![]() |
Szukam pluginu do Winampa <płynne przechodzenie między utworami>
Jak w temacie.
Chodzi mi o to aby Winamp pieknie na pare sekund przed zakonczeniem utworu go wyciszal a uruchamial powoli (coraz glosniej) nastepny kawalek. Pieknie to wyglada i brzmi pod Linuxem i Winampowskim XMMS'em (jesli ktos wie o co chodzi), jest to jeszcze piękniejsze niz w Winampie 3. Na pewno wiecie o co mi chodzi - takie dyskotekowe przejscie, ale na prawde w tym XMMS'ie jest to super!! Mam Winampa dwójke. Prosze pomóżcie bo nawet nie wiem jak i gdzie mam tego szukac. Może podacie jakas nazwe czy coś na podobe, nawet dokladnie nie wiem jakiego to typu plugin...czy wyjścia czy inny. Pomóżcie a sprawicie mi radość :) Dzięki:3msie: |
crossfader na stronie winampa, plugin wyjscia
|
dzieki Nimal za tak szybką odpowiedź...teraz musze na chwile odejść od kompa, jak przyjde sprawdze to i dam znać czy wszystko gra!:)
|
...
wyszukalem na winampie.com "crossfadery" i znalazlo mi 4 pluginy, ale to nie to :( 3 z nich dzialaja tylko na dwóch winampach tylko "DSP" nie uruchamia zadnego okienka jest typowym pluginem dzialajacym sobie standardowo w tle i nie potrzebuje zadnej konfiguracji, ale to jakaś lipa...nie dosc, ze po kliknieciu "next" (nastepny kwalek) jest sekundowa cisza to on tylko wycisza ostatni kawalek i uruchamia drugi :(.
Mi chodzi o cos takiego jak ma Winamp3 i ten XMMS...piękne przejście/zmixowanie utworów. Pluginek niech sobie dziala w tle bez zbednych potrzeb jego konfiguracji czyli tak jakby byl a go nie ma. A te pluginu ktore wyszukalem to jakies dyskotekowe, pokrecone kombajny. Czy nikt na serio nie ma takiego pluginu? Jakieś namiary? Albo po prostu ktos moze zna te crossfadery o ktorych mowilem i zna sie na nich na tyle zeby bylo tak jak bym chcial :) ... |
Re: ...
Cytat:
jak bede w chacie (czyli wieczorem) to wysle Ci na maila - jesli go nie podales w profilu to daj w topiku, albo umieszcze jako plik w odpowiedzi u mnie dzialal. ale sciagalem jakies pol roku temu, moze usuneli?? ma normalna konfiguracje, tylko trzeba go wybrac, poklikac na zakladkach (nikt nie wie czemu) i juz jest git pozdro |
w maliny to mnie nie wpedziles, ale to raczej nie to :)
Bede wdzieczny jak mi podeslesz ;) Mowie grzebalem wszedzie i nie podpadły mi te pluginy. Mail jest na dole w podpisie ;) (poczta polska e-mailowa) :3msie: |
Ilość załączników: 1
na emalie wlasnie tez posylam, ale walne tez tu - moze jeszcze ktos skorzysta :czytaj:
|
Całkiem fajny ten plugin :) Dzięki nimal :)
|
jak napisalem nimalowi w mailu...coś mi się tnie ten plugin...długo czekam na reakcje np. przesunięcie utworu dalej czy samo zamkniecie winampa.
Czy to możliwe, że mam za słaby komputer na ten plugin? |
czesc Ciapek, widze ze jestes tu to juz z emali nie bede odpisywal - mi sie plugin nie tnie, puszczalem go na standardowych ustawieniach (zmieniajac tylko krzywa wejscia albo wyjcia - nie pamietam - w orginale jedna z nich byla skosna, a druga prosta - ja mam obie skosne), ze wina kompa to cierzko uwierzyc, choc nigdy nic nie wiadomo
moze stery dzwieku lub co innego :blee: |
właśnie...tych ustawień tam jest duuużo...może buforowanie czy coś
No nic...będę grzebał :):3msie: |
chociaz zaraz - olsnilo mnie ^_^
czy chodzi Ci o to (pierwotnie myslalem ze dzwiek Ci sie wiesza ^_^ ), ze jak zamykasz wampa to przez kilka sec slychac wygasajacy dzwiek?? TAK MA BYC to samo przy przesuwaniu piosenki itp mozesz zawsze zmienic czasy tego przejscia/wygasania - tym samym zmniejszajac czas mixowania pozdro |
hehe nimal, no również o to...mówie-nie wierze żebym miał kompa za słabego pod plugin, ale plugin jest po prostu tak rozbudowany, że trzeba pogrzebać w nim troche, aby wszystko pasowało. Pozdro.
Może dasz jakieś wskazóweczki, albo morze zrzuty ustawień? :chytry: ;) |
Cytat:
i nie obiecuje ze dzis bo dzis impra, jutro delegacja (czyt impra) ^_^ ^_^ pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:08. |