![]() |
odtwarzanie dźwięku i obrazu - wszystko przyspieszone (czemu?)
witajcie
dziś bawiłem się nowym komputerem u rodziny, niby wszystko pięknie działa ale jest mały problem z odtwarzaniem filmów DivX, mp3, filmów DVD. Otóż wszystko jest odtwarzane za szybko jakby włączone było przewijanie na podglądzie, nie idzie nic obejrzeć ani posłuchać. Zmieniałem kodeki do DivX ale nic nie pomaga. Komputer to Athlon 2400+, 256MB RAM, Asus KT600, muzyka na płycie, Gigabyte Radeon 9200, DVD LG, nagrywarka LiteOn, win98se pl, DirectX 9.0b, Via 4in1 4.49p2. Co ciekawe Winamp jako jedyna aplikacja potrafi poprawnie odtworzyć muzykę i film DivX (ale nie ma napisów niestety). |
Re: odtwarzanie dźwięku i obrazu - wszystko przyspieszone (czemu?)
Cytat:
|
nie, nie odtwarzam tak
jeżeli pliki mp3 słucham w Windows Media Player to są odtwarzane za szybko i skokami, a wystarczy że włączę Winampa i już są poprawnie odtwarzane filmy DivX odtwarzam SubEditem używając różnych kodeków i zawsze efekt jest ten sam - film jest przyspieszony razem z dźwiękiem (w Winampie odtwarza się bez problemu) filmy DVD odtwarzam programem który był razem z kartą graficzną Gigabyte i też jest odtwarzany za szybko, brak mu płynności, skacze do przodu |
w chwili obecnej zaktualizowałem system win98se do Windowsa XP i problem zniknął, wszystko jest poprawnie odtwarzane niezależnie od użytej aplikacji
jednak nadal nie wiem co było przyczyną tych problemów |
Ja mialem to samo na winie98 po zmianie na xpeka wszystko jest OK. Ale nie znam przyczyny takiego zachowania...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:24. |