i prawie miesiąc :) :jupi: czyżby nowy rekord :hmm: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:41. |