![]() |
Co do linii w monitorze NEC..
posiadam takiego Neca tyle że 17. Linie są widoczne tylko na jednolitym kolorze, mnie to nie przeszkadza. Są bardzo cieńkie, najlepiej widać je na jaskrawych kolorach. Sprawdz w jakims sklepie, nie każdemu to odpowiada. Poza tym monitor jest naprawde dobry.
pozdrawiam. |
Ad. 1)
Myślę, że najlepiej będzie, jak wybierzesz się do sklepu i własnymi oczami sprawdzisz, który monitor Ci odpowiada. Z tym jest trochę tak, jak z kupowaniem ubrania czy butów - wymiary teoretycznie dobre, a mimo to nie pasuje, niewygodne, czy po prostu źle leży. Dwa druty podtrzymujące maskę w kineskopach typu Trinitron widać niestety dość wyraźnie na jednolitym tle - np. białym tle dokumentu tekstowego. Nie wiem, do jakiego stopnia można się do tego przyzwyczaić, bo nie pracowałem na takim monitorze przez dłuższy czas - ale przez tę chwilę wyraźnie to widziałem i troszkę mi to przeszkadzało. Przypuszczam, że po jakimś czasie przestaje się to zauważać, a w przypadku różnorodnego tła (kolorowa tapeta pulpitu, gry, itd.) nie widzi się tego w ogóle. Ad. 2) Asus jako firma ma chyba trochę większe tradycje, ale wydaje mi się, że ich wyroby są porównywalne. Musisz sobie zadać pytanie, co takiego ma jedna płyta czego nie ma druga, a co jest albo będzie Ci wkrótce potrzebne. |
Re: ????Monitor and Płyta gl.????
Cytat:
pozdro ;) |
????Monitor and Płyta gl.????
1)Hej Hej mam dylemat nie wiem którą 19 wybrać A wybieram miedzy 19 NEC FE991 Super Bright i Lg 900P.
Pomóżcie! CZy te dwie linie w necu są uciążliwe( może ktoś ma ich zdjęcia?)Help! 2)Tu nie wiem którą płytkę wybrac:)/ Asus p4p800 czy abit is 7 Help!!! Proszę o szczegółowe wyjaśnienie takiego a nie innego wyboru. Dziex! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:29. |