![]() |
Re: Litek 48246S@52327S ???
Cytat:
|
Chyba byłem wtedy w takim nastroju, że było mi wszystko jedno ;) - jedna nagrywarka w prawo czy w lewo.... Po wgraniu firmware'u od 52327S przestała działać, ale dało się wgrać z powrotem firmware właściwy - dlatego nie musiałem wchodzić w bliższy kontakt ze sklepem/serwisem. Podejrzewam, że chyba by jednak nie uznali.
A serio - gdzieś czytałem - chyba w opisie do programu Ltnflash, że pamięć tych nagrywarek ma pewien obszar, który nie jest zapisywany w czasie wgrywania nowego firmware'u - to właśnie pozwala zachować minimum funkcji życiowych nagrywarki i powtórzyć operację w razie jej niepowodzenia. Podobno zresztą nowoczesne biosy płyt głównych też coraz częściej miewają coś takiego (nie mówię tu o rozwiązaniach typu Dual BIOS Gigabyte'a). |
Cytat:
|
Popieram przedmówców - nie da się! Sprawdzone!
|
Sid dobrze radzi, te modele zbudowane są na różnych scalakach i biosy są nie zamienne.
|
wazny jest model '6' to nie to samo co '7' - przedostatni symbol w nazwie modelu
jesli ten symbol sie nie zgadza to nie wgrywaj biosa bo bedziesz plakal i kopal w obudowe |
Nie radze.
|
Litek 48246S@52327S ???
Witam !
Mam w tej chwili liteona 48x z wgranym biosem 6S0D od 52x nagrywareczka smiga elegancko tylko nasuwa mi sie pytnie... Czy pasuje biosik od Wersji 52x32x52x ??? pozdrawiam Łukasz |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:34. |