Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Szukam pluginu do Winampa <płynne przechodzenie między utworami> (https://forum.cdrinfo.pl/f5/szukam-pluginu-winampa-plynne-przechodzenie-miedzy-utworami-26537/)

CIAPEK 16.10.2003 11:43

Szukam pluginu do Winampa <płynne przechodzenie między utworami>

Jak w temacie.

Chodzi mi o to aby Winamp pieknie na pare sekund przed zakonczeniem utworu go wyciszal a uruchamial powoli (coraz glosniej) nastepny kawalek.

Pieknie to wyglada i brzmi pod Linuxem i Winampowskim XMMS'em (jesli ktos wie o co chodzi), jest to jeszcze piękniejsze niz w Winampie 3.

Na pewno wiecie o co mi chodzi - takie dyskotekowe przejscie, ale na prawde w tym XMMS'ie jest to super!!

Mam Winampa dwójke. Prosze pomóżcie bo nawet nie wiem jak i gdzie mam tego szukac.

Może podacie jakas nazwe czy coś na podobe, nawet dokladnie nie wiem jakiego to typu plugin...czy wyjścia czy inny.

Pomóżcie a sprawicie mi radość :) Dzięki:3msie:

nimal 16.10.2003 11:45

crossfader na stronie winampa, plugin wyjscia

CIAPEK 16.10.2003 11:56

dzieki Nimal za tak szybką odpowiedź...teraz musze na chwile odejść od kompa, jak przyjde sprawdze to i dam znać czy wszystko gra!:)

CIAPEK 16.10.2003 12:43

...

wyszukalem na winampie.com "crossfadery" i znalazlo mi 4 pluginy, ale to nie to :( 3 z nich dzialaja tylko na dwóch winampach tylko "DSP" nie uruchamia zadnego okienka jest typowym pluginem dzialajacym sobie standardowo w tle i nie potrzebuje zadnej konfiguracji, ale to jakaś lipa...nie dosc, ze po kliknieciu "next" (nastepny kwalek) jest sekundowa cisza to on tylko wycisza ostatni kawalek i uruchamia drugi :(.
Mi chodzi o cos takiego jak ma Winamp3 i ten XMMS...piękne przejście/zmixowanie utworów.
Pluginek niech sobie dziala w tle bez zbednych potrzeb jego konfiguracji czyli tak jakby byl a go nie ma. A te pluginu ktore wyszukalem to jakies dyskotekowe, pokrecone kombajny.

Czy nikt na serio nie ma takiego pluginu? Jakieś namiary?
Albo po prostu ktos moze zna te crossfadery o ktorych mowilem i zna sie na nich na tyle zeby bylo tak jak bym chcial :)

...

nimal 16.10.2003 12:57

Re: ...

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
Czy nikt na serio nie ma takiego pluginu? Jakieś namiary?

wpedzilem Cie w maliny? - sory
jak bede w chacie (czyli wieczorem) to wysle Ci na maila - jesli go nie podales w profilu to daj w topiku, albo umieszcze jako plik w odpowiedzi
u mnie dzialal. ale sciagalem jakies pol roku temu, moze usuneli?? ma normalna konfiguracje, tylko trzeba go wybrac, poklikac na zakladkach (nikt nie wie czemu) i juz jest git

pozdro

CIAPEK 16.10.2003 14:17

w maliny to mnie nie wpedziles, ale to raczej nie to :)
Bede wdzieczny jak mi podeslesz ;)

Mowie grzebalem wszedzie i nie podpadły mi te pluginy.

Mail jest na dole w podpisie ;) (poczta polska e-mailowa) :3msie:

nimal 17.10.2003 00:17

Ilość załączników: 1
na emalie wlasnie tez posylam, ale walne tez tu - moze jeszcze ktos skorzysta :czytaj:

Pagerus 17.10.2003 08:50

Całkiem fajny ten plugin :) Dzięki nimal :)

CIAPEK 17.10.2003 11:27

jak napisalem nimalowi w mailu...coś mi się tnie ten plugin...długo czekam na reakcje np. przesunięcie utworu dalej czy samo zamkniecie winampa.
Czy to możliwe, że mam za słaby komputer na ten plugin?

nimal 17.10.2003 11:33

czesc Ciapek, widze ze jestes tu to juz z emali nie bede odpisywal - mi sie plugin nie tnie, puszczalem go na standardowych ustawieniach (zmieniajac tylko krzywa wejscia albo wyjcia - nie pamietam - w orginale jedna z nich byla skosna, a druga prosta - ja mam obie skosne), ze wina kompa to cierzko uwierzyc, choc nigdy nic nie wiadomo
moze stery dzwieku lub co innego :blee:

CIAPEK 17.10.2003 11:34

właśnie...tych ustawień tam jest duuużo...może buforowanie czy coś

No nic...będę grzebał :):3msie:

nimal 17.10.2003 11:36

chociaz zaraz - olsnilo mnie ^_^
czy chodzi Ci o to (pierwotnie myslalem ze dzwiek Ci sie wiesza ^_^ ), ze jak zamykasz wampa to przez kilka sec slychac wygasajacy dzwiek?? TAK MA BYC
to samo przy przesuwaniu piosenki itp
mozesz zawsze zmienic czasy tego przejscia/wygasania - tym samym zmniejszajac czas mixowania

pozdro

CIAPEK 17.10.2003 12:00

hehe nimal, no również o to...mówie-nie wierze żebym miał kompa za słabego pod plugin, ale plugin jest po prostu tak rozbudowany, że trzeba pogrzebać w nim troche, aby wszystko pasowało. Pozdro.

Może dasz jakieś wskazóweczki, albo morze zrzuty ustawień? :chytry: ;)

nimal 17.10.2003 12:11

Cytat:

CIAPEK napisa***322;(a)
Może dasz jakieś wskazóweczki, albo morze zrzuty ustawień? :chytry: ;)
chetnie, ale zgodnie ze standardem - jak bede w domu 8)
i nie obiecuje ze dzis bo dzis impra, jutro delegacja (czyt impra) ^_^ ^_^

pozdro

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08.