Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Restarty (https://forum.cdrinfo.pl/f5/restarty-26662/)

Pawel_k 20.10.2003 12:25

Cytat:

Ice napisa***322;(a)
miałem kiedys taki problem gdy mialem uszkodzone pamiątki.
Spotkalem sie tez z czyms takim przy karcie graficznej MSI G4 440MX w winXP.

u kolegi winxp blokowal sie w trakcie botowania gdy mial gf4mx na pokladzie :blee: takze raczej te restarty za pozno przychodza jak na mx'a ;)

Ice 20.10.2003 12:11

miałem kiedys taki problem gdy mialem uszkodzone pamiątki.
Spotkalem sie tez z czyms takim przy karcie graficznej MSI G4 440MX w winXP.

pawelblu 19.10.2003 23:10

Cytat:

goliat napisa***322;(a)
Probowałem ale niestety nie.Caviarek stracił 4 partycje i nie był widoczny w Windzie.Dopiero Partiton Magic załatwił sprawe.Po tych zabiegach nawet EasyRecovery nic szczególengo nie odzyskał
Ale nie musisz miec partycji zeby odzyskiwac w easyrecovery. Wystarczy dysk z ktorego bys uruchomil system i ten jako drugi, wtedy ER sam powinien znalezc ten obszar z danym ktorych winda nie widzi.

goliat 19.10.2003 22:58

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
Pdejrzewam ze bez problemow bys to odzyskal easyrecovery 6.0
Probowałem ale niestety nie.Caviarek stracił 4 partycje i nie był widoczny w Windzie.Dopiero Partiton Magic załatwił sprawe.Po tych zabiegach nawet EasyRecovery nic szczególengo nie odzyskał

pawelblu 19.10.2003 22:42

Cytat:

goliat napisa***322;(a)
po jednym z takich restartów straciłem 80GB danych! ! !:buu:
Pdejrzewam ze bez problemow bys to odzyskal easyrecovery 6.0

goliat 19.10.2003 22:23

Cytat:

mallow napisa***322;(a)
a ja bym sie klucil co do zasilacza... popieram Sprezyna
bo 300W to nie tak duzo ...

Stawiam na zasiłke.Sprawdź zasilanie progsem AIDA32 http://www.aida32.hu/aida-download.php?bit=32. Wejdź w Komputer-> Czujnik i sprawdź wartości napięć 5V i 12V. Nowe HDD są wrażliwe na skoki napięć co w konsekwencji może powodować restarty.Przerabialem to jakiś czas temu, po jednym z takich restartów straciłem 80GB danych! ! !:buu:

seoman 19.10.2003 22:22

Ustaw sobie w xpku "niebieski" ekran.
standardowo xp gdy pojawi się "wyjątek krytyczny" pomija w/w ekran z numerem błędu,zrobi sobie restart albo zawiśnie na amen najczęsciej jednak "skiluje" sobie dany proces.
Wiem że tą usługe sobie kiedyś włączyłem, ale teraz na smierć zapomniałem gdzie :)
Jak sie to ustawia znajdź sobie na stronie www.winxp.com.pl (forum)

Możecie wierzyć lub nie xp nie zawiesił mi sie ani razu od czasu jego instalacji ponad 1 rok
upss sorry jeden raz był bliski totalnego zawieszenia ale było to spowodowane brakiem miejsca na dysku c: po zamknięciu kilku procesów
wrucił do normy :0

mallow 19.10.2003 21:48

a ja bym sie klucil co do zasilacza... popieram Sprezyna
bo 300W to nie tak duzo ...

tomall0 19.10.2003 20:54

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
no to ja stawiam na plyte (moze sa jakies bledy w sterownikach do niej) bo awaria procka napewno niepowodowala by takich objawow....
Stery dedykowane płycie VIA 4in1, bez tych sterów to samo:(

Pawel_k 19.10.2003 20:45

no to ja stawiam na plyte (moze sa jakies bledy w sterownikach do niej) bo awaria procka napewno niepowodowala by takich objawow....

tomall0 19.10.2003 20:41

Re: Re: Restarty

Cytat:

Pawel_k napisa***322;(a)
moze poprostu pamiatki 266mhz ustawiles na 333mhz ???
Chodzi o to że po awarii płyty dostałem nową pod P4, i nie wiadomo co szwankuje, sprawdzałem pamiątki, zasiłkę, sieciówkę, wszystko OK, pozostaje tylko płyta i procek. Restarty wyglądają mniejwięcej tak: wchodzę do sieci siedze jakiś czas i gdy wychodzę restart, to samo dzieję się gdy skończę grać w Quake'a, wyjdę i restart. Czym do cholery może to być spowodowane? Pozostaje tylko płyta i procek:( ???

PS Pamiątki 266 na 266 zasiłka 300W. Timingi sprawdzone wszystkie możliwe opcje???

Pawel_k 19.10.2003 20:30

Re: Restarty

Cytat:

tomall0 napisa***322;(a)
Witam, czy możliwe są pod windą XP restarty z powodu zbyt małej ilości ramu ( w moim przypadku ze wzgldów techn. 128 DDR). Objawia się to tym że komp restartuje mi się gdy np wyjdę z netu lub po jakimś obciążeniu ?
moze poprostu pamiatki 266mhz ustawiles na 333mhz ???

Sprezyn 19.10.2003 20:26

moze zasilacz nie wyrabia??

ZiP 19.10.2003 20:25

Re: Restarty

Cytat:

tomall0 napisa***322;(a)
Witam, czy możliwe są pod windą XP restarty z powodu zbyt małej ilości ramu ( w moim przypadku ze wzgldów techn. 128 DDR). Objawia się to tym że komp restartuje mi się gdy np wyjdę z netu lub po jakimś obciążeniu ?
Pierwsze słyszę o takim czymś :glaszcze:
Prędzej byłoby to spowodowane zbyt agresywnym timingiem pamięci, jeżeli to w ogóle RAM jest winny.

tomall0 19.10.2003 19:55

Restarty

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:09.