![]() |
A ile może kosztować router do Neo+ (bez switcha) z funkcją Virtual Server?
|
Mam przekierowane porty. Na 4662 i 4672, na PTC i na UPD. I mam funkcje Virtual Server, tam si przekierowuje porty.
|
No taka przejściówka to by mogłabyć dobra rzecz :)
|
musi mieć taką opcję: Virtual Server jeżlei dobrze pamiętam...
tanie routery są dosyć ubogie... a poza tym do neostrady potrzebny jest router z portem WAN typu USB bo neo nie ma niestety wbud. routera jak cx, a szkoda... jest to taki modem DSLowy chyba nie wiem jak to jest z neo+ ale raczej tak samo można ponoć zastosować przejściówkę usb/rj45 ... |
Skoro już mowa na temat routerów do Neo+ to jakie możecie polecić w przyzwoitej cenie? No i jeszcze jedno pytanie - czy da się forwardować porty na takim routerze? Jeśli tak, to w jakis sposób się to robi? Obecnie mam router Planet i SDI - ale tamtejszy firewall ma strasznie do kitu obsługę :( Nie mam pojęcia jak nim forwarować porty... A wkurza mnie to, że nie mogę być w DC active... :(
|
dziwne
powinno działać jak masz w routerze coś takiego jak DMZ (strefa zdemilitaryzowana) mozesz spróbowac to włączyć na twój ip i zobaczyć co sie stanie dziwne, że po przekierowaniu portów dalej się pluje a próbowałeś np. przestawić port TCP na 80 ? a ikonka muła jest "normalna" czy "muł am opaskę na oczach" ? na stronie którą podaje e-donkey przy lowid jesttest otwartych portów - sprawdź... |
Nikt nic nie wime :cisza:
|
NEO+ a router ;((((((((((
Witam. Miałem niedawno NEO+ na modemie Sagem F@st 800-840. a takiej konfiguracji ściągało mi ok 100mb/h. Teraz jestem na routerze ADE-4000 (sam, jestem jedynym użytkownikiem) i mułek strasznie mi zwolnił. I podkreślam że jestem sam. Mam przekirowane porty. I tym sposobem mam High ID. Sprawdziłem, nie jest fałszywy. Sprawdzałem wszytkie mody i kombinacje.
Gdy przełanczam na zwykły modem to chodzi spoczko ale jak przełącze na router to LIPA |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:22. |