![]() |
U mnie tym zajmują się dwie kości, więc zaprogramowanie ich jeszcze nie wiom jak to dopiero jest koszt;)
|
PHILIPS
U mnie jest pamięć jest wlutowana na dodatek w technologii SMD
Więc wymiana takiej pamięci może troszkę kosztować. |
kowanski
tam trzeba tylko wymienic eprom a to sa grosze !!!:czas:
|
Re: PHILIPS
Cytat:
|
Philips
No właśnie i tu jest problem .
Wszedzie gdzie szukam jest opisany model 611/ 002 a ja mam model 001 i nikt o takim nawet nie wspomina . Ze swoim bardzo słabym angielskim na niektórych stronach piszą że są modele z pamięcią ROM . Być może na nieszczęście moje ja mam taki model??? Jezeli tak to klapa . Sam nie wiem więc POMOCYYYYYY!!!! POZDRAWIAM AHA Jak mam serwis do DVD730 I DVD 930 PHILIPSA kody wchodzą do 612 to być może wejda i do reszty dvd phil. Jak dorze pójdzie z załatwieniem skanera to byc może za 3dni będę go mógł umieścic w necie Jeżeli jestescie zainteresowani to dajcie znać na forum. Pozdrawiam GONZO |
nie ma czegos takiego jak limit x3
ja w swoim zmienialem ze 16x i dziala ! to jest podobna zasada jak zmiana biosu mobo ! pic polega na tym zeby odpowiednio nazwac plik
dla przykladu ten sam plik ma nazwe ADR12KO i dziala natomiast po zmianie na adr12Ko juz nie dalej jesli po wgrani nowego firmware nasz ekran od philipsa dla przykladu pokaze panasonic a chcemy wrucic do orginalnego philips to ten sam plik bedzie trzeba zmienic tak zeby go ten panasonic poznal dla przykladu PASC10A po wgraniu bedzie philips.... moze akurat u philipsa to inaczej pracuje ale taka jest zasada ! wiec plik ktory masz gonzo napewno jest dobry ,tylko kwestia jego opisania ! i sprawdzenia czy ten model ktory masz mozna upgreydowac |
PHILIPS
Co prawda do trzech razy sztuka,ale ani razu mi śię nie udało go upgrejdować (ale fajne słowo uprg.)
Mam pytanie :ile kosztowała naprawa w serwisie? Pozdrawiam GONZO |
Uważaj po podobno można wgrać firmware tylko :cisza:3 razy:cisza:, potem można uszkodzić DVD (tak mi powiedział gość z servisu, ale po fakcie) , tak było w moim przypadku (PHILIPS 633) :'(
|
PHILIPS
Niestety nic z tego maszynka chwilę czyta płytkę i wywala ERROR DISC
Płytkę nagrywałem w trybie DAO (disc at once),ISO Poziom2,tryb 2XA, ISO 9660,joliet,zezwoliłem na zagłębienie scieżek więcej niz 8,iwięcej niż 255 znaków w ścieżce,CD zamknięte.Płytka typu CD-R. Dziękuje za iso plik i pozdrawiam. MOŻE KTOŚ ZNA INNY SPOSÓB ??? |
juz wyslalem
sprawdz i nie mniej do mnie pretesji jak cos nie tak ;p
|
philips
|
philips
podaj e-mail to ci wysle pliki w formacie ISO.
|
philips
Juz go rozebrałem i znalazłem taką małą karteczkę to chyba jest nr.firmware :9566.6 a niżej 5.1.12
Ijeszcze jedną : SW 7.12 anizej 1.3 to pewnie chodzi o serwo? |
philips
Mój model dvd612 /001
|
philips
Próbowałem wszystkie dla danego modelu i nic z tego nie wyszło.
Sciągałem ze strony :http://philips.ianc.net Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:21. |