![]() |
DVD+R kompatybilność z stacjonarnymi odtwarzaczami
Czesc
Mam, może banalne pytanie, ale gdzie mozna znaleźć wykaz sprzętu stacjonarnego wraz z informacjami o akceptowanych formatach? Wiem, że DVD-Video(każdy), a co z innymi? Mam Philipsa DVD-712, chcę kupić nagrywarkę Lite-On 401(nie chcę się bawić w przerabianie) i nie wiem czy mój stacjonarny DVD będzie czytał DVD+R, instrukcja opisuje tylko DVD-Video i DVD+RW. Pytanie 2 dotyczy płyt DVD+R, jakie firmy, jaki producent itp, czy są lepsze od DVD-R? Pozdr Miki |
|
Dzieki, a jakie płytki DVD+R szczególnie polecasz i dlaczego?
Czy jakościowo są lepsze od DVD-R? |
Cytat:
Polecamy (ja, Robs,fido2001,Cobra Verde) płyty dobre, markowe na nośniku Tayio Yuden,Ricoh,MCC. Jednym słowem płyty Verbatim oraz TDK.Najlepiej pudełkowe (bo Verbatimy z wałka okazały się mieć nośnik CMC Magnetics (denny)). Po co mają Ci płyty zaczać padać po pół roku ? Naturalnie mozesz mieć szczęście i tanie Esperanze czy Princo mogą Ci pochodzić dłużej, ale po co kusić los ? Pozdrawiam Jabba |
Oczywiscie podpisuje sie pod madrymi refleksjami Jabby, potwierdzam identyczne zdanie...
A tu masz linke do artykulu w jezyku angielskim, traktujacym o wyzszosci formatu DVD+R. http://www.cdfreaks.com/article/113 Pozdrawiam, Rafal. |
Trudno okeślić jednoznacznie, który format jest lepszy, bardziej zgodny (lub lepszej jakości płytki :) ) jest format DVD-R. Komleksowy artykuł zawierający porównanie zgodności nośników -+ i to markowych o czymś świadczy :), znajdziesz go tutaj: www.cdrinfo.com
pozdrawiam, bud |
dzieki wszystkim, poczytam i wyciągnę wnioski
Pozdrowionka Miki |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:48. |