![]() |
Dobra, doszedlem w czym problem...
Okazalo sie, ze po odpieciu cd-romu, nagrywarka zaczela normalnie nagrywac... Pytanie teraz jak zrobic zeby to dzialalo i z cd-romem :) Podpiete mialem: dysk na 1 kanale ide nagrywarke (secondary master) i cd-rom (secondary slave) na 2 kanale ide. Jak teraz zrobic? Dysk i cd-rom dac na 1 kanal pewnie? Jak Wy macie? |
Podsumowujac:
1. Flashowalem najpierw plikami *.exe ze strony producenta, efekt byl jak opisany wyzej. 2. Flashowalem "Flash Utility for LiteOn-made Drives" z plikiem bin, tak samo G... z tego wyniklo. 3. W MtkWinFlash nie jestem w stanie wybrac Target Drive (nie ma zadnych dostepnych, rozwijalnych opcji...) i nie wiem jak niby mam wybrac: Direct IDE Port Mode, nigdzie nie ma takiej mozliwosci... Jednym slowem jedna wielka poopa, tylko dlaczego wszystkie inne funkcje ta nagrywarka spelnia, tylko nie chce tych cholernych obrazow nagrywac... |
Re: Re: LTR 52327S i nagrywanie obrazow...
Cytat:
"Unable to flash firmware. Please conntact with your vendor", zamykam to okno i jest napisane flash failed (co nie zmienia faktu, ze bios jest wykrywany dobrze jako QS09). Jesli chodzi o sprzet, to mam tez cd-rom lite-ona, dysk caviara 80gb, plyte: epox 8rda3l i athlonaXP 2500+, 2x256 ramu... Co do mktwinflash to nie mam pojecia co to jest i czym to sie je :) |
nie wiem czym flashowales ale moze sprobuj mktwinflash.
U mnie sie udalo nawt bez wylaczania DMA i odpinania DVD Do zassania w Sobala podwieszonym na gorze |
Re: LTR 52327S i nagrywanie obrazow...
Cytat:
A co do obrazu to musisz wybrać metodę Disc-At-Once/96 oraz zamknąć CD. |
LTR 52327S i nagrywanie obrazow...
Mam ta nagrywarke i wszystko w niej dziala, tzn. przegrywa plyty w locie, tworzy obrazy, ale za cholere nie chce nagrywac obrazow na plyte...
Probowalem z plikami *.cue w Nero i w Alcoholu120%, z *.ccd w CloneCD i wszedzie dupa, wywalal blad, ze nie moze nagrac... Nie wiem tylko czy ja cos spierniczylem, czy cos jest nie tak z nagrywara :) To co jej zrobilem to: - sciagnalem bios ze strony lite-ona (wersja QS04), sflashowalem, ale wywalil na koncu blad: "Unable to flash firmware... bla bla" (komp sie nie restartnal, nie wiem czy powinien :), ale potem i tak wszystkie programy wykrywaly bios jako QS04... Problem w tym, ze nie sprawdzalem czy przed updatem biosa nagrywal te obrazy poprawnie... mozliwe, ze po prostu zwalilem update biosa... - potem sciagnalem sterowniki ASPI, ale ich zainstalowanie nic nie pomoglo - sciagnalem wiec nowszy bios z waszej strony (QS09), ale jego instalacja przebiegla identycznie jak w przypadku QS04, wiec chyba zle? Co ciekawe Alcohol po instalacji tego nowego biosu przestal wykrywac ASPI (nawet po jego odinstalowaniu i ponownym zainstalowaniu... no ale to juz chyba inna bajka). W kazdym razie co by sie nie dzialo nadal nie chce mi nagrywac tych obrazow, macie jakies rady co zrobic zeby to dzialalo?? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:01. |